Digidexo.com

Hvordan kommunisere med deprimerte menn

Hvordan kommunisere med deprimerte menn


Å se noen du bryr deg om lider av depresjon kan være utrolig vanskelig. Du lurer kanskje på hva du kan gjøre for å hjelpe, men husk at du alene kan ikke løfte ham ut av hans lave følelser. Ifølge Royal College of Psykiatere, menn lider av depresjon like mye som kvinner, men det er mindre sannsynlig å snakke om det, eller be om hjelp. Selv om du bør oppmuntre til en deprimert mann til å søke profesjonell hjelp, kan du også oppfordre ham til å kommunisere sine følelser til andre.

Bruksanvisning

•  Spør ham om hans følelser. En deprimert mann kan slite med å åpne opp om sine følelser, så spørsmål som "Når begynte du å føle på denne måten?" og "Har det skjedd noe som gjorde at du begynner å føle på denne måten?" kan hjelpe ham utforske sine følelser. En rekke ting kan utløse depresjon hos menn, inkludert problemer på jobb, bekymringer hjemme og traumer i barndommen. Viser nysgjerrighet for sine følelser kan gjøre ham til å føle mer i stand til å snakke.

Støtt ham. Minn ham om at han er viktig for deg, at du bryr deg og at du ikke kan forstå hva han går gjennom, men du ønsker å hjelpe. Spør ham om du kan gjøre noe for å støtte ham akkurat nå. Husk at det ikke er din jobb å prøve å kurere eller "fikse" ham, så oppfordre ham til å søke profesjonell hjelp også.

Øvelse tålmodighet. Det kan ta uker, måneder eller år for sin depresjon å løfte. Deprimerte mennesker kan utvise et pessimistisk syn på livet, noe som kan føles frustrerende til tider. Mens du må være ærlig med ham om dine følelser, husk at depresjon er en reell sykdom, og du bør ikke ta det personlig. Å bli sint, heve stemmen, eller snapping på ham vil ikke hjelpe kommunikasjonen mellom dere.

Sett grenser. Du må være i stand til å uttrykke dine behov også, spesielt hvis du har et nært forhold til den deprimerte mannen. Som Dr. Bob Murray fra Heving Program skriver: "Alle forhold er basert på gjensidig møte behov." Det betyr å være åpen om dine følelser og ta tid ut fra samtalen hvis du må. Mens du må tilby støtte og oppmuntring, kan du ikke kommunisere ordentlig med ham hvis du ikke ser på deg selv også.

Unngå fordømmende eller avvisende språk. Fortelle ham at det er alt i hodet, eller at alle føler seg ned en gang i blant vil ikke hjelpe ham. Making lys av hans følelser kan føre ham til å trekke seg og forverre eventuelle negative intern dialog han har. Ved hjelp av reflekterende formuleringer som: "Det høres ut som du føler deg trist og frustrert," vil vise at du aksepterer hans følelser og oppmuntre ham til å kommunisere.

Hint

  • Hvis mannen snakker om selvmordstanker eller intensjoner, søke råd fra en mental helse profesjonell umiddelbart.