Digidexo.com

Hvordan spise mer jern for jernmangel anemi

Jernmangel anemi er en vanlig form for anemi. Det er forårsaket av en diett som ikke har nok jern i det, dårlig absorpsjon av jern i kroppen, og / eller tap av blod, ofte på grunn av kraftig menstruasjonsblødning. Jernmangel anemi kan også forårsaket av blyforgiftning hos barn, magesår, magekreft eller cøliaki. De fleste tilfeller av jernmangel kan fikses gjennom kosten. Her er fremgangsmåten for å spise mer jern for jernmangel.

Hvordan spise mer jern for jernmangel anemi

•  Legg jern rik grønnsaker i kostholdet ditt. Mørke grønne grønnsaker er fulle av jern. Når du forbereder disse matvarene, bør du koker dem så lite som mulig. Cooking dine grønnsaker vil lekke jern fra grønnsaker. Bytt ut dine salat basert salater for rå spinat salater.

Bytt ut pakket snacks med jern rik tørket frukt og nøtter. Spise rosiner, fiken, svisker og datoer. Prøv å kjøpe tørket frukt som ikke er belagt med godteri eller som har lagt godteri og kokos flak.

Spis mer rødt kjøtt, som det er en utmerket kilde eller jern. Biff og lever er svært høy i jern.

Spis frokostblandinger som er jern befestet.

koke mat i støpejern gryter og panner. Hver gang du koker med jernpanner, er jern overføres til dine matvarer.

Spis mat som er høy i vitamin C, fordi vitamin C i kosten hjelper deg å absorbere jern. Konsumere vitamin C rik mat sammen med jern rik mat.

Hint

  • Ikke drikk te med måltider som det kan blokkere jern absorpsjon. Det kan være best å eliminere te fra ditt kosthold til anemi er blitt bedre.