Digidexo.com

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Symptomer

Smerte er det klareste symptom på en brukket kjeve. Smerten vil bli en pulserende banke med sporadiske skarpe pangs. En brukket kjeve er også sannsynlig dersom kjeven din stikker ut lenger enn normalt, eller er rykket inn. Det vil være hevelse på siden av ansiktet hvor kjeven er brutt. Det er også mulig i alvorlige tilfeller å ha tungen falle tilbake inn i munnen og forårsake anstrengt pusting.

Diagnose og behandling

Å diagnostisere en brukket kjeve, vil en lege foreta en fysisk undersøkelse etterfulgt av en CT scan. CT scan vil identifisere nøyaktig hvilke bein i kjeven var brukket. De store bein i kjeven er maxilla og kjeven. Hvert bein har forskjellige seksjoner. CT scan vil vise hvilken del av benet ble skadet.
Behandlingen for en brukket kjeve varierer. Alvorlighetsgraden av skaden vil avgjøre om kirurgi kalles for. Etter kjeve kirurgi, er kjeven kablet stengt.

Hvor lenge vil det ta å helbrede?

Den gjennomsnittlige healing tid for en brukket kjeve er seks uker. Hvis de frakturerte segmenter av kjeven er riktig innrettet og uforstyrret under helbredelse, bør kjeven helbrede og være så sterk som i var før bruddet inntraff. Unntak fra dette vil være dersom pasienten har en ekstremt tynn kjeven eller ikke har tilstrekkelig blodtilførsel. I noen tilfeller, vil platene bli brukt til å hjelpe til med innretting av de frakturerte segmentene, og også gi korttidsstabilitet under helbredelsen. Etter at seks uker, kanskje ytterligere tannarbeid være nødvendig hvis tenner ble ødelagt samtidig som kjeven.