Digidexo.com

Protopic Behandling for Rosacea

Rosacea er en hud tilstand som forårsaker rødhet og tørking på en persons ansikt. Det er en medfødt sykdom som ikke nødvendigvis har en "kur", men det finnes ulike medisinske behandlinger som kan begrense rosacea utbrudd. En slik behandling er Protopic, som har flere bivirkninger og har ikke gjennomgått en omfattende forskning.

Når skal du bruke Protopic

Protopic er en salve beregnet for kortvarig bruk på huden for å behandle alvorlig atopisk dermatitt eller alvorlig eksem. Gitt likhetene mellom eksem og rosacea, har folk begynt å bruke Protopic salve som en behandling for rosacea. InternationalRosaceaFoundation.org indikerer at pasienter kan bruke Protopic i situasjoner der tradisjonelle aktuelle behandlinger for rosacea er ikke effektive eller pasienten er allergisk mot tradisjonelle salver for behandling av rosacea. Bruk ikke Protopic dersom du er gravid eller bruke på et barn som er under 2 år gammel.

Potensielle bivirkninger

Behandling med Protopic har ikke gjennomgått formelle omfattende kliniske studier for sin effekt med behandling av rosacea. Bruk av Protopic kan utsette deg for potensielle bivirkninger, hvorav den ene er økt risiko for varicella zoster, en virusinfeksjon som ligner vannkopper eller helvetesild. I tillegg indikerer InternationalRosaceaFoundation.org at bruk av Protopic for behandling av rosacea og andre hudsykdommer gjør deg mer utsatt for å pådra seg herpes simplex virus.

I tillegg til mulige virusinfeksjoner, kan Protopic bruk forårsake en rekke akutte bivirkninger på huden. I sjeldne tilfeller, hud brenning og svie oppstå med Protopic bruk, og er mest merkbar i løpet av de første dagene av bruk. Vanligvis avtar den stikkende og sårhet innen en time etter behandling.

Uformell Case Study

I 2004, en klinisk studie ved University Hospital Hudavdelingen i Genève, Sveits, fant at når Protopic brukes som behandling for rosacea kan det faktisk føre til forverring av hudens tilstand. Spesielt fant studien at salven var effektiv på å begynne å redusere rosacea flare-ups, men innen to til tre uker var det flere betydelige rosacea utbrudd. Studien bemerket at de kliniske studiene bare involvert seks pasienter, og at videre forskning er nødvendig for å bli gjennomført for å formulere en fullstendig forståelse av Protopic og rosacea behandling.

Spesifikke Allergi

En annen vurdering i å bruke Protopic er hvis du har spesielle allergier til salven selv. Den viktigste ingrediensen i Protopic er takrolimus, som noen pasienter kan ha allergiske reaksjoner på. I tillegg tenker på at Protopic er ikke anbefalt for personer som lider med Nethertons syndrom fordi syndromet kan føre til overdreven absorpsjon av takrolimus. Det er også negative interaksjoner mellom Protopic og kalsiumkanalblokkerende legemidler.