Digidexo.com

Hvordan spise for å forbedre synet

Forskning viser at maten vi legger inn i våre organer har både positive og negative effekter på vår generelle helse. Kroppene våre er avhengige av vitaminer og nærende kosttilskudd som finnes i maten vi spiser. Øynene er ikke annerledes enn de andre organer i kroppen din. Velg matvarer som har en positiv innvirkning på den generelle helsen til øynene dine og redusere risikoen for øyet degenerasjon.

Hvordan spise for å forbedre synet

•  Legg avokado til kosthold. Avokado er stor på smørbrød, i salater eller alene. Denne frukten inneholder en høy mengde av lutein, et karoten som hjelper bekjempe øyesykdommer. Avocados inneholder også vitamin E og er i stand til å øke mengden av karotenoider utvunnet fra andre matvarer.

Spis minst ett egg per dag, som eggeplommer er spesielt nyttig for å øke nivåer av lutein blod og zeaxanthin med 25 til 30 prosent. Disse næringsstoffene er spesielt gunstig for å redusere faren for grå stær og makuladegenerasjon. Prøv å holde seg til egg fra beite hevet kyllinger, som produserer de mest fordelaktige egg fordi deres dietter er rik på næringsstoffer.

Innarbeide laks i kostholdet ditt. Laks er rik på DHA, som gir strukturell støtte til cellemembraner og anbefales for tørre øyne, behandling for makuladegenerasjon og skue vedlikehold.

innlemme hvitløk, løk, sjalottløk og kan kapers, som inneholder svovel som kroppen bruker til å produsere glutation, en antioksidant som fordeler linsen i øyet. Hvitløk og løk også bidra til å opprettholde sirkulasjons helse, som fordeler øynene.

Spis grønne, bladrike grønnsaker daglig. Spinat, grønne grønnsaker, kål, brokkoli og grønnkål er rik på karotenoider (spesielt lutein og zeaxanthin), som hindrer degenerasjon i øynene. Fordelene med disse grønnsakene strekke utover øynene da de inneholder andre nyttige vitaminer og mineraler som kan forbedre helse, inkludert folsyre, vitamin A, B12, vitamin C og kalsium.

Legg gule og oransje grønnsaker i kostholdet ditt. Gulrøtter, squash, gresskar, søte poteter og andre gule eller oransje grønnsaker inneholder beta karoten, som omdannes av kroppen til vitamin A. Denne viktige vitamin er en antioksidant som hjelper forebygge stress skader på celler og vev, inkludert de som finnes i øynene .

Legg rødvin og små mengder mørk sjokolade til kosthold. Mørk sjokolade inneholder flavonoider, som beskytter blodårene i øynene dine. Ett glass rødvin hver dag har vist seg å ha en rekke helsemessige fordeler, forbedre synet, hjertefrekvensen og blodstrøm.

Prøv blåbær hvis du ønsker å legge noe annet i kostholdet ditt. Blåbær inneholder anthocyanosides, noe som forbedrer blodtilførselen til øynene.

Hint

  • De næringsstoffene som finnes i matvarer gunstig for synet er også tilgjengelig i supplement form. Vurdere en multi-vitamin for å hjelpe deg å skaffe den nødvendige næringsstoffer for å forbedre synet ditt. Legen din kan hjelpe avgjøre hvilken kombinasjon vitamin er riktig for deg.
  • Sjekk ut en "Leserens Digest" artikkel som tilbyr kreative måter for å innlemme øye-sunn mat i ditt daglige kosthold samt andre forslag for å beskytte ditt syn (se Ressurser nedenfor).