Digidexo.com

Hvordan senke kolesterolet uten statin narkotika

Hvordan senke kolesterolet uten statin narkotika


Hvis ditt kolesterol er høy, vil legen ofte foreslår at du begynner å ta statin narkotika. Statiner, som Lipitor, Zocor og Crestor kan senke kolesterolet, men de har ofte bivirkninger, og med mindre du allerede har hatt et hjerteinfarkt, er det lite som tyder på at narkotika forebygge hjertesykdom eller forlenge livet. Det finnes metoder for å senke kolesterol naturlig.

Bruksanvisning

•  Gå ned i vekt. Ifølge MayoClinic.com, kan selv en beskjeden 5- til 10-kilos vekttap påvirker kolesterolnivået.

Velg sunnere fett. Dette kan inkludere å spise mer olivenolje, nøtter og andre kilder til umettet fett, samt unngå transfett.

Velg ubehandlede eller minimalt bearbeidet mat. Ferske frukter og grønnsaker og helkorn har alle mer fiber enn sine bearbeidede søskenbarn, som kan ha en gunstig effekt på kolesterol tall.

Tren regelmessig. Tretti minutter med rask gange om dagen vil gå en lang vei i å hjelpe deg til å redusere kolesterolet.

Drikk kun i moderate mengder, og slutte å røyke hvis du røyker. Røyking og tung drikking er assosiert med usunn kolesterolnivået.

Hint

  • Matvarer for å øke HDL (din "gode" kolesterolet) og senke LDL (din "dårlig" kolesterol): laks, avocado, havregryn, tranebær juice, løk, hvitløk, olivenolje (brukes i moderate mengder) og linfrø.
  • Unngå matvarer som inneholder transfett (hydrogenerte oljer).