Digidexo.com

Hvordan leve med multippel sklerose

Hvordan leve med multippel sklerose


Når du mottar en diagnose av multippel sklerose, endrer verden. Spørsmål om hva fremtiden vil holde med denne sykdommen i livet ditt og hvordan din livsstil vil endre rase gjennom hodet ditt. Leve et bedre liv med MS ved å bygge et nettverk av venner, familie og dine leger.

Hvordan leve med multippel sklerose

•  Forvent at MS vil endre måten du lever livet ditt. Symptomer som tretthet og muskelsvakhet kan utfordre din evne til å fungere fullt ut i hverdagslige aktiviteter som arbeid og familieliv. Snakk med legen din om medisiner og utstyr som kan hjelpe til å redusere tretthet og utvikle et sunt resten mønster for å opprettholde din styrke.

ta medisinen som foreskrevet av nevrolog. Suksessen til en hvilken som helst av de sykdomsmodifiserende behandling er avhengig av den gjennomgående administrering av medikamenter på riktig måte og dosering. Få en kalender for å hjelpe deg med å tegne ut når du bør gi dine injeksjoner og hvilket område av kroppen din du skal injisere hver dag eller uke.

Spis godt og trene til din beste evne. Den stillesittende liv pålagt mange mennesker med MS kan føre til sekundære helseproblemer som hjertesykdom og fedme. Snakk med legen din om å utvikle en ernæringsmessig plan for å opprettholde en sunn vekt og be om en henvisning til en fysioterapeut som kan utforme et program strekk og trening som vil holde deg aktiv så lenge som mulig.

Søk hjelp fra en utdannet rådgiver eller terapeut hvis du føler deg overveldet av frykt for fremtiden med denne sykdommen. MS er veldig uforutsigbar, og etterlot mange med denne sykdommen å grue tidens gang og følelsen av å ikke vite hvordan de vil bli påvirket av det som tiden går.

Forstå at dine opprinnelige planer for livet må kanskje endres. MS har en tendens til å slå til når folk flest bare starte opp i livet, i 20-årene og 30-årene. Idédugnad om hvordan du kan tilpasse din trening og ferdigheter i ulike yrker før du finner ut at du ikke er i stand til å fortsette i karrieren du hadde satt ut selv.

Hint

  • Enhver diagnose av en alvorlig sykdom som for eksempel multippel sklerose kan gi følelser av alvorlig depresjon og til og med selvmordstanker. Hvis du eller noen du kjenner lider av depresjon søke medisinsk hjelp i håndteringen av denne alvorlige tilstanden.