Digidexo.com

Symptomer på for mye vitamin B12

Symptomer på for mye vitamin B12


Ofte når folk vurdere sin vitamin inntak, de er vanligvis opptatt av å ikke få nok av de gunstige vitaminer og mineraler de trenger. Imidlertid er det viktig å ta kosttilskudd i moderasjon, slik at du ikke overdose eller opplever symptomer på toksisitet. En populær supplement er B-12, noe som kan være svært fordelaktig i riktig doseringsmengde, men kan være farlig på høyere nivåer.

B-kompleks vitaminer

B-kompleks vitaminer inkluderer B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5 ​​(pantotensyre), B-12, biotin og folat. Disse vitaminene tjene mange formål i din generelle helse, inkludert bedre energi, tilstanden til huden og håret, opprettholde gastrointestinal og blodcellefunksjon og mange andre fordeler. Folk kan ta en B-kompleks supplement, ta B-vitaminer enkeltvis eller få disse vitaminene gjennom kosten kilder.

Riktig dosering av B-12

På grunn av at B-kompleks, inkludert vitaminene B-12, er vannløselige, er de ikke lagres i bod. Du trenger en konsekvent kilde til disse vitaminene gjennom enten kosttilskudd eller gjennom mat kilder. De fleste trenger ca 2,4 mcg av B-12 hver dag, men noen kan dag opp til 6 mcg uten negative bivirkninger.

Fordeler med Vitamin B-12

Som med mange B-kompleks vitaminer, B-12 har mange fordeler, inkludert å hjelpe kroppens røde blodceller og nervesystemet. Det er også anerkjent som et vitamin som kan bidra til å redusere stress for noen individer.

B-12 i kosten

Den B-12 vitamin finnes i vanlige matvarer slik som kjøtt og fisk. En god kilde for vitamin er i meieriprodukter.

Negative bivirkninger av Toxicity

Generelt sett, B-12 har en svært lav risiko for toksisitet, spesielt når det daglige tilbudet er fra mat kilder eller en muntlig supplement. Men hvis du tar B-12 skudd, som har blitt svært populært for mennesker som søker å øke sin energi nivå eller gå ned i vekt, kan du bli utsatt for noen negative bivirkninger som diaré, søvnløshet eller utslett.

Unngå en B-12 Overdose

Den mest effektive måten å unngå en overdose av B-12 er å sørge for at du får dagpenger gjennom kosthold eller et vitamintilskudd. Hvis du ikke er sikker på at du har en B-12 mangel, bør du sannsynligvis unngå å ta B-12 injeksjoner.