Digidexo.com

Mat som inneholder Purines

Mange forskjellige typer matvarer inneholder puriner i varierende grad. Matvarer som inneholder teobromin eller gjær er høyest i purin-innhold på vektbasis. Neste i purine konsentrasjonen er innmat og bevart sjømat. Til slutt tørket råvarer som bønner og sopp har bare et moderat nivå av puriner.

Teobromin

Teobromin er en purin-rik alkaloid som finnes i mange matvarer som inneholder den stimulerende koffein. Matvarer laget av kola nut, teblader, acai bær og kakao anlegget har svært høye nivåer av teobromin. Kakaopulver og kakaosmør er laget cacao anlegg og blir brukt som smaksmidler i mange desserter og søtsaker. Acai bær er en populær kilde til naturlig koffein ofte servert i smoothies. Svart og oolong te har de høyeste teobromin nivået blant te.

Gjær

Gjær, spesielt ølgjær, inneholder høye nivåer av puriner. Hevemidler som brukes for å gjøre brødet inneholde noen nivåer av purin, men det vanligvis forblir i små mengder i det endelige bakte produkt. Når de fleste kommersielle øl er laget ved hjelp av ølgjær, er det meste av gjær filtrert vekk før tapping. Marmite og Vegemite er laget av ølgjær som er igjen fra øl-making prosessen og er høy i puriner.

Innmat

De fleste dyre kjøtt inneholder puriner, men innmat er de verste synderne. Calf sweetbreads har de høyeste nivåene av puriner av alle innmat. Lever, nyrer, hjerte, lunger, hjerne og milt fra griser og kuer er blant innmat kjent for å inneholde høye nivåer av purine. Tunge og huden har litt lavere purine innhold enn de fleste andre slakteavfall kjøtt. Noen pølser og spekemat inneholder en blanding av disse innmat og er veldig purin-rik.

Seafoods

Mat fra havet kan inneholde store mengder purine. Sardiner som har blitt pakket i olje har den mest purin-innhold. Noen ganger er disse filetene er oppløst i sauser og salatdressinger for deres salte smaken. Skalldyr er den neste i purine nivået blant sjømat. Høyere purine innhold blant fersk fisk inkluderer sild, tunfisk, ørret og uer. Skalldyr som reker og kamskjell inneholder puriner, men vanligvis i lavere nivåer enn de fleste andre sjømat.

Tørre bønner og sopp

Moderate nivåer av purin kan bli funnet i noen tørkede bønner og sopp varianter. Tørket sopp av de spiselige Boletus slekten kan være svært høy i purine innhold. Tørr hvit, soya og mungo bønner er de tørre bønne varianter kjent for å inneholde de høyeste purine nivåer mellom råvarer. De samme elementer inneholde mye mindre purin mengde ved vekt før de blir tørket.