Digidexo.com

Rosacea hud infeksjon

Rosacea er en hud infeksjon som vanligvis vises på forsiden. Det er en kronisk tilstand som voks og synker over tid. Det er fire kjente subtyper av rosacea, hver med litt forskjellige symptomer.

Årsaker

Den eksakte årsaken til rosacea er ukjent. Imidlertid er rødmet reaksjon som signaliserer rosacea forårsaket når blodårene i ansiktet strekke altfor lett, noe som åpner for økt blodgjennomstrømning.

Risikogrupper

Rosacea vanligvis rammer personer over en alder av 30. Selv om det kan skje med hvem som helst, det er mer sannsynlig hos kvinnen og folk med lys hud som blir spylt lett.

Symptomer

Tegn og symptomer på rosacea inkluderer synlige blodkar, humpete og rødlig hud og ansikts rødmende. En person med rosacea kan også ha fortykket hud, hevelse, tørrhet i huden, flekker av rød hud, øyne forstyrrelser og en stikkende følelse.

Subtyper

Thee er fire undergrupper av rosacea. Subtype 1 omfatter rødlig og rød hud og merkbare blodårer. Subtype 2 er preget av kviser og rødhet. Subtype 3 innebærer fortykket hud, ofte av nesen. Subtype 4 innebærer øyeforstyrrelser.

Behandling

Aktuell og muntlig medisiner er foreskrevet for rosacea pasienter. Videre behandling kan benyttes, avhengig av alvorlighetsgraden.