Digidexo.com

The Impact of Seasons på Symptomer på Lyme

The Impact of Seasons på Symptomer på Lyme


Lyme sykdom er forårsaket av en bakterie som kalles en spirochete, som overføres gjennom hjort flåttbitt. Før sykdommen ble identifisert, var det ofte forvekslet med revmatoid artritt. I tillegg til leddsmerter, kan sykdommen forårsake uregelmessigheter i huden, hjerte og nervesystem. Symptomer ofte synes å variere med årstidene.

Definisjon

Lyme sykdom er en kronisk sykdom som forekommer i tre forskjellige faser. Den første oppstår når en person blir bitt av en flått bærer sykdommen, som forårsaker lokaliserte betennelser. Den andre fasen kalles "tidlig disseminert sykdom" og omfatter hjerte og nervesystemet engasjement. Den tredje fasen, kalt "late sykdom," inkluderer sensoriske nerveskader og leddgikt.

Misforståelse

Lyme sykdom er ofte kontrahert i løpet av våren eller sommeren, når hjort tick populasjoner svelle. Månedene mellom mai og august er ofte referert til som flåttsesongen eller Lyme sykdom sesongen. Fordi tilstanden utvikler seg langsomt i tre faser, kan folk som pådrar tilstanden relatere sine skiftende symptomer med de skiftende årstidene. For eksempel kan en person kontrakt Lyme sykdom fra et flåttbitt i mai og erfaring rødhet og hevelse på infeksjon stedet. Så, som bakterier beveger seg gjennom kroppen over flere måneder, kan den personen tror at det neste settet med symptomer korrelerer med høstsesongen.

Betraktninger

I noen deler av landet - Nordøst spesielt - flått som bærer Lyme sykdom ikke dø i vinter. Dermed kan folk som feilaktig knytte symptomer relatert til visse stadier av sykdommen med visse tider av året ikke koble sine symptomer til Lyme sykdom. Dette kan gjøre dem mindre tilbøyelige til å søke behandling for tilstanden, fordi de rett og slett ikke likestille sine symptomer med sykdommen.

Faktiske effekten

Alle som lider av leddbetennelse og leddgikt vil fortelle deg at symptomene kan føle seg verre i kaldt eller regnvær. Fordi den tredje fasen av sykdommen inkluderer betennelser og leddgikt, kan disse personene oppleve en forverring av sine symptomer i løpet av vinteren.

Behandling

Lyme sykdom er ofte mulig å behandle med en tre-til fire-ukers kurs av antibiotika hvis fanget tidlig. Imidlertid er skader fra Lyme sykdom som har hatt lang tid på å påvirke kroppens store systemer vanligvis irreversible. Dette betyr en person med sen sykdom kan ha å bare forholde seg til kronisk betennelse som blir verre hver vinter.