Digidexo.com

Hvordan hjelpe en gutt i tenårene Sett på Lean vekt masse

Hvordan hjelpe en gutt i tenårene Sett på Lean vekt masse


Tenåringsgutter som spiller mye sport, eller de med et høyt stoffskifte, kan være undervektig og derfor rådet til å legge på seg av sin lege. Tenåringer som brenner kalorier raskere enn de forbruker dem kanskje ikke får tilstrekkelig næringsstoffer, protein, fett og mineraler som kroppen trenger for å vokse seg sterk og sunn, men det er noen enkle grep du kan ta for å hjelpe tenåringer legge på seg i en sunn måte.

Hvordan hjelpe en gutt i tenårene Sett på Lean vekt masse

•  Bruk hele fett. Bytt tenåringens skummet melk og lav-fett meieriprodukter med hele fett. La ham nyte full fett iskrem og tilby ham vanlige glass melk. Dryss full-fett cheddar ost over burgere og salater og tjene poteter med rømme. Gi ham sunne smoothies laget med frukt og yoghurt til frokost og tilsett yoghurt og fløte til hans desserter.

Spis et balansert kosthold. En sunn kosthold er viktig for sunn vekst, så vær forsiktig så du ikke glemme frisk frukt og grønnsaker når hjelpe tenåringen opp i vekt. Tilby ham mat fra alle matvaregrupper, inkludert hele korn pasta, brød og ris, belgfrukter, fisk og magert kjøtt og fjærkre. Hvis tenåringen er vegetarianer, tilby ham mer proteinrik mat, slik som tofu, linser, bønner og andre belgfrukter.

•  Spis mer. Hvis tenåringen vanligvis spiser små porsjoner, langsomt øke mengden mat på tallerkenen hans. Prøv å legge frukt til frokostblandinger, eller legge til en ekstra siderett til hans favoritt måltider. Tillate ham å sakte beite hele dagen, som han kan konsumere mer på denne måten. Gi ham sunn snacks til å ta til skolen, for eksempel nøtter og frø, hele korn kjeks og havre kjeks. Bananer, avokado, dadler og tørkede fiken også gjøre velsmakende, høy-fett snacks.

Train. Finn en sertifisert instruktør for å hjelpe tenåringer engasjere seg i styrke øvelser, men ikke la ham overdrive det. Nettstedet TeensHealth advarer om at noen gutter vil holde lene hele livet, så sørg for at din sønn forstår at det å jobbe ut vil ikke nødvendigvis bulk ham opp.

Få en god natts søvn. Når tenåringen sover, til kroppen hans utgivelser veksthormoner som gjør at hans ben vokse og utvikle seg. Det er viktig for vekst hans at han får en god natts søvn på en jevnlig basis, så sørg for at han får åtte timer søvn hver natt.