Digidexo.com

Hvordan identifisere elevenes behov for Hjelpemiddelsentralen

Hvordan identifisere elevenes behov for Hjelpemiddelsentralen


Tilby tekniske hjelpemidler kan hjelpe en elev til å lykkes på en måte at kroppen hennes ikke ville tillate. For å gjøre det riktig utstyr tilgjengelig, er det nødvendig å identifisere de spesifikke behovene til studenten. Definere miljøer teknologi der er nødvendig, og hva oppgavene krever det, vil sikre at kravene i student er oppfylt.

Bruksanvisning

Vurdering av individuelle behov for Hjelpemiddelsentralen

•  Inviter de riktige menneskene til en meeting.This forsamlingen bør omfatte alle som har en interesse eller evne til å gi innspill på studentens pedagogiske mål. Viktigst, skal studenten være involvert. For noen elever vil dette være ved hennes årlige Individualisert Education Plan, og for andre vil det være første gang for et møte.

Angi studentens langsiktige mål. Dette er de drømmer at studenten har for når han vokser opp. Ting som hvor han vil leve, om han ønsker å gå til college og hvilke aktiviteter han ønsker å delta i, bør alle bli diskutert. Dersom studenten er for ung, bør foreldrene beskrive hva deres drømmer for sine barn er basert på hans interesser.

Finne ut hvilke trinn eller kortsiktige mål er nødvendig. Dette vil gi gruppen med hva studenten skal nå jobbe på, mens i skolen. Trinnene skal brytes ned, slik at de kan oppnås i løpet av en rimelig tidsperiode. For eksempel, hvis studenten har et langsiktig mål om å være i stand til å skrive en oppgave, så det første skritt ville være å skrive bokstavene i alfabetet.

Definer barrierer for å nå kortsiktige og langsiktige mål. Disse kan være fysiske problemer som studenten vil ha i ulike miljøer eller det kan være spørsmål som kommunikasjon eller problemer som er relatert til den enkelte student. Et eksempel, basert på å skrive alfabetet kan være en manglende evne til å gripe en blyant.

Finn teknologiske løsninger for å møte behovene til studenten. Disse kan være så enkelt som et bilde tidsplan eller en visuell tidtaker for å hjelpe med tidsstyring, eller så komplisert som en high-tech supplerende kommunikasjon enheten med stemmen utgang. Start med å arbeide med forhold som påvirker den totale suksessen til studenten, som kommunikasjon. Deretter gå videre til spesifikke problemer for enkelte oppgaver, for eksempel å operere en datamaskin.

Pakk opp møtet med definerte oppgaver for hver person. Også bestemme når man skal møtes igjen og hva som bør gjøres da. Det vil være en god tid til å vurdere hva som er og ikke fungerer, og til å gjøre endringer som er nødvendig.

Tips og advarsler

  • Studenter med betydelige funksjonshemninger kan fortsatt delta. Slik at de kan bistå i å gjøre en visuell av hva hennes håp og drømmer er kan bidra til å holde teamet fokusert på hva som er til syvende og sist viktig.
  • Temaet for langsiktige mål er ofte en emosjonell en for foreldre som har måttet gjøre justeringer til hvordan de ser sine barns fremtid. Det kan spesielt være vanskelig å diskutere foran en gruppe mennesker de ikke kjenner godt. For å hjelpe dem, kan en form gis på forhånd. Dette tillater dem å tenke på emner som kan være vanskelig på forhånd, slik at de kan gi konkrete svar når det er viktig å gjøre det.