Digidexo.com

Behandlinger for Buffalo Hump

Buffalo hump, også kjent som en dorsocervikalt fettpute, er en form av lipodystrofi, en endring i måten fett er produsert, distribuert og lagret. Den er karakterisert ved en akkumulering av fett (hyperadiposity) plassert på baksiden av halsen, og bak skuldrene, men i noen tilfeller kan det være sammensatt av benet. Behandling er forårsake spesifikk og rettet mot den underliggende årsak, i motsetning til den pukkel verket.

Årsaker

Den tyrenakke seg selv er ikke en tilstand, men symptom på en underliggende tilstand. Det finnes en rekke mulige årsaker til en tyrenakke, den vanligste inkluderer AIDS medisiner, for eksempel amprenavir, CRIXIVAN og Agenerase; overdreven bruk av steroider som prednison, kortison og hydrokortison; Cushings syndrom, som er forårsaket av kroppens overdreven produksjon av kortisol; alvorlig fedme; og adrenokortikal karsinom (binyrene svulst).

Dersom årsaken til hump skyldes osteoporose eller en krumning av ryggraden, vil pukkelen være laget av ben i motsetning til fett. Det bør bemerkes imidlertid at dette bare er en delvis liste, som en rekke andre faktorer, som alder og kjønn, samt andre, mer usannsynlige sykdommer eller medisiner kan forårsake tyrenakke. Hvis du har tyrenakke, konsultere legen din umiddelbart for en riktig diagnose.

Assosierte symptomer

Dersom årsaken tyrenakke skyldes AIDS medikament, kan en rekke andre fett-relaterte symptomer i forbindelse med den. Disse inkluderer: en opphopning av fett i magen; en sløse bort av fett i armer, ben, rumpe og ansikt, som forekommer oftere hos menn enn hos kvinner; brystforstørrelse hos både menn og kvinner; og vekst av fett kjent som lipomas på andre deler av kroppen. I tilfellet med både AIDS medisiner og alvorlig fedme, høyt blodtrykk, kolesterol og blodsukker kan frem også.

Pasienter med Cushings syndrom kan presentere med høyt blodtrykk, hyppig trang til å urinere og alvorlig vektøkning, mens små barn kan også oppleve en forsinkelse i puberteten.

Pasienter med en adrenokortikale karsinom kan oppleve og generell følelse av svakhet, muskelkramper og for kvinner, en forstørret klitoris.

Behandling

Hvis AIDS-medisiner forårsaker tyrenakke, diskutere med legen din muligheten for å endre dosen av din nåværende medisiner eller bytte til en annen. Skifte proteasehemmere, for eksempel stavudin med ikke-nukleosid reverstranskriptasehemmere, kan vise seg å være nyttig, men denne beslutningen må gjøres av legen din. Til tider leve med tyrenakke er mer fordelaktig enn avvikling effektive legemidler.

Skulle tyrenakke være et resultat av sykelig fedme, bygge et sunt kosthold og mosjon plan med legen din er den første linjen i behandling. Ved å miste vekt, vil fettet oppbygging reduseres og en reduksjon i størrelsen på fremspringet skal ses.

Kirurgi for å fjerne fettet kan bli sett på som en potensiell mulighet, selv om denne metoden ikke er godkjent av US Food and Drug Administration, særlig for de med HIV eller AIDS, og anbefales ikke.

Til slutt behandler tyrenakke er avhengig av behandlingen av den underliggende tilstand som kan være årsaken til den. Snakk med legen din for å finne det beste løpet av behandlingen.