Digidexo.com

Bivirkninger av Amoxicillin hos barn

Barn er ofte foreskrevet amoxicillin, en form for penicillin, og et antibiotikum, for behandling av luftveissykdommer og øre-infeksjoner forårsaket av bakterier. Amoxicillin kan være foreskrevet under merkenavnene Amoxil og Trimox. Det er vanligvis foreskrevet som tyggetabletter, piller og væsker. Imidlertid, uansett dens form, kan amoxicillin forårsake bivirkninger hos barn, som strekker seg fra mild til alvorlig.

Milde bivirkninger

Barn kan oppleve milde magebesvær når du tar amoxicillin. Dette kan lempes med mild mat og avslappende, rolig aktiviteter. Barn bør overvåkes nøye fordi de ikke kan være i stand til å kommunisere alvorlighetsgraden av bivirkningene heller ikke hvorvidt bivirkningene er faktisk verre.

Moderate bivirkninger

Moderate bivirkninger av amoxicillin er diaré, halsbrann og magesmerter. Medisiner for å lindre disse symptomene ofte gjøre problemene verre, så ta kontakt med en lege for råd hvis de ikke rydde opp raskt. En annen moderat bivirkning av amoxicillin er en soppinfeksjon. En lege bør konsulteres for riktig behandling hos barn.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av amoxicillin inkluderer nevrologiske symptomer som svimmelhet eller forvirring, blåmerker og blødninger og til og med skadelige effekter på andre organer, dokumentert av mørk urin og gul hud og øyne. En annen advarsel symptom er en pågående sår hals eller feber. Intestinal problemer, for eksempel oppkast eller diaré, indikerer alvorlige bivirkninger også.

Løsninger

For milde bivirkninger forårsaket av amoxicillin, sikre at medikamentet blir forvaltet i henhold til instruksjonene. Tar amoxicillin som anvist kan bidra til å forhindre ubehag. Hvis moderate bivirkninger oppstår, oppsøk lege eller råd sykepleier så snart som mulig. Hvis du ikke kan nå hvem som helst over natten, bør du vurdere å suspendere amoxicillin til du har snakket med en profesjonell. Du kan rettes til slutte å gi amoxicillin til barnet ditt og kan gis en annen resept i stedet. Hvis du merke noen alvorlige bivirkninger, slutte å gi amoxicillin til barnet ditt og ringe lege umiddelbart.

Advarsler

Selv om symptomene er milde, ta grundige notater og ber om at informasjonen legges til barnets journal. Dette vil bidra til å sikre at det i fremtiden, kan en annen medisiner brukes til å forhindre symptomer eller en potensielt livstruende allergisk reaksjon. I noen tilfeller kan amoxicillin forårsake alvorlige, pågående tarmproblemer. I et barn med allergi, kan det føre til anafylaktisk sjokk, så hvis du merker barnet ditt opplever et utslett eller kløe, utslett, hevelse, oppkast, svimmelhet, unnlatelse av å urinere, blødning (inkludert blod i avføringen), blek hud, ekstrem tretthet, kramper eller har problemer med å puste, søk medisinsk hjelp umiddelbart.