Digidexo.com

Faktorer som påvirker Posture

Din holdning - hvor rett ryggen din er når du står og sitter - kan ha en dramatisk effekt på din komfort og generell livskvalitet. God holdning er behagelig og sunt; dårlig holdning er ubehagelig og usunt.

Det finnes flere ulike faktorer som påvirker din holdning, alt fra din fysiske kondisjon til din dag-til-dag oppførsel til selve formen på skjelettet.

Strukturelle problemer

Dårlig holdning kan være forårsaket av iboende strukturelle problemer i kroppen din. Hvis bekkenet ditt er ute av stilling, er ryggraden buet eller føttene dine er ute av stilling, vil du har naturlig dårlig holdning. Hvis du er uheldig nok til å ha dette problemet, må du få det medisinsk korrigert, enten gjennom foreskrevet strekninger eller gjennom kirurgi. Dette er fordi strukturelle problemer gjør det fysisk umulig å sitte eller stå med riktig holdning.

Funksjonelle Problemer

Holdning er også påvirket av funksjonelle faktorer. Disse er forårsaket av hvordan du faktisk bruker kroppens struktur. Snarere enn å være inngrodde problemer, er de atferdsproblemer forårsaket av dårlige vaner.

Sitter eller står feil er en viktig faktor i funksjonell holdning. Stående med en avrundet rygg eller sittende mens lente seg tilbake i stolen er begge eksempler på dårlig holdning forårsaket av dårlige vaner.

Fysisk Fitness

Din fitness er relatert til din funksjonelle holdning. Hvis du er ute av form med en svak kjerne, vil det faktisk være vanskelig å sitte eller stå med riktig holdning.

En stor muskelgruppe som påvirker holdning er musklene i og rundt halsen. Siden hodet ditt veier ten pounds, hvis du ofte sitte med det lutede fremover vil du være å ta presset av disse musklene, slik at de kan svekke. Så, det første trinnet i å forbedre din holdning gjennom fysisk form er å prøve å holde hodet opp så mye som mulig.