Digidexo.com

Sår tunge rettsmidler

En sår tunge kan være forårsaket av en rekke faktorer, hvorav noen krever medisinsk råd til å utbedre. Mesteparten av tiden, vil dette problemet klare seg på egen hånd i løpet av et par dager til en uke, og det er noen enkle løsninger for å hjelpe i lindrende sårhet.

Årsaker

Mange ulike forhold kan forårsake sår tunge. Den skyldige kan være noe enkelt, som tungen gni over en taggete tann eller spise noe som var for varmt og svidd den sensitive fôr. Canker sår kan også føre til sårhet av tungen.

Hvis sårheten er over tungen, kontakt lege. Tungen kan bli betent, eller du kan være lider av en allergi av noe slag. Du må kanskje bli testet for matallergi eller vitaminmangel.

Hvis tungen har hvite flekker er årsaken trolig trost eller en muntlig gjær infeksjon. Dette kan være forårsaket av et svekket immunsystem eller ved å ta antibiotika. Smertefulle gule flekker ledsaget av feber kan være et tegn på en infeksjon. En lege kan gi råd dermed hvordan man kan behandle disse forholdene, som hjemme rettsmidler ikke kan klare det opp helt.

Enkle løsninger

Det finnes mange enkle løsninger for å hjelpe lindre smerten av en sår tunge:

Spise fersk yoghurt vil berolige sårhet og bidra til å rydde opp trøske, noe som kan være en årsak.

Plasser en våt tepose på tungen i noen minutter. Den antioksidanter i te vil bidra til å helbrede tungen og kjøle sårhet.

Suge på isbiter. Dette vil redusere eventuelle betennelser og rolig smerte.

Øk inntaket av vitamin C, da dette vil øke immunforsvaret og bekjempe symptomer eller infeksjoner raskere.

Drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert. Tungen er en god indikator på ulike problemer i kroppen vår, og man er ofte bare en enkel mangel på vann.

Regelmessig pusser tenner og tunge og opprettholde god munnhygiene.

Ta noen enkle smertestillende, for eksempel ibuprofen.

Hvis symptomene vedvarer i mer enn en uke, søke medisinsk hjelp, da det kan være en mer alvorlig, underliggende problem.