Digidexo.com

Kan du bli gravid med tidlig overgangsalder?

Bli gravid under tidlig menopause er mulig, selv om sjansene er naturlig redusert som du alder. Inntil mensen har opphørt for 12 måneder, er du fortsatt i stand til å bli gravid.

Perimenopause

Den første fasen av overgangsalderen, kalt perimenopause, starter vanligvis mellom 40 og 50 år, og i løpet av denne tiden kan du oppleve uregelmessige perioder. Sporadisk eggløsning fremdeles forekommer, og det er mulig å bli gravid.

Prosenter

Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, begynner fruktbarheten å avta i løpet av dine sen 20s. Fruktbarhetsrater i denne alderen er ca 40 prosent til 50 prosent. I en alder av 40, fruktbarhet eksperter mener sjansene for å bli gravid faller til om lag 5 prosent.

Forbedre dine sjanser

Fertilitetsfremmende alternativene inkluderer eggdonasjon, fruktbarhet hormonbehandling, fruktbarhet narkotika og in vitro fertilisering (IVF), noe som kan øke sjansen for å bli gravid så mye som 50 prosent, ifølge Sharedjourney.com. Narkotika og hormoner øker eggproduksjon. Eggdonasjon er et alternativ når dine egne egg er ikke levedyktig.

Graviditet med IVF

Eldre menneskelige egg er mindre levedyktig for befruktning, derfor IVF bruker donerte egg har blitt en av de mer vellykkede metoder for unnfangelse på dette stadiet i livet ditt.

Risiko

Graviditet under tidlig menopause bærer økt risiko, inkludert lav fødselsvekt og Down syndrom for barnet og en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes og hjerte- og karsykdommer for moren.