Digidexo.com

Hvordan beregne og se om du er overvektig

Hvordan beregne og se om du er overvektig


Overvekt øker risikoen for mange sykdommer, inkludert slag, type 2 diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom. Finne ut om du er overvektig kan gjøres med hjelp av body mass index (BMI) formel. Din BMI er et tall som angir om du er undervektig, normal vekt, overvekt eller fedme. Fordi du ikke trenger noe fancy utstyr for å bestemme din BMI, er enkelt og rimelig å beregne formelen.

Hvordan beregne og se om du er overvektig

•  Stå på en skala for å bestemme din nåværende vekt i pounds. Skriv ned dette nummeret.

Mål hvor høy du er, og beregne høyden din i inches kvadrat. En fot tilsvarer 12 inches. For eksempel, hvis du er 5 meter og 7 inches tall, multiplisere 5 meter med 12 og legge de 7 inches å få totalt 67 inches. Multipliser 67 inches med 67 inches å få 4489 inches kvadrat. Skrive ned dette nummeret.

Ta vekten din i pounds og deler dette med høyden din i inches kvadrat. Multiplisere resultatet med 703. Hvis du veier 150 kg. deler dette med 4489 og multiplisere resultatet med 703 for å få en BMI på 23.49.

Tolk resultatet. Hvis din BMI er under 18,5 du blir betraktet som undervektig; en BMI mellom 18,5 og 24,9 betyr at du er normalvektig; en BMI mellom 25,0 og 29,9 settes til å være overvektig og en BMI på 30,0 og høyere betyr at du regnes som overvektige. En BMI på 23.49, som eksemplet, anses normal vekt.

Mål livvidde for å få en mer nøyaktig indikasjon på om du er overvektig. Hvis du er veldig muskuløse din BMI vil være høy, men dette betyr ikke at du er overvektig. Måle midjen din kan derfor gjøres i tillegg til å beregne din BMI. Drapere et målebånd rundt midjen din starter på toppen av hoftebeinet og går hele veien rundt over navlen. En kvinne med en livvidde større enn 35 inches har overflødig magefett og er en økt risiko for sykdommer. En mann med en livvidde større enn 40 inches er i samme knipe.

Hint

  • Konsultere legen din dersom du har spørsmål om din vekt.
  • Bruk en online BMI kalkulator for å få en rask beregning av din BMI.