Digidexo.com

Medisinske risikoen ved kunstig inseminasjon

Medisinske risikoen ved kunstig inseminasjon


Kunstig befruktning er et kirurgisk inngrep der en manns sperm injiseres i en ufruktbar kvinnens livmor, livmorhals, eggstokkfollikkelen eller egglederen. Det er et alternativ for kvinner som ikke har vært i stand til å tenke gjennom samleie for mer enn et år. Som med alle kirurgi, er det ingen garanti for suksess og en viss grad av risiko, både under prosedyren og etter den.

Flere svangerskap

The University of Illinois Medical Center at Chicago advarer om at en mulig komplikasjon som følge av kunstig befruktning er risikoen for multippel graviditet. Forårsaket av høyere enn normal hastighet på egg utgitt, flere svangerskap øke sjansen for moren lider av potensielt dødelige blodtrykkssvingninger, anemi, svangerskapsdiabetes og nyre infeksjoner. Babyene har økt risiko for å bli født for tidlig eller dø i livmoren. Ifølge MSNBC, oddsen for spontane abort fore øker fra 1 prosent når ett foster er til stede, til 9 prosent når tre er til stede.

Ovarian hyperstimuleringssyndrom

Ovarialt hyperstimuleringssyndrom er forårsaket når kvinnens eggstokker svare altfor godt til fruktbarhet medisin som brukes for å indusere eggløsning. Dette kan resultere i abdominal smerte som eggstokkene hurtig svelle til en mye større størrelse enn normalt. Ovariene kan også lekke fluid inn i bukhulen, noe som resulterer i vektøkning og en oppblåst følelse. Andre symptomer inkluderer bekkensmerter, kvalme, oppkast og kortpustethet. Kvinner som mistenker at de kan være lider av ovarialt hyper bør søke medisinsk hjelp.

Infeksjon

Risikoen for infeksjon for kvinner i sykehus og medisinske institusjoner gjennomgår kunstig befruktning er liten. Imidlertid kan sterile kateter og forurensede sæd føre til infeksjon i kvinnens eggledere eller livmor. I noen tilfeller kan infeksjonen føre til indre slimhinnen i livmoren blir betent, en tilstand som kalles endometritt. Mindre infeksjoner mange bli vellykket behandlet med en antibiotikakur.

HIV-smitte

Overføring av HIV gjennom kunstig befruktning er sjelden. Ifølge en positiv Livet hjemmeside, 15 kunstig inseminert kvinner over hele verden hadde blitt smittet med HIV gjennom sæd fra anonyme donorer av 2003 Alle unntatt én av disse infeksjonene hadde skjedd før HIV antistoff testing ble tilgjengelig i 1985 US Centers for Disease Control and Forebygging anbefaler HIV screening for sæd givere to ganger. Den første er en dag når sæden samles. Den andre er 6 måneder senere.