Digidexo.com

Hvordan Heal brukne ribben

Den vanligste årsaken til brukne ribben er en direkte slag i brystet fra enten foran eller på siden. Brukne ribben må undersøkes av en lege umiddelbart for å sikre at de ikke har forårsaket noen ekstra skade på indre organer at ribbeina beskytter, inkludert hjertet og lungene. Når dine brukne ribben har fått diagnosen, er du nødt til å vente for dem å helbrede. Det er flere ting du kan gjøre for å sørge for at de gjør det riktig og raskt - vanligvis i spenn på ca 6 uker.

Bruksanvisning

•  Ta aspirin for smerten. Brukne ribben kan være øm og sår. Dette kan hemme bevegelse og få deg til å utvikle usunne positurer og pustevaner for å håndtere smerten. Behandle smerte fra brukne ribben vil hjelpe dem å gro raskere.

Planlegg dype åndedrag. Du må fortsette å puste normalt for å unngå smitte. Brukne ribben kan forårsake problemer lenge etter at de leges hvis du utvikler en vane å puste grunt. Det er viktig å øve puste dypt i flere minutter minst en gang hver time for å sikre at du er fullt utvide lungene.

Ice den skadde området. Du kan isen den skadde området i opptil tjue minutter om gangen. Dette vil redusere hevelse og bidra til å lindre smerte. Det vil ta dine brukne ribben rundt seks uker å helbrede, og du kan is dem jevnlig i løpet av denne tiden.

Få nok hvile. Den beste tingen å gjøre for å helbrede kroppen din er å gi deg selv masse hvile. Dette vil gi kroppen din energi til å helbrede seg selv.

Juster dine søvnvaner. Sove på din skadde siden kan faktisk hjelpe med smerte og vil oppmuntre deg til å puste mer kort mens du sover.

Få periodiske x-stråler. Det kan være vanskelig å se et brudd på et røntgenbilde. Men hvis bruddet er tydelig, så det kan hjelpe deg å spore din fremgang ved å få røntgenbilder etter omtrent en måned for å se om bruddet er healing riktig. Også fordi noen ganger til og med brukne ribbein ikke vises på den første runden av x-stråler, får ekstra x-stråler kan hjelpe legen sikre at ingenting var savnet i akuttmottaket.

•  Vær tålmodig. Mange mennesker ønsker å begynne å trene igjen når smerten i deres ribbeina blekner. Selv om det kan være greit å begynne å få kardiovaskulær trening, bør du unngå å løfte vekter før en lege garanterer at ribbeina er helt leget.

Tips og advarsler

  • Brukne ribben kan være frustrerende fordi det er bare ikke mye som må gjøres for dem, mens du venter på å helbrede. Vær tålmodig, og husk at presser deg selv eller kroppen kan resultere i en ujevn healing som kan være smertefullt for resten av livet ditt.
  • Aldri behandle brukne ribben hjemme uten å sjekke skader ut med en lege. Ofte rib skader følge nakken eller ryggskader, som må behandles under medisinsk tilsyn.