Digidexo.com

erritabel blære og tykktarm

Tykktarm og endetarmskreft Symptomer

Tykktarm og endetarmskreft Symptomer


Tykktarm og endetarmskreft har mange symptomer, noen som kan identifiseres av leger i de tidlige stadier av sykdommen. Denne typen kreft er en av de farligste som bare rundt 50 prosent av folk overleve etter de to første etappene i henhold til American Cancer Society. Noen av de symptomer utvikler seg langt inn i sykdom, selv etter å ha evnen til å forårsake andre problemer, slik som Crohns sykdom og magesår.

Generelle symptomer

De første tegnene på tykktarms- og endetarmskreft er en følelse av tretthet og svakhet. Ofte pasienter som lider av denne type kreft rapporterer at de ikke har energi til å gjøre enkle oppgaver som å ta ut søppel eller lage middag. Dette er vanligvis ikke brukes til å diagnostisere en pasient med kreft, som symptomene er svært vanlig med mange andre sykdommer.

Avføring

Et faresignal for tykktarmen eller endetarmskreft er en merkbar endring av avføringsmønster. Hvis en person har problemer med å lage en tarm bevegelse eller gjør for mange, er det et sikkert tegn på at noe er galt. Vanligvis er dette symptom forbundet med abdominal smerte og eventuelt følelsen av forstoppelse. Kronisk diaré er også et problem som er forbundet med sykdommen.

Vekttap

Selv felles med mange sykdommer, spesielt kreft, vekttap er et vanlig symptom på kolon eller endetarms kreft. Mest sett i sammenheng med andre symptomer, vekttap er svært fremtredende på grunn av skade som blir gjort til tarmsystem. Næringsstoffer har vanskeligere for å bli absorbert på grunn av kreftceller.

Krakk Problemer

Kreft i tykktarm og endetarm oftest føre til endringer i selve avføringen selv. Dette er en god måte å fange opp problemer tidlig og spore fremdriften av kreft eller behandlingsmetoder. Krakk er ofte flytende og oftest inneholder røde eller mørke blod elementer. Når sykdommen utvikler mengden av blod i avføring kan øke sterkt, noen ganger endre fargen av hele prøven.

Crohns sykdom

Tykktarm og endetarmskreft fører ofte til Crohns sykdom. Dette fører til sår eller brudd i slimhinnen i tynntarmen og tykktarmen. Dette fører ekskrementer å gå inn i kroppens hulrom gjennom disse tårer. Dette kan til slutt føre til forgiftning og død.

Hvordan Screen for tykktarms Carcinoma

Tykktarmskreft, vanligvis kjent som tykktarmskreft, er en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA. Hvert år er det mer enn 150.000 nye tilfeller av kolorektal kreft diagnostisert, og levetiden risiko for å utvikle tykktarmskreft er omtrent 8 prosent hos menn og 4 prosent hos kvinner. Kolorektal karsinom kan bli vist ved hjelp av enten endoskopiske undersøkelser full strukturelle, for eksempel en koloskopi og sigmoidoskopi, eller gjennom avføring-baserte tester som fekal okkult blod test (FOBT) eller fecal immunologisk test (FIT).

Bruksanvisning

Be legen din om en henvisning til en koloskopi henvisning. Koloskopier anses å være "gullstandarden" av screening for kolorektal karsinomer.
Koloskopi vil bli utført av en gastroenterolog. Under testen vil tykktarm og endetarm bli visualisert ved et kamera på en fleksibel omfang, som er satt inn i tykktarmen gjennom anus. Hvis det blir funnet adenomatøse polypper (forløpere til kolorektal karsinom) under prosedyren, vil de bli fjernet. På denne måten, screening for kolorektale karsinomer ved kolonoskopi muliggjør ikke bare den tidlige påvisning av kolorektale karsinomer, men også fjerning av forstadier til kreft.

Velg en krakk-basert test for screening av tykktarms carcinomas hvis du føler at en koloskopi er for smertefull eller krenkende. Spør din lege for å bestille en test kit for deg eller kjøpe en test på apoteket. Avføringsprøver er praktisk og kan utføres hjemme.

Følg instruksjonene for å gjennomføre krakk test tett. De fleste testene innebærer å plassere en prøve av avføringen på ett eller flere kort som kommer med test kit.

Den eldre generasjonen av avføringsprøver som guaiac fekal okkult blod test (gFOBT) krever spesielle restriksjoner på kosthold og medisiner før testen (for eksempel ingen rødt kjøtt, ingen vitamin C). Noen tester krever sende kortene til et laboratorium, mens med andre avføringsprøver kortene endre farge hvis testen er positiv.

Rådfør deg med din lege om det mest praktisk, nøyaktig krakk test for deg.

Ta kontakt med din lege så snart som mulig hvis avføringen testen er positiv. Ikke få panikk.

En positiv krakk test betyr ikke at du har tykktarmskreft; det betyr bare at du har høy risiko for kolorektal karsinomer. Det kan også bety at du har colorectal adenomatøse polypper, som er forløpere til kolorektal karsinom. En positiv krakk test må etterfølges av en koloskopi.

Screen for kolorektal carcinomas regelmessig. The American Cancer Society anbefaler screening ved koloskopi hvert 10. år, starter på 50 år, for gjennomsnittlig-risiko individer. Hvis du valgte å bruke en krakk test, ta testen årlig. Hvis du har en eller flere familiemedlemmer diagnostisert med tykktarmskreft, anbefaler onkologer at du screene for kolorektal carcinomas ved koloskopi.

Tips og advarsler

  • Eldre mennesker har økt risiko for perforasjon og blødning under en koloskopi; Hvis dette er et problem, diskutere det med legen din.

Høye Tykktarms Hjem Prosedyrer

Noen dieters bruke colonics å jumpstart en vekt-tap plan, og praksisen kan også bidra til å forbedre fordøyelsen og generell helse ved å fjerne giftstoffer fra tykktarmen, den nederste delen av tykktarmen. Colonics kan gjøres hjemme med bruk av colonic boards eller en enkel klyster bag.
I en hydroterapi klinikk, er spesielle maskiner som brukes til å fylle tykktarmen med filtrert vann for å rense tykktarmen. I begge scenario, resultatene er de samme: Vannet ber peristaltikk og avfall fjernes fra tykktarmen gjennom avføring.

Fordeler med en Home colonic

Bare en profesjonell colonic behandling kan koste $ 100 til $ 120 i en hydroterapi klinikk. Hjem colonics er mye billigere og kan gjøres når som helst, ved hjelp av et kolon bord eller klyster bag. Vanligvis seks til syv runder med enten prosedyren tilsvarer en profesjonell colonic behandling.
En colonic styret gir en plattform for å tråkke på i bunnen av styret og klyster bag er bundet til den øvre enden, noe som gjør det enklere å bruke for noen mennesker.

Advarsler

Hvis du har en historie med irritabel tarm syndrom (IBS), lekk tarm syndrom, spiseforstyrrelser, diabetes, kronisk forstoppelse eller en familiehistorie med diverticulosis eller tykktarmskreft, bør du kontakte legen din først. For de fleste friske mennesker, er en sporadisk colonic ikke ansett overdreven. Men hvis du planlegger å bruke dem daglig som en del av en bredere detox program, er det best å være under direkte tilsyn av en lisensiert colonic terapeut, ernæringsfysiolog eller en lege som spesialiserer seg på integrerte medisin.

Bruke Colonics at Home

Bruk bare nytt utstyr; colonic styrer og klyster poser kan bestilles online eller kjøpt på en medisinsk-forsyning butikken. Bruk filtrert vann. Hvis du ønsker å bruke kaffe laget med filtrert vann, kan denne væsken hjelper leveren og tarmen renser dypere.
Rengjør alt utstyr ved å vaske den i varmt vann og en teskje av blekemiddel eller hydrogen peroxide. Brew 12 kopper kaffe, nok til å gi to kopper for seks runder. La kaffen kult.
For hver runde, plassere to kopper kaffe i klyster bag, og fylle resten av posen med filtrert vann.
Hvis du ikke bruker kaffe, fylle posen med filtrert vann. Bruk kateteret å sette inn i anus og enten stående på colonic bord i dusjen eller bare stående i dusjen, hold klyster pose over hodet og at innholdet skal tømmes i tykktarmen. Fjern kateteret og sitte på toalettet for å slippe avfallet. Gjenta for opptil seks runder. Ta probiotika som Lactobacillus acidophilus å oppmuntre tilstedeværelsen av "vennlige" bakterier i mage-tarmkanalen.

Om Tykktarms Implantater

Om Tykktarms Implantater


En colonic implantat, også kalt et klyster implantat, er en terapeutisk, spesielt fremstilte løsning som kan brukes i løpet av eller etter administrering av et klyster og er antatt å fremme helse i kolon. Tilhengere av vanlig colonic rensing si at bruken av implantater sammen med en sunn livsstil kan øke en persons generelle velvære.

Bruksanvisning

Historie

Legene har brukt anal implantater i århundrer for å hjelpe pasienter absorbere medisiner og andre helsebringende løsninger når de var enten ute av stand til å svelge eller for kvalm til å holde væsker ned.
I tillegg spilte regelmessig colonic rensing en viktig rolle i livene til de fleste gamle sivilisasjoner, inkludert egypterne, sumererne, babylonerne, indianere, grekere og kinesisk.
Den romerske historikeren Plinius den eldre skrev dette av den gamle egyptiske vane colonic rensing: "Egypterne lært kunsten fra de lange nebb ibis, som vasker innsiden av kroppen sin ved å innføre vann med nebbet inn i kanalen der resten av mat bør forlate. "

Typer

Det er et stort antall av løsninger som kan brukes som et colonic implantatet. De mest vanlige implantater omfatter:

aloe vera juice kaffe olivenolje smør olje kokosolje bifidonate og vann MSM (metylsulfonylmetan) klorofyll / hvetegress bentonitt citricidal elektrolytter vegetabilsk glyserin eteriske oljer, spesielt rosmarin, fennikel og basilikum

Fordeler

Avhengig av stoffene som inngår i løsningen, kan implantater oppnå en rekke ting, inkludert:

stimulering av kontraksjoner i tykktarmen, noe som resulterer i økt muskeltonus colonic økning i mengden av galle utskilles av leveren beroligende av betent vev i kolon og rektum økning i nivåene av gunstige mikroorganismer i tykktarmen

Betraktninger

En colonic implantat kan gis av helsepersonell eller hjemme i mye på samme måte som et klyster; faktisk, mange mennesker velger å gjøre både en klyster og et implantat del av sitt ordinære helse rutine. Mange online helse nettsteder bære klyster sett som inneholder materialer for å hjelpe en person med colonic implantater.
Eksperter anbefaler at etter implantere løsningen i tykktarmen, bør løsningen bli stående i minst 10 minutter, og generelt, maksimalt 30 minutter. Men visse implantater er mer gunstig hvis de blir stående i flere timer; er det viktig å diskutere disse alternativene med en lege og følge nøye instruksjonene som følger med en kjøpt kolon implantatet.

Advarsel

Selv om mineralolje har tradisjonelt blitt anvendt som en colonic implantat, eksperter i colonic rensing sterkt hindre dens bruk, siden det antas at mineralolje enemas gjøres regelmessig kan føre til alvorlige mangler.
I tillegg, mens colonic implantater er allment tilgjengelig på nettet, er det alltid best å ta kontakt med lege eller annet helsepersonell før du prøver en på egen hånd.

Tegn og symptomer på tykktarms Colon Cancer

Kolon-kreft symptomer varierer avhengig av størrelsen og plasseringen av kreft i tykktarmen. Mange pasienter har ingen symptomer i tidlige stadier, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å diskutere eventuelle varige endringer i avføringsmønster med en lege. Allment aksepterte retningslinjer anbefaler kolon-kreft screenings for pasienter 50 år eller eldre, og kanskje yngre for pasienter med en familie historie av sykdommen.

Avføringsmønster

Tykktarmskreft kan føre til en endring i vanlig tarmfunksjonen. Diaré, forstoppelse eller noen endring i avføring konsistens som varer lenger enn noen få uker bør diskuteres med en medisinsk faglig.

Blod

Rektal blødning eller blod i avføringen er et symptom på kreft i tykktarmen. Blod kan være lyse rødt eller en rusten brun.

Smerte

Tykktarmskreft kan føre til magesmerter, gass, oppblåsthet eller annen smerte.

Svakhet

Tretthet, svakhet og kortpustethet er vanligste klagene av kreftpasienter.

Vekttap

Uforklarlig vekttap kan være en indikator på en alvorlig medisinsk tilstand, for eksempel tykktarmskreft.

Om Tykktarms klinikker

Colonics, også kalt colon hydroterapi, kolon kolon vanning og rensing, er en prosess hvor en maskin renser tarmen. Det er antatt av utøvere av alternativ helse at tykktarmen er tilstoppet av mat, som hindrer tykktarmen fra utvise giftstoffer. Dette fører til toxemia, noe som fører til en rekke helseproblemer. Men ved hjelp av en enhet som er tradisjonelt brukt for en colonoscophy, kan kolon bli renset og den naturlige fjerning av avfall kan fortsette.

Fordeler

Kolon rensing antas å positivt påvirke den generelle helsen til tykktarmen. Ved å bryte opp rusk i tykktarmen, kan kolon engasjere seg i naturlige muskelsammentrekninger, som hjelpemidler i å eliminere avfall. Akkumulering av ekskrementer forstyrrer den naturlige smøring av tarmen, noe som gjør bestått av avføring hele mer vanskelig og smertefull. Kolon rensing vil hjelpe pasienter gjenopprette deres kolon til sin opprinnelige styrke og effektivitet.

Betraktninger

På colon hydroterapi klinikker, er en maskin som brukes til å rense tykktarmen med filtrert vann. En smurt rør koblet til hydroterapi maskinen gjør det mulig å kastes avfall av, mens en annen tube injiserer 15 til 20 liter vann inn i tykktarmen, ofte ved hjelp av urter som renser tynntarmen. Vil bli avhendet rørene på etter hver behandling for å unngå fremtidig smitte. Du vil bli bedt om å slappe av så mye som mulig i løpet av behandlingen. Vannet vil løsne og fjerne innholdet i tykktarmen. Den eneste bivirkningen av prosedyren er milde influensalignende symptomer.

Effekter

Den siste delen av en vellykket kolon rensing innebærer bestått av slimaktig plakk, som er innsamling av avfall som har vært samler i kolon. Den slimaktig plakk er stygg luktende og kommer i en rekke farger, alt fra brun til grønn-svart.

Advarsel

Selv de med mild til moderat sykdommer og tilstander bør være i orden etter at colon hydroterapi, medisin og visse sykdommer kan føre til komplikasjoner. Kolon rensing er spesielt farlig for kreftpasienter. De som lider av alvorlig svakhet som følge av en sykdom eller tilstand bør ikke gjennomgå prosedyren, siden kolon rensing kan svekke en pasient ytterligere. Andre forhold som kan forårsake komplikasjoner under kolon rensing behandling er divertikulitt, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Expert Insight

Mange i det medisinske feltet anbefaler ikke kolon rensing. Mange cleansings ikke er utført av kompetente fagfolk, og dårlig gjort cleansings kan faktisk være farlig. Kolon rensing kan føre til dehydrering, siden prosessen noen ganger fører til at kroppen til å frigi salt. Til slutt, mange fagfolk hevder at kolon rensing er ikke nyttig i det hele tatt, siden tykktarmen kan rense seg selv naturlig, og det er ikke nødvendig å ha kolon renset.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

Som navnet antyder, er tilstedeværelsen av mucinous carcinoma merket med store mengder av mucin i cellene som danner veggene i mange viktige deler av vår kropp. Svulsten uttrykker sitt ytre utseende i form av en masse som er sårdannelse indurate og rund form. Mucinous carcinoma kan ofte spurte i områder av kroppen som hud, bryster, tykktarm og lunger. De vanligste årsakene til en mucinous karsinom hos kvinner er tidlig menarche, sen overgangsalder, å føde barnet etter fylte 30 og hormonbehandling. Den aggressive natur av mucinous karsinom er ansvarlig for dens raskere spredning i legemet, som i sin tur gjør det vanskelig å behandle tilstanden.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

velge et kjemoterapeutisk tilnærming for å minimalisere bivirkningene / symptomer på mucinous karsinom. Under den nyskapende fremgangsmåte for kjemoterapi medisiner som administreres opptre på en effektiv måte og drepe eller opphører veksten av cellene i tumor dermed kontrollere dens vekst.

Opt for ikke-invasiv radio terapeutisk tilnærming som sikrer ødelegge hver svulst celle som serverer en multiplikasjon senter for nye carcinomatous celler.

Gå for et immunoterapeutisk tilnærming som fungerer mot forsterke immunitet kvotienten av kroppen din og derfor hjelpemidler i å holde ut de intense effektene av kreftceller.

Opt for lumpectomy prosedyre, en av de mest foretrukne prosedyrer for å håndtere de mucinøst karsinom av brystet. Fremgangsmåten innebærer fjerning av en nøyaktig carcinomatous vev og en del av det omkringliggende friskt vev av brystet.

Hint

  • Jo tidligere du opt for disse behandlingsalternativene for en mucinous karsinom, jo ​​bedre er prognosen. En uovervåket tilfelle av mucinous karsinom kan føre til tilstander som, lymfødem, hematom dannelse og disfiguration av den berørte delen.

Hvordan å se en proctologist

Hvordan å se en proctologist


En proctologist behandler medisinske problemer i tykktarmen og endetarmen som påvirker en stor andel av befolkningen. Tykktarmskreft er den nest største årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA og 50 prosent av amerikanerne vil oppleve hemorroider. Fordi omfanget av proktologi problemer har økt, og deres behandlinger har avansert, bør besøke en proctologist ikke være skremmende. Les denne artikkelen for å lære om de vanligste prosedyrer og behandlinger som kan oppstå under ditt besøk.

Hvordan å se en proctologist

Ærlig beskrive dine symptomer. Rektal blødning eller blodig avføring, endringer i avføring størrelse eller konsistens, uvanlige avføringsmønster, magesmerter, uforklarlig vekttap eller betydelig mangel på energi kan tyde på et alvorlig problem. Legen vil basere diagnostisering og behandlingsforløp på den informasjonen du gir.

Ta en hjemme test kit til skjermen din kolon. Returnere den med en avføringsprøve som skal testes for mikroskopisk blod.

Motta en in-office sigmoidoskopi hvis en mer grundig screening er berettiget. Nitti minutter etter administrering av en klyster, setter proctologist en tent sigmoidoscope inn i den nedre halvdelen av tykktarmen.

Planlegg en koloskopi dersom legen anbefaler en grundig kolon eksamen. Følg eventuelle foreskrevet diett restriksjoner før prosedyren, som varer i ca 30 minutter. Etter sederende deg, vil legen bruke en colonoscope å inspisere de indre veggene i hele tykktarmen for polypper eller andre abnormiteter. Samtidig kan hun ta en biopsi eller fjerne polypper og sende dem til patologi lab. Tilbake til kontoret innen to uker etter resultater.

Tenk sender til en hemorrhoid behandling som kalles infrarød fotokoagulasjon. Infrarødt lys brukes i pulser reduserer gradvis hemorrhoid vev. Fremgangsmåten krever ingen pasient preparat, er utført på kontoret og tillater umiddelbar gjenopptagelse av normal aktivitet. Alvorlighetsgraden av hemorroider vil avgjøre antall besøk som trengs.

Spør proctologist om den nye hemorrhoid behandling som kalles Prosedyre for Prolaps & Hemorroider (PPH) introdusert i løpet av de siste ti årene. Prosedyren pinnen tarmen vev for å begrense blodtilførselen til hemorroider, effektivt krymper dem innen fire til seks uker. Operasjonen utføres på et sted med svært få nerveender.

Hint

  • Planlegge regelmessige tykktarm kreft screenings for å redusere risikoen, spesielt hvis du eller noen i familien som har en historie med tykktarmssykdom, polypper eller kroniske tarmproblemer.
  • Tykktarmskreft gjør ofte ikke tilstede symptomer.

Om årsakene til rektal blødning Uten tarmfunksjon

Rektal blødning, også kalt hematochezia, kan finnes i avføringen etter avføring, eller det kan vises på egen hånd. Fargen og mengden av blødning hjelper legene til å oppdage årsaken.

Funksjoner

Fordi endetarmen er den siste delen av tykktarmen som ender ved anus, er det stedet hvor blødning fra enten eksterne eller interne kilder kan bli funnet.

Blod i avføringen kan stamme fra mange steder i din mage-systemet. Det kan for eksempel indikere ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Blodig avføring er ofte svært mørk rød eller svart. Av og til vil det bety tilstedeværelse av en svulst i tykktarm eller endetarm.

Effekter

Som kilden til blødning beveger seg nærmere endetarmen, blod vanligvis en lysere røde. Ved rektal blødning er mindre, og forekommer i fravær av avføring, er den mest vanlige kilden hemorroider. Disse er forårsaket når venene i anus blir betent og hoven. Kløe og svie er vanlige symptomer, og lyse rødt blod kan bli funnet på toalettpapir etter tørke. Hemoroider kan være merket som intern eller ekstern, men er generelt behandlet på samme måte.

Anal sprekker er en annen vanlig årsak til rektal blødning. Disse sprekkene kan utvikle seg som vev rive med belastningen av å utvise hard avføring. Blodet fra disse er vanligvis lyse rødt. Anal sprekker forårsake smerte som øker betydelig i løpet av arbeidet med å defekt.

Identifikasjon

For å finne kilden til rektal blødning, vil legen gi deg en grundig fysisk undersøke. Avskraping av hudceller kan tas fra din anal området og sendt til et laboratorium for å finne ut om du har en infeksjon. Og legen din kan bestille en koloskopi for å være sikker på at blødningen ikke er forbundet med et kolon svulst eller polypp. Legen kan også bestille en Hemocult, som kan identifisere blod i avføringen som ofte ikke er synlig.

Hvis legen mistenker en anal fissur, kan han bestille en endoskopisk evaluering, så den indre delen kan sees å identifisere plasseringen av sprekken.

Forebygging / løsning

Hvis rektal blødning er fra hemorroider, er behandlingen som oftest en over-the-counter salve eller krem, selv om disse i hovedsak behandle symptomer som kløe eller svie.

For anal sprekker, starter behandling med en høy-fiber diett for å legge bulk til avføring og lar det passere lettere. Aktuelt anestetika kan være foreskrevet til nummen anal regionen under avføring, og steroider kan legges for å redusere betennelse. En sitz bad anbefales å bidra til å slappe av kramper i lukkemuskelen, som så ofte følger en anal fissur. Medikamenter og kirurgi er alternativer hvis konservativ behandling ikke virker.

Advarsel

Hvis du opplever rektal blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Du kan bare ha hemoroider, men blødningen kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Leveren helse

Leveren helse


Leveren er i hardt arbeid mens du sover, spiser, leke eller slappe av. Det tar aldri en pause fra å sortere ut de gunstige næringsstoffer fra giftstoffer i kroppen din. Som en av de største organene i magen, har leveren den vitale funksjon av metabolizing energikilder fra mat og distribuere dem i blodet. Holde leveren din i god stand vil sikre at det tjener du godt hele livet.

Beliggenhet

En voksen lever i god helse veier omtrent 4-pounds, og er plassert på høyre side av abdomen, strekker seg opp over magen og som ligger tett under brystkasse for beskyttelse. Matet av store portalblodårer fra mage, milt og tykktarm, lever prosesser og renser blodet.

Process

Etter at mat-fordøyinger, biprodukter går inn i blodstrømmen fra magesekken og strømme gjennom portvenen til leveren. Gjennom en prosess som benytter galle, en alkalisk oppløsning, forbrenner leveren næringsstoffer i blodet og bryter ned de giftstoffer, nøytraliserende dem og kaste dem gjennom kroppens avfallseliminering system.

Sykdommer

Normalt leveren fungerer godt for en hel livstid. Men noen ganger, hvis det er pålagt tunge med gift, virus eller giftstoffer kan utsettes for skade. Fettlever resultater fra forbruket av giftstoffer i løpet av en lang periode, for eksempel alkohol, og hvis det toksiske inntak fortsetter, kan det utvikle seg til sykdommen levercirrhose. Ifølge MayoClinic.com, en annen ledende årsak til leversykdom er hepatitt og det faller inn i tre kategorier: Hepatitt A, B eller C, som alle er viral i naturen.

Symptomer

Som leveren lider under belastningen av overflødig toksisitet eller hepatitt, fungerer det på et redusert nivå. Når dette skjer, kan pasienten stille ut en eller flere leverrelaterte symptomer. Gulfarging av hud og det hvite i øynene er det første indikasjon på at leveren er i trøbbel, etterfulgt av mørk urin eller blek avføring, intens kløe som ikke har noen synlig årsak, tap av matlyst, tretthet og kvalme. I avanserte stadier av leversykdom, kan magen svelle.

Forebygging / løsning

Selv om leveren er et spenstig organ som gjenoppretter fra hyppige overgrep og giftighet, hvis det er stadig utsatt for tøffe giftstoffer, kan det bli ødelagt. The American Liver Foundation anbefaler å drikke mer enn to alkoholenheter per dag. Unngå å blande medisiner uten godkjennelse fra lege. Sørg for at rommene er godt ventilert før du bruker kjemikalier med giftige gasser og beskytter huden mot kontakt med insektmidler. Reduser inntaket av mettet fett og opprettholde en sunn vekt.

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk


Forbruk av alkohol regelmessig, spesielt i store mengder, har vært knyttet til en rekke helseproblemer, både følelsesmessige og fysiske. Alkohol har en spesielt alvorlig virkning på visse organer slik som leveren, men det kan også føre til hematologiske sykdommer og med kreft.

Betydning

Den mest kjente langsiktige effekten av alkohol kan være den byrden det legger på leveren. Stordrikkere er en risiko for å utvikle fatty leversykdom, eller FLD, kronisk leversykdom, skrumplever og alkoholisk hepatitt. Avhengig av mengden alkohol og hvor lenge personen har vært en drinker, kan symptomer på leversykdom variere fra trøtthet og gulsott å fullføre leversvikt.

Betraktninger

Studier publisert av American Journal of Epidemiology og andre vitenskapelige tidsskrifter viser at langvarig bruk av alkohol kan føre til problemer med hjernens utvikling, som igjen øker risikoen for slag og andre spørsmål knyttet til nervesystemet. På den annen side, eksperter tror at alkohol kan bidra til å redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom når forbrukes i moderate mengder, er definert som ikke mer enn syv drinker per uke.

Funksjoner

Langsiktige drinkers er mer utsatt for lider av kronisk gastritt, og gallestein og galleblæren sykdom, så vel som andre sykdommer i fordøyelsessystemet. Det er ikke uvanlig for langsiktige drinkers å få vekt rundt livet, et problem forårsaket av toppene insulin produsert av sukker og karbohydrater i drinker. På sikt kan dette føre til diabetes hvis ikke adressert ordentlig.

Expert Insight

Langsiktig alkohol drinkers har en høyere risiko for å utvikle diabetes. Dette gjelder særlig i kvinner, som de er særlig mottagelige for insulinfølsomhet. Mens alkohol i seg selv ikke føre til kreft, kan det øke risikoen for kreft i munnhule, spiserør og tykktarm og endetarm.

Advarsel

Mens moderate drikkere, de som drikker mer enn ett glass om dagen, har en redusert risiko for koronar hjertesykdom, koronar vaskulær sykdom og perifer arteriell sykdom, kan alkoholmisbruk føre til høye triglyserider, som igjen vil føre til høyt kolesterol, høyt blodtrykk trykk og en økt risiko for hjerteinfarkt.

Kolitt Cures

Kolitt (også kjent som ulcerøs kolitt) forårsaker magesår, eller betente sår, i slimhinnen i tykktarmen og endetarmen. Disse sårene kan blø og forårsake smerte for kolitt pasienter. Kolitt symptomer inkluderer blodig avføring, forstoppelse og hyppig diaré. Kolitt er en vanlig sykdom, men medisin og riktig kosthold, ernæring og mosjon lette symptomer og tillate pasientene å leve smertefritt.

Kolitt Medisinering

En av de nyeste medikamenter, Colazal, er en av de beste legemidler på markedet finnes for å behandle ulcerøs kolitt. Godkjent nylig av FDA, behandler Colazal mild til moderat kolitt.

Riktig kosthold og ernæring

En av de beste måtene å behandle kolitt er å spise et riktig kosthold. Noen matvarer som kolitt pasienter bør spise på et begrenset grunnlag inkludere meieriprodukter, grovfôr som kål, krydret mat, sjokolade, alkohol og brus.

Spis små måltider

En av de beste måtene for kolitt pasienter for å dempe symptomene er å spise mindre måltider (fem på seks små måltider per dag). Dette gjør at maten skal fordøyes lett og gjør det enklere (og mindre smertefull) for å eliminere avfall fra kroppen.

Trening

En annen god måte å lindre kolitt symptomer er gjennom trening. Øvelse beroliger kroppen, reduserer smerte, lindrer stress og regulerer tykktarm og tarmfunksjonen.

Alternativ Helse terapier

Komplementære, alternative helse behandlinger som biofeedback, akupunktur, massasje terapi, yoga, Tai Chi og hypnose kan redusere kolitt symptomer.

Hva er årsakene til Fistulas?

En fistel er en åpning mellom to områder av kroppen som ikke er normalt koblet, slik som i rektum og vagina eller i en arterie og en vene. Årsakene til fistler avhenge av deres plassering og omfatter blant annet skader, kirurgiske komplikasjoner og visse kroniske sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om årsakene til fistler.

Fødsel

Hvis du levert barnet vaginalt, kan du utvikle en fistel mellom rektum og vagina som følge av skade under levering.

Episiotomi

Å ha en episiotomi å forstørre din skjedeåpningen under fødsel kan føre til en fistel, spesielt hvis snittet tårer, eller blir infisert.

Hysterektomi

Kirurgisk fjerning av livmoren (hysterektomi), kan føre til at du utvikler en fistel mellom rektum og vagina etter operasjonen.

Kreft

Hvis du har kreft i tykktarm, endetarm, livmor, livmorhals eller vagina, kan du utvikle en fistel som følge av fjerning av svulster, eller fra strålebehandling.

Divertikulitt

Divertikulitt er en medisinsk betegnelse for betennelse i små områder av tarmen, noe som kan resultere i komplikasjoner som fistler.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en type kronisk tarmbetennelse som kan resultere i en fistel i løkkene på tarmen.

Kirurgi

Operasjonssnittene hvor som helst i kroppen kan føre til en fistel mellom en arterie og vene, som kan være en livstruende tilstand.

Hvor alvorlig er blod i avføringen?

Blod i avføringen kan tyde på enten en svært alvorlig problem eller en midlertidig tilstand, for eksempel matforgiftning, som skulle ende raskt når du får forurenset mat ut av systemet.

Bright Red

Hvis avføringen er lys rød, kan det være på grunn av enten blødning fra hemoroider, en anal fissur eller Crohns sykdom. Jo nærmere lufte nettstedet er til endetarmen, vil lysere rødt blod være; hvis du blør fra høyre, eller tranverse, tykktarm, vil fargen på avføringen være mørk rød eller rødbrun i fargen.

Svart

Hvis avføringen er svart og tjæreaktig, kan dette tyde på blødning fra høyere opp i mage-tarmkanalen, kanskje magesekken eller tolvfingertarmen; denne type avføring kalles melena.

Årsaker

Ifølge Mothernature.com, kan inflammatorisk tarmsykdom og divertikulitt også forårsake blodig avføring. Divertikulitt faktisk resulterer i en blødning i veggen av tykktarmen, som kan føre til overdreven rektal blødning; inflammatorisk tarmsykdom er en smertefull fordøyelses lidelse som også fører til en blodig avføring.

False Alarm

Ifølge Medicineplus, hvis du har svart avføring, kan det ikke være et resultat av blod; jern piller, Pepto Bismol, sort lakris eller blåbær kan gjøre avføring vises svart.

Rotet ikke

Blod i avføringen kan tyde på kreft i endetarmen; hvis du opplever dette symptomet, skal lege kontaktes.

Om påvirket Krakk hos barn

Når et barn utvikler påvirket avføring, kan det være et resultat av forstoppelse eller en tilstand som kalles encopresis. Det kan være mange grunner til barnet ditt har problemer med påvirket avføring, for eksempel kosttilskudd, pottetrening, eller stress. Selv om det kan være en frustrerende opplevelse for deg, kan det være direkte smertefullt for barnet ditt. Det finnes ulike måter å behandle denne tilstanden, men alltid konsultere barnelege før du velger en behandling.

Kronisk forstoppelse

Ifølge Mayo Clinic, er forstoppelse hos barn preget av svært få avføring. Når barnet endelig har avføring, kan avføringen være hard og ser ut som små pellets. Når barnet ditt har forstoppelse, kan det skyldes kostholdet (dvs. for mye junk food eller ikke nok væskeinntak). Dessuten kan pottetrening gjøre barnet ditt ønsker å unngå å bruke på badet, som kan resultere i avføring bygge opp i tarmen.

Symptomer på forstoppelse

Du vil kjenne barnet ditt er forstoppet fordi han ikke kan ha avføring i flere dager. Han kan nekte å passere en krakk fordi det er for smertefullt. Til tider kan barnet klage magen gjør vondt, eller at han føler seg syk i magen hans. Selv om det kan være overraskende, kan blod dukke opp på overflaten av avføringen.

Advarsel

Selv om barnet ikke kan ha avføring i noen dager, ifølge Mayo Clinic, er det svært viktig å se en lege hvis han ikke har bestått krakk for mer enn to uker. Hvis han begynner å kaste opp, har feber, vekttap, eller hevelse i magen, eller opplever en rektal prolaps (der tarmen kommer ut av endetarmen), se en lege umiddelbart.

Enkoprese

Enkoprese er et resultat av sterkt påvirket avføring fra barnet ditt nekter å bruke toalettet. Ifølge Mayo Clinic, vil avføringen begynner å samle seg i barnets endetarm og tykktarm. Når barnet ditt blir så påvirket, kan flytende avføring lekke ut.

Årsaker

Vanligvis vil barn som utvikler encopresis få det etter at de har vært potty trent. Siden encopresis skyldes forstoppelse, kan barnet ditt nekter å bruke toalettet. Krakk blir mer påvirket, noe som gjør bruk av toalettet mer stressende for barnet ditt. Noen barn også utvikle encopresis som et resultat av å bli bleie for tidlig, eller på grunn av en traumatisk situasjon.

Symptomer på Enkoprese

Hvis barnet ditt lider encopresis, vil han ha flytende avføring som vises i undertøy. De fleste ganger, vil barnet ikke ønsker å gå på do, eller vil prøve å motstå. Noen ganger kan barnet ikke vil spise, eller vil klage på å ha en buk verke. Hvis han har avføring, kan hans avføring være svært store (til poenget med clogging toalettet), eller han kan anstrenge seg for å presse ut avføringen.

Behandling

Det er viktig å søke legehjelp for barnet ditt hvis han har påvirket avføring. Ikke bare er det smertefullt, men det kan også være traumatiserende. Ditt barns barnelege kan anbefale kosttilskudd endringer, og i alvorlige tilfeller, bruk av avføring myknere, som laktulose eller melk av Magnesia. Bruk aldri noe annet enn det legen anbefaler. Øke ditt barns væske og fiber inntak kan også hjelpe.

Sprukket Colon Symptomer

Divertikulitt, også kjent som en sprukket tykktarm, oppstår når små områder av vev (sekker) bule i tykktarm og brast og erverve infeksjon. Individuelle sekker er kjent som diverticulum, og mer enn ett sac er identifisert som diverticula-. Som en person aldre, musklene langs tykktarmen blir hardere og det tar mer press for å eliminere avfall. Sprekker i muskelvegger tillate sekker vev til å bule fra tykktarmen fra de interne pressure.The poser som utvikler deretter betegnes diverticula. Det er mest vanlig å oppleve diverticula- nær enden av colon - et område som kalles sigmoid kolon. Personer over 50 år er mer sannsynlig at lider av diverticula. Hvis en lege har mistanke om en person kan ha diverticula, kan en rekke diagnosetester utføres som kan inkludere barium røntgen, CT scan, ultralyd og koloskopi. Behandlinger inkluderer diett endringer, inkludert fiber, mutter og frø restriksjoner. En lege kan også foreskrive mer hvile, eller anti-krampaktig medisiner for å lindre smerte. Oral antibiotika kan være foreskrevet for milde symptomer på divertikulitt. Mer alvorlige symptomer kan kreve mindre fiber dietter for å begrense mengden av avfall som reiser gjennom tarmen, og muligens operasjon hvis en persons kropp ikke reagerer på antibiotika. Ifølge Mayo Clinic, bare om lag 25 prosent av personer lider av noen symptomer assosiert med divertikulitt.

Pain

På grunn av det faktum at kolon smalner der diverticula har dannet, smerter og magekramper - typisk opplevd i nedre venstre området av magen - kan oppstå når du passerer avføring gjennom tarmen. Smerten kan være momentant og alvorlig, eller det kan være mild og komme og gå. Ømhet i magen kan også være et symptom på diverticula.

Fever

En feber over 100 grader Fahrenheit som fortsetter i mer enn to dager i kombinasjon med andre symptomer kan være et tegn på diverticula. Personer som lider av en feber på over 101 grader som også har en dårlig respons på oral antibiotika kan tas opp til sykehuset for intravenøs væske og antibiotika.

Kvalme

Urolig mage, oppkast, kvalme og mulig abscess i bekkenområdet er alle symptomer som kan led divertikulitt.

Diaré

Oppleve mer hyppig avføring som er løs i konsistensen og også lider større buktrykket og tarm lyder kan oppstå som symptomer på divertikulitt. Et individ kan lide av ufullstendig evakuering av avføring og føler intenst press for å gå igjen umiddelbart etter eliminere avføring. Enkeltpersoner kan også lider av inkontinens for avføring med divertikulitt.

Blødning

Blødning i tykktarmen kan oppstå når fartøyene brudd i diverticula; Det kan forekomme i flere dager eller kan være intermitterende. Passerer blodpropp fra tykktarmen som er røde, eller rødbrun-farget er også en mulig symptom på divertikulitt. Passerer blod eller blodpropper kan skje med eller uten individet lider av smerte.

Obstruksjon

Mer enn en hendelse av divertikulitt kan føre til arrdannelse og herdning av musklene langs tykktarmen og tykktarmen, noe som gjør det vanskelig for å passere avfall og dermed resultere i avfallet hindrer kolon passasje.

Hva er fordelene med penis implantater for Ereksjonsproblemer?

Ereksjonsproblemer konsekvenser mer enn bare en manns sexliv. Det kan påvirke alle områder av livet. Når en manns sexliv er redusert på grunn av ereksjonsproblemer, kan han lider av en mangel på selvtillit, kan han utvikle depresjon, kan hans arbeidsprestasjoner bli hemmet, kan hans personlige relasjoner lider og mer. Mens Ereksjonsproblemer medisiner og kosttilskudd kan være et alternativ, er mange menn å snu til penile implantater fordi de tilbyr flere fordeler over medisiner og kosttilskudd.

Generelle fordeler

Penile implantater aktiver menn til å gå tilbake til å ha tilfredsstillende, aktiv sexliv med sine partnere. I motsetning til andre typer av erektil dysfunksjon behandlinger, penile implantater tilbyr en langsiktig løsning. Alle penile implantater er laget for å føle seg naturlig før, under og etter sex for både mannen og partner i sitt liv. Penile implantater er garantert å fungere hver gang, og de forstyrrer ikke orgasme.

Fordeler med Non-Oppblåsbare Implantater

Non-oppblåsbare penile implantater er enkle å bruke. Dette er spesielt viktig for menn som har problemer med å bruke sine hender på grunn av skade eller leddgikt. Menn rett og slett nødt til å bøye opp sine penis til å engasjere seg i samleie. Non-oppblåsbare penile implantater tillate menn å ha permanente ereksjon. De trenger ikke å pumpe opp sine implantater som mener de og deres partnere kan være veldig spontan, og det er ingen enheter synlige på den ytre kroppen. Til slutt, ikke-oppblåsbare penile implantater er den minst kostbare av alle typer implantater og kirurgi for å implantere dem er den minst invasive.

Fordeler med todelte Oppblåsbare Implantater

Todelte oppblåsbare penile implantater er ideelt for menn som ikke ønsker ereksjon 24/7. Pumpen er enkel å bruke og selv menn som har begrenset fingerferdighet finner at pumpen er ikke vanskelig å blåse. I forhold til oppblåsbare implantater, er operasjonen for å installere den todelte implantat enklere enn andre varianter og mindre væske blir overført for å oppnå ereksjon.

Fordeler med tredelt Oppblåsbare Implantater

Tredelt oppblåsbare implantater er populært fordi det blir den mest rigide av alle oppblåsbare penile implantater som er tilgjengelige. Pumpen på tredelt implantat er enklere å bruke enn den todelte tenke og den kommer med en trykkavlastningsventil slik at penis kan raskt deflatert. Når penis ikke er oppblåst den tilbyr det høyeste nivået av mykhet så ubehag ikke er følte når menn går om sine daglige rutiner. Det har også de mest normale jakt penis om penis er erigert eller slapp tilstand.

Betraktninger

Den type penile implantat som en mann kan få vil bli bestemt i en del av sin lege. Faktorer som går inn velger en penil implantat omfatter penile størrelse, forholdet mellom den omkrets i forhold til lengden, forholdet av pungen størrelsen til penis, den samlede pungen størrelse, medisinske tilstander som tykktarm, blære og prostata problemer, typene av tidligere operasjoner og mer.

Vedlegg Sprengning Symptomer

Vedlegget er en smal, dead-end slange festet til begynnelsen av tykktarmen. Det antas at en tilstand som kalles blindtarmbetennelse oppstår når området kobler vedlegg og tykktarm (cecum) blir blokkert. Dette fører til at tillegget blir betent og infisert av bakterier, som kan føre til sin ruptur.
En annen teori er at tillegget brister først, forårsaker en bakteriell infeksjon. En sprukket blindtarm kan føre til peritonitt, en farlig infeksjon i mageslimhinnen og bekken. En utbruddvedlegg kan føre til ulike komplikasjoner og død hvis ikke raskt behandlet.

Abdominal smerte og ømhet

Sterke magesmerter oppstår med både blindtarmbetennelse (en betent blindtarm) og en utbruddvedlegg. Du vil normalt føle smerten fra et utbruddvedlegg over hele området av magen som hele mageslimhinnen blir betent. Hvis du trykker på magen, vil du føle smerte som du slipper trykket. Spesielt hos barn 2 år og yngre, kan magen vises hovne.

Fever

Etter blindtarmen din har sprukket, er kroppen i full beredskap for å avverge bort bakteriell infeksjon. En feber er et tegn på at kroppen din forsøker å beskytte seg mot bakterier. Med en utbruddvedlegg, kan bakterier spre raskt, fører til en uvanlig høy feber som kan overstige 104 grader Fahrenheit.

Tap av appetitt

På grunn av stress blir plassert på det området av kroppen ved infeksjon og sin nærhet til magen området, vil du ikke føler for å spise. Det er best å ikke spise eller drikke noe hvis du opplever magesmerter som kan være fra en utbruddvedlegg eller blindtarmbetennelse fordi operasjonen vil trolig være nødvendig for å fjerne plagsom vedheng.

Kvalme / oppkast

Hvis infeksjonen sprer seg fra utbruddvedlegg til magen, kan en følelse av kvalme eller stadium av oppkast oppstå på grunn av stress på magen. Hvis tarmen blir blokkert, kan musklene ikke lenger fungere riktig å passere dens innhold. Flytende og gass begynne å bygge opp i tarmen og produsere en hevelse i magen som utløser kvalme og oppkast.

Trang til å urinere / forstoppelse

Fordi den infiserte vedlegg ligger nær blæren og anus, kan du føle deg mye ubehagelig press i området. Det kan føles som om du hele tiden trenger å gå på do.

Diaré

Infeksjon sprer seg til mage eller tarm kan utløse et anfall av diaré. Avføring kan inneholde en slim-lignende stoff som produseres av vedlegg, som noen mener kan føre til blokkering som begynner symptomene på blindtarmbetennelse. Avføring fra tykktarmen er kan være en mulighet som årsak til hindringen.

Grunner for Blood i en avføringsprøve

Når blod blir detektert i en avføringsprøve kan det være en indikasjon på et bredt spekter av tilstander og sykdommer som kan variere fra forholdsvis små til livstruende. Avhengig av mengden blod som er i avføringen kan det ikke være synlig for det blotte øye. Mengden av blod kan være så mikroskopisk at den bare kan bli oppdaget av en fekal blodprøve.

Anal fissur

En anal fissur er en liten rip i slimhinnen i anal passasje. Denne typen tåre kan resultere fra å passere store eller stive avføring under avføring. I tillegg til rektal blødning, kan en anal fissur også forårsake smerte, svie og kløe. De aller fleste av anal sprekker leges naturlig uten kirurgi.

Hemorroider

Hemorroider er sår, irritert og hovne årer i nedre del av endetarmen eller anus. De er på grunn av økt stress på anal årer. De forekommer vanligvis fra press under avføring. Kvinner som er gravide eller nettopp har født er utsatt for hemoroider.

Når smerten og ubehaget forbundet fra hemorroider er mild, over-the-counter kremer, salver, stikkpiller eller pads vanligvis være nok. Mer alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Kolon polypper

Et kolon polypper er en liten, vanligvis godartet klynge av celler som utvikler på slimhinnen i tykktarmen. Kolon polypper som oppdages tidlig kan fjernes trygt. Hvis de ikke er tatt ut, er det mulig for dem å bli kreft. Mens rektal blødning er mulig, polypper ofte ikke har noen symptomer.

Det er flere tester, inkludert en standard kolonoskopi (når legen ser på hele tykktarmen og endetarmen) som brukes til skjermen for polypper. De har også en ikke-invasiv fekal okkult blod test som ser for blod i en avføringsprøve.

Krakk DNA-testing er en ny tykktarmskreft screening metode som kan også kan oppdage forstadier polypper.

Colon Cancer

Tykktarmskreft er kreft i tykktarmen som sitter i den nedre halvdelen av fordøyelsessystemet. Blod i avføringen er bare ett av mange mulige tegn på denne sykdommen. Tykktarm kreft symptomer kan også omfatte forstoppelse, diaré, smale avføring og magesmerter. Behandling for tykktarmskreft kan omfatte kirurgi, stråling og kjemoterapi.

Crohns sykdom og Ulcerøs kolitt

Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som angriper tarmsystem. I tillegg til eventuell blod i avføringen, kan betennelse forårsake abdominale smerter, alvorlig diaré og vekttap.

Ulcerøs kolitt er en annen tarmsykdom som fører til kronisk inflammasjon av fordøyelseskanalen. To underklasser av uorden, venstresidig kolitt (venstre side av tykktarmen bare) og pancolitis (hele tykktarmen) har symptomer som kan omfatte blod i avføringen.

Selv om det er ingen kur for disse IBD lidelser, kan riktig behandling i stor grad redusere sine symptomer.

Anti-inflammatoriske legemidler er ofte den første behandling av valget. Kortikosteroider kan også vurderes, men har en tendens til å ha flere bivirkninger.

Intestinal iskemi

En svekket blodtilførsel til tynntarmen eller tykktarmen kan føre til en smertefull tilstand som kalles intestinal iskemi (er-KE-me-uh). Intestinal iskemi er en potensielt alvorlig lidelse, men det er svært behandles. I tillegg til blod i avføringen, kan det også være et presserende behov flytte tarmer, ømhet i mageregionen, feber og kvalme eller oppkast.

Behandlingstilbud varierer for intestinal iskemi, men de vanligvis innebære restaurering av en tilstrekkelig blodtilførsel til fordøyelseskanalen.

Magesår

I sjeldne tilfeller kan magesår forårsake blod i avføringen. Magesår er åpne sår som kan dannes på innsiden slimhinnen i magen, i den øvre del av tynntarmen eller i spiserøret. Magesmerter er den mest typiske symptomet på magesår. Andre kan være kvalme eller oppkast og vekttap.

Legen din kan forskrive antibiotika medisiner og anbefale antacida.

Potensielle botemidler for Crohns

Ifølge Mayo Clinic, er Crohns sykdom en inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Personer som lider av IBD kan oppleve magesmerter, akutt diaré og muligens underernæring. Ingen medisinsk kur nå eksisterer for Crohns sykdom. Men det finnes behandlinger tilgjengelig som kan redusere symptomene betraktelig.

Årsaker

Den eksakte årsaken til Crohns sykdom er ikke kjent. The National Institutes of Health sier forskere mener flere faktorer kan bidra til Krøn sykdom. De inkluderer arvelighet og en feil immunsystem som ikke klarer å svare riktig på bakterier som finnes i tarmen.

Risikofaktorer

The Mayo Clinic sier selv Crohns sykdom kan utvikle seg til enhver tid i løpet av livet, er unge mennesker i 20-årene oftest diagnostisert. Hvite mennesker har en større sjanse for å få sykdommen enn andre raser og etniske grupper.

Du er på et høyere risiko hvis en første-graders slektning (foreldre, søsken eller barn) har sykdommen.

Folk som røyker og de som bor i en urban eller industrialisert land også er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom.

Diagnose

NIH står en fullstendig fysisk undersøkelse og en serie av tester, inkludert blodprøver kan være nødvendig for å diagnostisere Crohns sykdom. Blodprøver kan avsløre et høyt antall hvite blodlegemer, noe som indikerer en betennelse et eller annet sted i kroppen.

Legen kan utføre en visuell eksamen i tykktarmen ved å utføre enten en sigmoidoskopi (undersøkelse av de nedre 20 inches av tykktarmen) eller en koloskopi (endetarm og tykktarm).

Under begge disse eksamenene legen setter inn en lang, bøyelig lysende rør som er koblet til en datamaskin og skjerm inn i anus.

Behandling

Behandling av Crohns sykdom innebærer vanligvis medisiner og noen ganger kirurgi. Målet med medisinering er å redusere betennelse som setter av dine symptomer. I beste fall kan dette resultere i smertelindring og langsiktig remisjon.

Anti-inflammatoriske legemidler som sulfasalazin (Azulfidine) og Mesalamine (Asacol, Rowasa) er ofte den første behandling av valg for inflammatorisk tarmsykdom.

Leger generelt foreskrive kortikosteroider i tilfeller av moderat til alvorlig IBD når annen behandling har mislyktes.

Kirurgi

NIH sier opptil 75 prosent av pasienter med Crohns sykdom etter hvert vil kreve kirurgi fordi medisiner er ikke lenger administrerende symptomer.

En kirurgisk prosedyre som fjerner en del av tarmen kan hjelpe lider, men det er ikke en kur for Crohns sykdom.

Uheldigvis kan det være nødvendig for personer med Crohns sykdom å gjennomgå mer enn én operasjon.

NIH sier betennelse er tilbøyelig til å komme tilbake i nærheten av der den skrantende tarmen ble fjernet.