Digidexo.com

Hvordan overføre en svak pasient fra seng til stol / rullestol

Ligge i sengen for en lang periode er vanligvis deprimerende og kjedelig for de fleste pasienter. Å lette opp sine følelser, pasienter ofte be om en endring i posisjon og omgivelser. Den eneste måten å gjøre dette på er å trygt overføre pasienten fra seng til stol eller rullestol. Blir overført på en stol gjør det mulig for pasienten å utføre noen små bevegelser som er gunstig i å forbedre sirkulasjonen. Som for å bli overført på en rullestol, fungerer det som en måte å transportere en svak pasient på sykehus områder (for eksempel røntgen eller ultralyd rom) for å fullføre noen laboratorieundersøkelser. Det er også gunstig i transport av pasienten for en endring av natur som vil hjelpe lysne hans humør og øke sin sjanse for sosialisering. Denne typen overføring bør gjøres med ekstrem forsiktighet. Riktig håndtering av pasient og riktig kroppen mekanikk av behandleren må brukes for å utføre oppgaven på sikrest mulig måte. Dersom pasienten har nok kroppen styrke til å flytte, er det best å gjøre ham hjelpe deg med den manøveren.

Bruksanvisning

Hvordan overføre en svak pasient fra seng til stol / rullestol

Vurdere pasientens samlede styrke og sjekk for kognitiv svekkelse. Undersøke styrken av pasienten vil hjelpe deg å sette opp en god plan for manøveren - om han er sterk nok til å delta i prosedyren eller ikke. Kontrollere erkjennelse av pasienten vil hjelpe deg å realisere hvis han har evnen til å forstå eller følge instruksjonene nedenfor.

Informer pasienten om prosedyren. Dersom pasienten ønsker å bli overført på en stol, forklare detaljene i hvordan manøveren er gjort. Og hvis det er behov for ham å bli overført på en rullestol, forklare hensikten og målet for overføringen. Informere pasienten om den faktiske manøver vil rette for samarbeid og vil gjøre ham til å føle at han blir respektert heller enn å bli kontrollert.

Plasser stol eller rullestol ved siden av sengen mot foten av sengen. Bringe stolen så nær som mulig å redusere avstanden av overføringen. Hvis en rullestol brukes, må du passe på å låse sin brems og brett foten hviler, så snart du plassere det i nærheten av sengen.

Juster høyden på sengen i laveste posisjon; denne måten vil det være lett for pasienten å trappe ned på gulvet, og dermed redusere risikoen for skader fra å falle. Låse bremse av sengen og deretter hjelpe pasienten i å gjøre side liggende posisjon, vendt i retning av overføringen.

Senk sidegrinden av sengen og gradvis heve hodet av sengen opp til et akseptabelt nivå. Hele tiden sjekke tilstanden til pasienten når du gjør denne prosedyren - sørg for at pasienten ikke føler seg svimmel eller kvalm.

Place en arm under skulderen av pasienten og den andre armen som støtter pasientens lår på den motsatte side (man står overfor pasienten under dette manøver). Telle til tre og deretter forsiktig svinge beina på pasienten over på siden av sengen og hjelpe ham i å løfte kofferten og skuldre til han er i sittende position.If pasienten er sterk nok til å gjøre noen bevegelser, la pasienten delta på manøveren. Be pasienten å bruke benet på den ytre side av sengen til å skyfle benet på den andre side. Enn nøye svinge begge bena på siden av sengen, og deretter hjelpe ham i å løfte kofferten og skuldre til han er i sittende stilling.

Plasser armene rundt overkroppen til pasienten for støtte. Den ene armen av pasienten over skulderen; mens hans andre armen er utvidet på sengen, for å bidra til å støtte posisjon. Be pasienten om å scoot over kanten av sengen før føttene er flatt på gulvet.

Utvid avstanden på føttene, med høyre foten frem, og venstre fot tilbake for en enkel skift av vekten din som du løfter pasienten. Opprettholde posisjonen ovenfor, med armene fortsatt støtte torso av pasienten. En arm av pasienten bør fortsatt være på skulderen og hans andre armen skal fortsatt bli utvidet på senga (palm flat på sengen).

Plasser høyre fot sammen med pasientens venstre fot (den siden der den lille tå er på) og plassere beinet på nivået på kneet hans. Posisjoneringen av foten og beinet gir stabilitet ved å hindre slipping av pasientens fot og kne knekking når han blir løftet til stående stilling.

Bøy knærne og len kroppen din. Deretter instruere pasienten å bli klar for en push fra en arm som er utvidet på sengen, som du løfter ham opp til stående stilling. Teller til tre som man hjelpe pasienten til stående stilling, og han presser seg fra på samme tid.

Hev pasient til stående stilling og holde ryggen rett som du gjør denne manøveren. Drei pasienten, slik at ryggen er plassert i fronten av stolen eller rullestol; instruere ham til å forstå på armlenet for ekstra støtte, og deretter sakte bistå pasienten som han senker seg på setet på stolen. Husk å bøye knærne, mens du holder ryggen rett under bistå.

Hjelp pasienten i å posisjonere seg riktig når du sitter. Sørg for at hans rumpe er helt uthvilt på setet og ryggen fast hviler på ryggstøtten. Når du er i en rullestol, plasserer armene på armlenene og føttene på fotplatene.

Dokument sikker overføring av pasienten. Det er viktig å registrere alltid prosedyrer som utføres på pasienten, spesielt når den utføres i et sykehus.

Tips og advarsler

  • Husk å ikke endre plasseringen av pasienten fra liggende til en umiddelbar stående. En rask endring i posisjon kan føre til plutselig fall i blodtrykket også kjent som ortostatisk eller postural hypotensjon. Det er manifestert ved svimmelhet, ørhet, tåkesyn, kriblende følelse, eller besvimelse. Gjør høyden prosessen gradvis: heve hodet av sengen til et tålelig nivå, etterfulgt av sittestilling, og deretter stående.