Digidexo.com

Virkninger av forstuet ankel

Virkninger av forstuet ankel


Forstuet ankler oppstår når leddbånd tåre eller strekk. Du kan forstuer en ankel når du vrir foten i en vanskelig måte. De fleste tilfeller av forstuet ankler ikke krever behandling hos lege, men hvis det er sterke smerter, har skaden undersøkt av en lege å avgjøre om beinet er brukket.

Hevelse

En revet eller strukket leddbånd kan bli betent og forårsake ankelen å svelle. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke sko mens ankelen er hoven. Hvile og is bidrar til å redusere hevelse. Pasienter bør vente til hevelsen er redusert før du forsøker å legge vekt på ankelen.

Smerte

Smerten av en forstuet ankel kan være alvorlige. Ice reduserer smerte og hevelse, eller over-the-counter smertestillende midler kan minske smertene også. Smerte er mer alvorlig når vekten er lagt på ankelen, men du kan oppleve smerte når ikke å sette vekt på skaden. Det er varierende grad av alvorlighet i en ankel forstuing. I alvorlige ankelskader, kan legene må reparere en revet ligament.

Vanskeligheter med å stå eller gå

En forstuet ankel gjør det vanskelig å legge vekt på det skadde beinet. Stå eller gå bør begrenses til hevelse og smerte avta. Du trenger ikke å stoppe all fysisk aktivitet, ifølge Mayo Clinic.

Blåmerker

En forstuet ankel kan knuse sammen med hevelse. Dette skjer vanligvis når det er en revet ligament.

Vanskelighetsgrad Flytte ankel

Pasienter med en forstuet ankel vil være ute av stand til å slå ankelen eller bøye foten i noen tilfeller. Fysioterapi etter at hevelsen har avtatt, vil bidra til å gjenopprette funksjonen til ankelen. Behandlingen bidrar til å bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet til healing ankelen.