Digidexo.com

IBS og overgangsalder

I overgangsalderen vil kroppen oppleve mange endringer. Det blir lett å tilskrive hver sykdomsfølelse til denne endringen om berettiget eller ikke. Med andre ord, vil menopause ikke gjøre alt i livet ditt verre. Hvis faktum, vil noen bedres. Ulike rapporter fra Everyday Health og irritabel tarm syndrom lindring behandlinger nettsteder tyder på at mennesker med irritabel tarm syndrom (IBS) ser ut til å få noen lettelse fra denne tilstanden i overgangsalder.

Identifikasjon

Akkurat hva er IBS? Ellers kjent som spastisk colon, mennesker med IBS har kramper i tykktarmen, som påvirker avføring. Du veksler mellom forstoppelse og diaré, og du opplever magekramper, gassiness og oppblåsthet. Ifølge Menopause Rx nettstedet, IBS ikke en livstruende tilstand, er det ingen spesifikk årsak for IBS, og stress synes å forverre tilstanden.

Betraktninger

Fordi leger har ikke vært i stand til å finne en årsak til IBS, stress og kosthold er den mest avtalte konsensus, ifølge Menopause Rx. Under stress, vil tykktarmen muskelspasmer, som fører til IBS. Visse matvarer kan utløse disse spasmer også, som fører til blokkering av tykktarmen, noe som resulterer i forstoppelse. Melkeprodukter, sjokolade og store mengder alkohol bør unngås hvis du har forstoppelse relatert til IBS. Også ifølge Menopause Rx, kvinner viser flere tegn på IBS under menstruasjonen, noe som tyder på en hormonell link.

Spekulasjoner

Fordi det er en sammenheng mellom utbruddet av menstruasjonssyklusen og IBS, flere kvinner enn menn har IBS. Så hvilken effekt har overgangsalder har på denne tilstanden? For de fleste IBS lider, IBS symptomene avtar med hormonelle endringer i forbindelse med overgangsalderen, ifølge Irritabel tarm symptomlindring nettside. Mens kvinner kan oppleve en plutselig forbedring når overgangsalderen begynner, andre merker en mer gradvis forbedring. Det er viktig å huske på, i henhold til IBS Relief hjemmeside, at fordi hormonene svinger drastisk i løpet av overgangsalderen, kan IBS bli verre på bestemte tider, men vil avta på et tidspunkt.

Funksjoner

Femten prosent av befolkningen i USA lider av IBS og av det, 70 prosent til 75 prosent av pasientene er kvinner. Mens det er ingen reell kur for denne tilstanden, kan visse endringer i livsstil hjelpe.

Forebygging / løsning

Endre kosthold kan ha en effekt på et anfall av IBS. Fordi fett er en stimulans for sammentrekning av kolon muskler, bør visse matvarer med et høyt fettinnhold unngås. Alle typer kjøtt, fjærfe hud, helmelk, fløte, ost, smør, vegetabilsk olje, margarin, fett, avokado og pisket topping er høy i fett og kan utløse en IBS episode. Det er en god idé å holde en journal, slik at du vil være klar over matvarer som utløser IBS i deg. High-fiber dietter hjelpe også. Hele korn brød og korn, frukt, grønnsaker og bønner er gode kilder til fiber. I tillegg kan legen forskrive visse medisiner som fibertilskudd, avføringsmidler eller beroligende midler.