Digidexo.com

Hvordan holde fra å få veggedyr

Siden 1990-tallet har forekomsten av veggedyr i hjemmet økt jevnt og trutt. Bed bug infestations opphørt betydelig i 1940 og 1950, som plantevernmiddelet DDT ble brukt til å eliminere disse skadedyr fra hjemmet. Men siden forbudet mot DDT, har bed bug bestander strømmet, og deler av Nord-Amerika, Europa og Australia ser en betydelig økning i lokale angrep.

Mens bed bugs er tiltrukket av rot (det gjør det lettere for dem å skjule), selv de reneste og mest organiserte hjem kan være befengt med disse irriterende skadedyr. Bed bugs kan være vanskelig å bli kvitt, men heldigvis finnes det forebyggende tiltak du kan gjøre for å holde hjemmet ditt trygt.

Bruksanvisning

•  Sjekk hvilken som helst madrass du har tenkt å sove på for tegn på veggedyr. Tegn inkluderer feilene selv, blodflekker, støpte skinn (som er tomme skall bugs etterlater seg når det vokser fra ett stadium til det neste), avføring og egg. Fjern ark og sengetøy og kontroller langs madrass sømmene. Trekk madrassen bort fra veggen og sjekke boksen springs ved skinner en lommelykt gjennom stoffet, for å sørge for at det ikke er noen synlige feil. Sjekk bak og rundt sengegavlen.

Sjekk hvilken som helst brukte møbler du har tenkt å ta inn i ditt hjem --- spesielt madrasser eller stoppede møbler. Disse elementene skal være grundig undersøkt for tegn på veggedyr. Brukte madrasser bør være innkapslet i et plastdeksel i minst ni måneder, slik at insekter og deres egg vil dø.

Etter hjemkomsten fra reiser, vaske klær og bagasje grundig og umiddelbart. Klær må vaskes i varmt vann og tørket på den varmeste innstillingen. Delikate stoffer som silke og ull, kan plasseres i fryseren i 24 timer. Kofferter bør inspiseres for tegn på veggedyr eller eggene sine, skrubbet ren med en stiv børste, og deretter grundig støvsugd.

Sjekk din seng månedlig for veggedyr. Vask sengetøy i varmt vann en gang i uken. Ark, sengetepper og tepper skal være gjemt i og holdt opp fra gulvet. Soverom bør holdes fri for rot, og skuffer nær sengen bør renses ut og sjekket med jevne mellomrom etter tegn på veggedyr.

Tips og advarsler

  • Plantevernmidler og insektmidler bør ikke brukes til forebygging av veggedyr. Disse behandlingene, som brukes av en profesjonell, kan være nødvendig bare i tilfelle av en seng bug infestation.