Digidexo.com

Hva er tegn på klinisk depresjon hos menn?

Hva er tegn på klinisk depresjon hos menn?


Alvorlig depresjon, også kjent som klinisk depresjon, påvirker ca 15 millioner amerikanere hvert år. Major depresjon resulterer i en overveldende, invalidiserende stemning som påvirker alle aspekter av et individs liv. Selv om det er generelle tegn utstilt ved de som er dypt deprimert, varierer alvorlig depressiv opplevelse mellom individer og mellom menn og kvinner.

Definisjon

Major depresjon er en psykisk helse lidelse som resulterer i en betydelig invalidiserende endring i stemningen som oppstår de fleste hver dag og varer i minst to uker om gangen. Når en person opplever en alvorlig depressiv syklus, har han senket selvfølelse og mistet interessen for de vanlige livet aktiviteter som normalt bringe ham glede. Hans familie, jobb eller skole, er mellommenneskelige relasjoner og generell helse påvirkes av denne lidelsen.

Generelle Signs

Det finnes en rekke andre tegn helsepersonell se etter når diagnostisere alvorlig depresjon. Disse symptomene inkluderer: økning eller reduksjon i appetitt; vekttap eller vektøkning; psykomotorisk agitasjon eller retardasjon; følelser av håpløshet, hjelpeløshet og verdiløshet; søvnløshet eller hypersomni; tap av energi, tretthet; selvbebreidelse; dreven eller upassende skyld; redusert evne til å tenke eller konsentrere seg; tilbakevendende tanker om døden; og en opptatthet av selvmord eller selvmordsforsøk.

Major Depresjon Seksuelle Ulikheter

Omtrent fem prosent av menn i USA er diagnostisert med alvorlig depresjon i et gitt år, mens 12 prosent av amerikanske kvinner er diagnostisert. Psykisk helsepersonell og organisasjoner har stilt spørsmål om denne betydelige forskjellen er fordi menn er mindre sannsynlig å bli dypt deprimert enn kvinner, eller om menn er mindre sannsynlig å gjenkjenne, erkjenner og søke behandling for alvorlig depresjon.
The National Institute for Mental Health (NIMH) har funnet ut at menn er mindre sannsynlig å identifisere depressive symptomer, særlig noen fysiske plager som kan vises (som hodepine, fordøyelsessykdommer eller kroniske smerter) som kan tyde på at de er dypt deprimert.
NIMH mener at dette er fordi menn er bekymret for mulig assosiert stigma med å bli diagnostisert med alvorlig depresjon. Hvorvidt de mulige konsekvensene er reelle eller innbilte, noen menn er bekymret for at en slik diagnose kan påvirke deres sysselsetting, karriereutvikling muligheter eller trygdeytelser.

Andre tegn på depresjon hos menn

Det er ikke uvanlig for menns store depresjon symptomer til å presentere seg selv på en annen måte enn symptomene gjør hos kvinner. Mens kvinner er mer sannsynlig å føle unødvendig skyld eller verdiløshet, menn har en tendens til selv-medisinering ved å misbruke alkohol eller narkotika, eller ved å jobbe lange timer. Når dypt deprimert, menn kan bli frustrert, motløs, irritabel, sint og kan selv bli fornærmende. Det er ikke uvanlig for menn å bli involvert i risikofylt atferd.

Behandling

Når behandlingen er søkt, kan en kvalifisert helsepersonell (for eksempel en allmennlege, psykolog, psykiater eller klinisk sosionom) foreskrive og gi behandling som kan hjelpe dypt deprimert mann gjenvinne sitt liv.
Slik behandling innebærer vanligvis terapi eller rådgivning og en resept på et anti-depressivt. Regelmessig trening kan også anbefales. I ekstreme tilfeller kan elektrokonvulsiv terapi være foreskrevet.