Digidexo.com

Hva grønnsaker og frukt inneholder mest sukker?

Hva grønnsaker og frukt inneholder mest sukker?


Sukker har blitt utskjelt av diett diett etter diett diett, men dens tilstedeværelse i maten vår er nesten allestedsnærværende. Kroppene våre med konvertere mat til glukose til energi. Noen frukter og grønnsaker har høyere sukker nivåer enn andre, noe som resulterer i en søtere smak; andre er så høy i sukker at de er behandlet for å produsere søtningsmidler som konkurrerer med sukker. Ikke forveksle sukker nivåer med glykemisk indeks eller last; dette datapunkt rangerer en matens konvertering til glukose i kroppen, og kan variere avhengig av hvilke andre matvarer du spiser sammen med en høy glykemisk indeks mat.

Beets

Ifølge CDC, rødbeter inneholder den høyeste mengden sukker blant grønnsaker, med gulrøtter som kommer på andreplass. Faktisk, er en rekke av bete sukkerroer, dyrket for behandling i sukkerrør. Bete sukker ble oppdaget i det 19. århundre og vokste raskt til en industri. Mens høy i sukker, rødbeter inneholder også betydelige mengder av vitaminer, og ifølge WHFoods.com, de har blitt etterforsket som en mulig kreft fighter og hjerte beskytter.

Gulrøtter

Gulrøtter er søt og crunchy, og smaken er fremhevet av honning, lønnesirup eller brunt sukker. De kan spises rå eller kokt, og er også navnebror ingrediens gulrotkake. Dette kan være en high-sukker vegetabilsk, men det er pakket med beta-karoten, som kroppen vår konvertere til vitamin A.

Datoer

Du vil finne både frisk og tørket datoer, spesielt biter av datoer i tørket frukt mikser. Datoer er omtrent 55 prosent sukker, i henhold til praktisk talt Spiselig, og de er ofte dyrket for prosessering til dato sukker. Nettstedet påpeker at i motsetning til sukker, ikke dato sukker ikke oppløses i væske.

Frukt

Frukt som helhet er generelt høy i sukker. Epler, bananer og druer har høyere nivåer enn andre frukter; drue og eple juice og juice konsentrater blir brukt som søtstoff i andre bearbeidede matvarer. Bananer ikke starte med et høyt sukkerinnhold, men når du har plukket dem, deres stivelse konvertere til sukker, noe som gir litt bananas sukkerinnhold så høyt som 20 prosent. Tørket frukt er høyere i sukker enn fersk; fjerne vannet konsentrerer sukker.

Sukker-End Potato

En type av potet er spesielt høy i sukker. I sukker-end poteter, sukker konsentrere seg ved spindelens ende av en potet på grunn av varme stress fra tørken. Disse sukkere ikke konvertere til stivelse, noe som resulterer i en høy-sukker potet som ser deformert. Oregon State University, den største ulempen til disse potetene er deres tendens til å steke ujevnt.