Digidexo.com

Suboxone History

Suboxone, også kjent som buprenorfin, er en relativt ny behandling for opiatavhengighet. Det startet som et smertestillende, men ble et alternativ til Metadon behandling.

Beskrivelse

Suboxone er et kunstig stoff som ligner på kjemiske makeup til opiater som heroin og morfin. I motsetning til disse stoffene, men det blir ikke en bruker høy.

Tidlig Bruk som smertestillende

Suboxone ble først markedsført i 1980 av Reckitt Benckiser, en britisk-baserte forbruker helse produkter selskapet. Det begynte som en smertestillende. I meget små doser var det mer effektive enn morfin i behandling av alvorlige, kroniske smerter.

Congress Apg

I 2000 passerte den amerikanske kongressen Drug Addiction Treatment Act, som gjorde det lovlig for leger å forskrive opioider til å håndtere avhengighet.

Godkjenning for Addiction Treatment

Oktober 2002 US Food and Drug Administration godkjent Suboxone for behandling av avhengighet. Senere i 2006 ble det godkjent for samme formål i Europa. Den første amerikanske Suboxone-baserte avhengighet behandling programmet ble lansert i 2003 ved Columbia University og skrøt en 88% suksessrate.

Alternativ til Methodone

Suboxone har vært et effektivt alternativ til Metadon for behandling av avhengighet. Methodone, som har vært et viktig stoff for behandling av heroinavhengighet siden 1960-tallet, har beroligende virkning og kan få en person høyt dersom det tas i høye doser. Suboxone har ikke disse effektene, noe som gjør pasienter på stoffet mindre sannsynlighet for å bli avhengige av det. I 2008, Dr. Markus Helig, klinisk direktør for National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism bestemt i en gjennomgang av forskning som buprenorfin (Suboxone) er like effektiv ved behandling av heroinavhengighet som metadon, men med færre sikkerhetsrisikoer og færre dødsfall.