Digidexo.com

Hvordan identifisere Staph Byller

Hvordan identifisere Staph Byller


Staphylococcus (staph) bakterier er en bakterie funnet på en persons hud, og de vanligvis forårsaker ingen problemer. Men en staph infeksjon kan utvikle seg, noe som resulterer i en koke-en pus-fylt, smertefull bump. De kan se ut som cystisk akne klumper, men har en tendens til å være mer betent, rødlig og mer ubehagelig. I noen tilfeller kan denne bakterien inn i blodet og infisere hele kroppen med en infeksjon som kalles sepsis, som er livstruende. Det er derfor det er viktig å identifisere staph koker tidlig og få dem behandlet.

Hvordan identifisere Staph Byller

Se etter staph koker rundt baken, lysken eller under armene fordi disse er de vanligste stedene. De kan også forekomme i hårete områder, hvor du kan svette eller har friksjon.

vet forskjellen mellom en staph koke og andre staph infeksjoner. For eksempel impetigo også er forårsaket av staph bakterier, men det ser ut som et utslett av store blemmer rundt munnen og nesen. En annen type er cellulitt, som ser ut som et appelsinskall og oppstår på føtter og ben. En siste hud-relaterte staph infeksjon er skåldet hud syndrom, som er et utslett som ser ut som en rå, rød brenne.

korrekt identifisere en staph koke fordi det ser ut som en lomme av puss som er rød eller rosa og hoven. Det oppstår vanligvis i en olje kjertel eller hårsekken. Det kan være 1/2 cm til 3/4 tomme i diameter, selv om huden rundt det kan også være betent eller hoven. Dersom den sprekker, kan det sive blod, puss eller en gul væske.

Følg fremdriften av brak. Hvis det er en byll, fyller det med pus i løpet av få dager, og blir større, noen ganger så stor som en golfball. En hvit eller gul tips kan utvikle som kan sprekke og avløp.

Kjenn på mulige utfallet. Staph koker ofte klare opp i et par uker, og helbrede uten arrdannelse hvis de er små. Men hvis de ikke leges i løpet av den tiden, kan de bli dypere, spre og potensielt infisere blodet.

Hint

  • Se en lege hvis staph koke raskt forverres eller er svært smertefullt, ikke leges i to uker, har du feber, får du koker ofte eller det er røde linjer som strekker seg fra staph koke (som betyr en infeksjon sprer seg). Du bør også ringe legen din hvis du har HIV eller noen annen tilstand der immunforsvaret er undertrykt.