Digidexo.com

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse


Du kan bestille kontaktlinser på nettet, men trenger du et gyldig resept fra øyelege. Bestilling på nettet eller via telefon kan du spare penger på kontaktene dine, og du kan velge fra et stort utvalg av produkter og tilbehør til linsene. Før du bestiller, skjønt, må du forstå hva tallene på kontaktlinse resept representerer. Disse tallene er forskjellige fra de som er på din brille resept. Ikke bekymre deg hvis du gjør en feil å fylle ut informasjon. Selgeren vil bekrefte informasjonen og bekreft det med legen din, slik loven krever.

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse

Finn forkortelsene på resept som står for høyre eller venstre øye. Disse er i første kolonne av din resept. The Ocular Dexter (OD) er høyre øye, og okulær Sinister (OS) er venstre øye. Du kan se initialer som OU for både øyne eller RE og LE for høyre og venstre øye, henholdsvis.

Flytt til neste kolonne som viser sfære eller makt for linsene. (Siden kontaktlinser er nærmere øynene enn dine briller er, slik at strømkrav endres.) Dette er et tall mellom 20,0 og -20,0. For de med et pluss, er den nærmere linsen til øyet gjør objektivet svakere for brukeren. Hvis du har et negativt tall, er den nærmere linsen til øyet, jo sterkere linsen er.

•  Bestem basiskurve av linsene. Den neste kolonne representerer basekurve (BC eller BCR). Dette er innsiden kurve måling av linsene. Noen merker tilbyr bare ett basiskurve størrelse, som er mer vanlig blant merker av myke kontaktlinser. Folk som bruker harde kontaktlinser trenger flere valgmuligheter når det kommer til basiskurve størrelser, på grunn av lite fleksibel, stive naturen av disse objektivene. Basen kurve er et tall 8,0 til 10,0 på resept.

Se på det siste nummeret på din resept, noe som indikerer diameteren på objektivet. Når du blinke øynene dine kontaktlinser flytte over limbus, som er den delen av øyet hvor hornhinnen møter sclera. Dette er en sømløs overgang for de fleste av de som bruker myke kontaktlinser. For de som bruker harde kontaktlinser, er det irriterende og ubehagelig. Diameteren er et tall mellom 13,0 og 15,0.

Finn de to ekstra kolonner på resepter for toriske linser. Brukere med astigmatisme kan ha flere kolonner på deres resept, med to tall adskilt med en X. Sylinderen skal være et tall mellom 4,00 og -4,00; Dette indikerer styrken på astigmatisme. De med alvorlig astigmatisme vil ha høyere eller lavere sylinder tall, som svinger over tid som ny teknologi skaper nye produkter. Aksen er et tall mellom 0 og 180, og representerer den retningen din astigmatisme.

Hint

  • Disse basiskurve verdiene er lik skostørrelser: Med noen merker, kan du bære en annen størrelse. Hvis kontaktlinse resept ikke har en base kurve nummer, bare tilbyr dette merket ett basiskurve størrelse. Sett opp en konto på nettet med en distributør av kontaktlinser. Du kan få raske linse utskiftninger og automatiske forsendelser. Sett opp påminnelser for å besøke legen din før resepten går ut. Du har rett til å få en resept for kontaktlinser fra øyelegen. Han må ikke belastet for resept, men han kan belaste deg for eksamen og kontaktlinsetilpasning. Du er ikke pålagt å kjøpe kontaktlinser fra øyelegen.
  • Du kan ikke bestille en annen merkevare av andre enn hva resepten angir kontakter. Hvis du ønsker et annet merke, må du ha øyelegen passe deg og trekke opp en annen resept.