Digidexo.com

Reseptbelagte medisiner for Cushings sykdom

Cushings sykdom, også kalt Cushings syndrom, er et hormon lidelse forårsaket av eksponering overfor høye nivåer av kortisol. Høy kortisol kan være forårsaket av overproduksjon i binyrene, eller ved å ta oral kortikosteroid medisiner. Cushings sykdom kan forårsake endringer i fysisk utseende, høyt blodtrykk, osteoporose og diabetes, og behandlinger kan redusere risikoen for å utvikle slike komplikasjoner.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, er reseptbelagte medisiner for Cushings sykdom brukt som en siste utvei hvis operasjon eller stråling ikke er effektive i å løse symptomer.

Nizoral

Nizoral er en anti-sopp medisiner som brukes til å behandle hudproblemer som også er foreskrevet for Cushings sykdom.

Nizoral Effects

Bivirkninger av Nizoral inkluderer tretthet, kvalme, oppkast, allergiske reaksjoner og leverskade, som kan være livstruende.

Lysodren

Lysodren er et medikament til behandling av kreft i binyrene og å behandle Cushings sykdom, og kan føre til immunsuppresjon.

Lysodren Effects

Feber, dobbeltsyn, svimmelhet, tretthet, utslett, tap av matlyst, kvalme, oppkast og diaré er alle bivirkninger av Lysodren.

Metopirone

Metopirone brukes til å diagnostisere problemer med binyrene knyttet til kortisol produksjonen, og ifølge Drugs.com, ikke bør tas sammen med mat eller melk.

Metopirone Effects

Bivirkningene av Metopirone omfatter svimmelhet, tretthet, hodepine, kvalme, utslett, magesmerter, akne, endringer i hårvekst og tap av appetitt.