Digidexo.com

Leddbetennelse Diet

Leddbetennelse er forbundet med smerte av artritt, fedme og hjertesykdom. De matvarer som vi spiser bidrar til mengden av betennelse som vi føler i kroppen vår. Etter et sunt kosthold som reduserer betennelse er en livsstil endring som kan forbedre leddene og lindrer smerte.

Frukt og grønnsaker

Planlegger å inkludere mer frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Lag som har mer pigment, så som spinat og blåbær, er rikt på anti-inflammatoriske forbindelser.
Planlegg en meny som tar 40 prosent av din totale kalorier fra komplekse karbohydrater, slik som de som finnes i frukt og grønnsaker. Disse matvarer vil bidra til å redusere betennelse.
I hvert måltid, bør mer av kaloriene komme fra disse matvarene enn noe annet. Et sunt og balansert kosthold er også nøkkelen til å miste vekt, som vil ha en dramatisk effekt på leddene.

Omega-3

Omega-3 fettsyrer er blitt et populært supplement. Inkluder omega-3 fettsyrer i kosten ved å spise fisk som makrell og laks. Disse fet fisk er vanligvis funnet i kaldt vann og har en rik tilførsel av denne essensielle oljen. De som ikke liker fisk kan få de samme fordelene med en fiskeolje supplement. Linfrø og valnøtter er flere kilder til omega-3 fettsyrer for vegetarianere. Olivenolje og soyabønner inneholder også disse essensielle fettsyrer.
En diett må inneholde litt fett å være sunn. Unngå transfett som hydrogenerte og delvis hydrogenerte oljer. Begrense rødt kjøtt inntaket til en eller to ganger i uken. Bruk olivenolje eller rapsolje.

Matvarer for å unngå

Noen matvarer bør reduseres eller elimineres fra kosten din for de beste anti-inflammatorisk fordeler. Trans fett er på toppen av listen for dårlige anti-inflammatoriske valg. Sukker og raffinert sukker skal unngås, også. Velg hele korn i stedet for mat laget av raffinert mel. En glutenfri diett har også fordeler for betennelse.
Hold styr på maten du spiser og gjøre oppmerksom på eventuelle symptomer som følger. Dette kan peke ut de matvarer som har en tendens til å skape problemer for deg.