Digidexo.com

Legemidler som stimulerer øyenvippe Vekst

Legemidler som stimulerer øyenvippe Vekst


Et raskt blikk gjennom en skjønnhet magasinet avslører en rekke annonser for mascaraer og snert balsam som tar sikte på å vokse lange, luksuriøse øyevipper. Noen legemidler er kjent for å fremme vekst av øyevipper som en bivirkning.

Viktig

Lange øyevipper blir sett på som et symbol på ungdom og skjønnhet. Korte, sparsom vippene kan være naturlig, oppstå ved bruk av visse medisiner, eller resultatet av et hår-tap lidelse som kalles alopecia.

Typer

Noen aktuelle medisiner som brukes til å kontrollere glaukom, som latanorpost og bimatropost, fremme vekst av øyevipper. I 2008 Latisse, som inneholder bimatropost, var den første behandlingen godkjent av FDA for å stimulere vekst av øyevipper.

Effekter

Skaperne av Latisse hevder at åtte uker etter behandlingsstart med Latisse øyevippene begynner å vises lengre, tykkere og mørkere. Skaperne av Latisse hevder deres produkt gir fullstendige resultater innen 16 uker etter behandlingsstart. De glaukom medisiner produsere lignende resultater.

Betraktninger

Legemidler som fremmer vekst av øyevipper ikke produsere permanente resultater. Øyevippene vil til slutt vende tilbake til sitt tidligere utseende når bruk av produktet er utgått.

Sikkerhet

Medisiner for å stimulere veksten av øyevipper er betraktet som sikre. Bivirkninger er minimal og vanligvis kosmetisk i naturen, men inkluderer rødhet, irritasjon, mørkfarging av huden på øyelokket, og permanent brun pigmentering av den fargede delen av øyet.