Digidexo.com

Hvordan Count min mat Kalorier og brenne kalorier med trening

Hvordan Count min mat Kalorier og brenne kalorier med trening


Kalorier er grunnleggende enheter av energi som brukes til å måle mengden av mat du spiser. For å opprettholde en sunn livsstil, er det nyttig å vite hvor mange kalorier kroppen din trenger. Deretter kan du telle kalorier og jobbe mot et mål. Suppler spise plan med øvelser som forbrenner kalorier, og husk at du trenger å brenne 3500 kalorier for å miste ett pund. Det er mange fordeler ved å telle mat kalorier og å trene på. For eksempel, i henhold til Johns Hopkins University, kan god ernæring føle deg bedre, og bidra til å gjøre deg mindre utsatt for sykdom.

Hvordan Count min mat Kalorier og brenne kalorier med trening

•  Lær om kalorier og makronæringsstoffer. Før du begynner å telle kalorier, er det viktig å forstå det grunnleggende. De tre typer makronæringsstoffer er protein, fett og karbohydrater. Proteiner og karbohydrater har fire kalorier per gram av mat, og fett har ni kalorier per gram av mat. Du trenger å spise en balansert diett som inneholder proteiner, karbohydrater og fett.

Bruk Harris-Benedict formel for å beregne hvor mange kalorier du trenger å spise hver dag for å opprettholde din nåværende vekt.

Begynn med å beregne hvor mange kalorier kroppen din forbrenner mens resten, også kjent som basal metabolic rate, eller "BMR." Her er de ligninger for både menn og kvinner:

Menn: BMR = 66 + (. 6,3 x kroppsvekt i kg) + (12,9 x høyde i inches) - (6,8 x alder i år)

Kvinner: BMR = 655 + (. 4,3 x vekt i kg) + (4,7 x høyde i inches) - (4,7 x alder i år)

Når du beregne din BMR, multiplisere dette tallet med en "aktivitet multiplier", som tar hensyn til hvor aktiv du er. Hvis du lever et stillesittende livsstil, multiplisere din BMR med 1,2; hvis du er lett aktiv, multiplisere din BMR med 1.375; hvis du er moderat aktiv, multiplisere din BMR med 1.55; hvis du er veldig aktiv, multiplisere din BMR med 1.725; og hvis du er ekstremt aktiv, multiplisere din BMR med 1,9.

Juster antall kalorier du funnet ut i trinn 2 for å imøtekomme dine individuelle mål. Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, kan du trekke fra kalorier til du kommer et tall som vil tillate deg å nå dine vekttap mål. For eksempel, hvis Harris-Benedict ligningen viser ditt daglige kaloriinntak for å være 2000, ville du må spise 250 færre kalorier hver dag for å miste 2 pounds per måned, vurderer du trenger å brenne 3500 kalorier for å miste ett pund.

Bruk en food journal. Skriv ned alt du spiser og drikker, og registrere antall kalorier og gram karbohydrater, protein og fett. Du kan gjøre dette manuelt med et papir og penn, eller bruke en av de mange online programmer tilgjengelig for å hjelpe deg med å telle kalorier. Fokusere på å spise mye frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner og sunt fett fra olivenolje, fisk og nøtter. Drikk rikelig med vann og te, og begrense forbruket av alkohol og søtet drikke.

Legg til fettforbrenning øvelser til din diett plan. Intervalltrening er en av de mest effektive måtene å brenne kalorier med trening. En "intervall" betyr ganske enkelt vekslende perioder med intens aktivitet med perioder med lett aktivitet. Du kan gjøre intervalltrening med løping, svømming, sykling eller løfte vekter. For eksempel, hvis du liker å kjøre, jogge i 30 sekunder og deretter sprint i 30 sekunder. Gjenta jogge / sprint syklus 10 ganger.