Digidexo.com

Hva Mineraler er hentet fra å spise saltvannsfisk?

Hva Mineraler er hentet fra å spise saltvannsfisk?


Professor DM Chilima of the World Fish Senter kaller fisk & ldquo, rik mat for fattige mennesker og rdquo; på grunn av sin betydning i ernæring, spesielt i utviklingsland. Foruten høykvalitets protein og fett, inneholder fisk mange vitaminer og mineraler. Mineralene som finnes i fisk er svært biotilgjengelig, betyr at de er lett absorberes av kroppen. Saltvannsfisk har den ekstra bonus av inneholder jod, et mineral avgjørende for human ernæring. Chilima legger til at å spise bein av små saltvannsfisk, som ansjos og sardiner, gir høyere inntak av mineraler som kalsium, fosfor og fluor.

Kalsium, klorid og kobber

Saltvannsfisk som laks og sardiner, inneholder høye nivåer av kalsium, noe som er viktig for ben og tenner helse og funksjon av nervesystemet og muskler. Kalsium er viktig for blodpropp. Saltvannsfisk inneholder klorid, som er avgjørende for opprettholdelse av væskenivåene i celler, vev, organer og blod. Kobber, som er funnet i skalldyr, bidrar til å beskytte kroppen og rsquo; s celler mot skade og er essensielt for produksjonen av beinceller og røde blodceller.

Fluor, Jod og Iron

Saltvannsfisk inneholder fluor, som er nødvendig for dannelsen av bein og tenner. Sjømat er også rik på jod. Jod er lagt til raffinerte salter fordi det er viktig for funksjon av skjoldbruskkjertelen og hormoner som regulerer stoffskiftet. It & rsquo; er spesielt viktig i vekst og mental utvikling hos barn. All fisk inneholder jern, avgjørende for funksjonen av røde blodceller og muskelfunksjon. Uten nok jern, dine celler lider av en mangel på oksygen. Jern mangel fører til anemi, og problemer med hjernefunksjonen og immunsystemet.

Magnesium, fosfor og kalium

Saltvannsfisk er rik på magnesium, som er nødvendig for ben og tenner formasjon, og nerve-og muskel funksjon. Fisk inneholder også fosfor, et annet mineral som er involvert i bein og tenner formasjon. Fosfor er også involvert i lagring av energi fra mat. Sjømat er en rik kilde til kalium og hjelper nerver og muskler fungerer riktig. Kalium er en viktig elektrolytt som også sikrer riktig væskenivå i celler og vev.

Selen, natrium og sink

Skalldyr er en rik kilde til selen, som beskytter kroppen & rsquo; s celler fra skade og er involvert i skjoldbruskkjertelen funksjon. Natrium i saltvannsfisk er viktig å opprettholde væske balanserer i kroppen og er viktig for funksjonen av muskler og nerver. Saltvannsfisk inneholder sink. Sink er viktig for sunn hud, helbredelse og immunsystemet. Sink spiller en rolle i det meste av kroppen & rsquo; s prosesser.