Digidexo.com

Hva er farene ved veneers?

Hva er farene ved veneers?


Kanskje du har sett på skallfasetter fordi en appetitt første fall på skateboard tok en gigantisk chip ut av tannen din. Kanskje du vil ha dem til å lukke et gap som en retainer ikke kunne opprettholde. At de kan være i stand til å gi deg den prangende kommersielle smil, men det kan komme til en pris større enn din tannlege regningen. Den sanne farene ved veneers er sjelden diskutert når du sitter på tannlegekontor ser gjennom disse før-og-etter bilder.

Funksjon

Veneers er tynne porselen eller keramiske skall som brukes på sprukne, skjeve eller på annen måte ufullkomne tenner. Før selve applikasjonen, gjør tannlegen en mold av tennene dine og sender det til en dental lab. Laboratoriet skaper finer fra formen. Før den endelige sement er brukt, er skallfasetter plassert på tennene slik at tannlegen kan fortsette å forme dem for en ideell passform. Når alt ser perfekt tannlegen vil bindingen skallfasetter på tennene (referanse 1, 2).

Gum Infeksjon

Når det gjøres riktig, bør skallfasetter passe pent over tennene. Dårlig utstyrt skallfasetter ikke bare ser dårlig fordi de er for store, kan de forårsake tannkjøttet å bli smittet og skape dårlig ånde. Hvis fineren er for stor for tann, kan matrester komme inn den åpne plassen og bli der natten over, bakterier og plakk (referanse 2, 3). Skallfasetter må passe perfekt for å unngå dette problemet.

Ujevn Bite

Igjen, dette er hva som skjer når skallfasetter er for stor for munnen. Når de øvre og de nedre kjever ikke møtes, oppstår kjevesmerter. Dessverre, fordi du kan allerede være i en viss mengde smerte etter påføring av skallfasetter, du kan ikke engang merke smerten av en ujevn bite før et par dager etter at prosessen er fullført (ressurs 2).

Bakke Teeth

Med unntak av Lumineers, vil tannlegen må fjerne et lag av emalje fra tennene for å feste finer (referanse 1, 2, ressurs 1). Dette kalles sliping eller roughing tennene, og det er en permanent prosess. Noen tannleger, dessverre, vil gå for langt med det. Når tennene slipes ned for mye, kan en nerve bli utsatt, forårsaker følsomhet. Dette kan til slutt føre til behovet for en rotfylling (referanse 2). Lumineers imidlertid kreve liten eller ingen sliping, som er en velkommen alternativ.

Mangel på tannlege sertifisering

En lisensiert tannlege må gjelde skallfasetter. Og selv om de finere produsenter tilbyr tannleger opplæring i hvordan å bruke produktene, er det ingen nødvendige dental akkreditering for finer applikasjon eller kosmetisk tannbehandling (referanse 2). Enhver tannlege kan tilby tjenesten, og som kan være et problem. Hvis du velger en tannlege som ikke er dyktig, kan du ende opp med tyggis infeksjoner, en ujevn bite eller trenger en rotfylling.