Digidexo.com

homeopat psoriasis artritt

Red Meat Diet for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en form for leddgikt der pasienten også har psoriasis, en hud tilstand som ofte fører til tykk, rød flassende hud. Det har vært utført undersøkelser for å forsøke å koble inntak av proteiner, slik som rødt kjøtt, til en forverring av tilstanden, særlig til økt betennelse i leddene. Men det har ikke vært noen klare vitenskapelige bevis på at å spise rødt kjøtt eller annen bestemt mat vil forverres eller kurere tilstanden, ifølge Revolutionhealth.com.

Red Meat Hypotese

Det synes å være en oppfattet kobling mellom forbruket av rødt kjøtt og leddsmerter, slik som smerte som oppleves av leddgikt. Forestillingen sannsynlig oppstår fra rødt kjøtt forbindelse med gikt. Urinsyregikt er en sykdom som skyldes oppbygging av urinsyre på bindevev som fører til smerte, ofte i ledd og føtter. Å spise for mye rødt kjøtt antas å forårsake og komplisere gikt fordi rødt kjøtt er høy i puriner. Puriner, som finnes i de fleste matvarer, metaboliseres til urinsyre. Siden gikt kan noen ganger føre til artritt, er den antatte forbindelse av rødt kjøtt til leddgikt av alle typer er det, uavhengig av mangelen på vitenskapelig bevis.

Psoriasis artritt Diet

Ifølge Everydayhealth.com, diett anbefales for psoriasisartritt, inkluderer kjøtt. Faktisk betyr det ikke utelukke noen sunn mat fordi den generelle anbefalingen er en godt balansert kosthold. Med ingen bevis for at rødt kjøtt forverre tilstanden, bør rødt kjøtt spises i moderate mengder, akkurat som enhver frisk person ville. Nettstedet sier også at en medvirkende faktor til leddsmerter for personer med psoriasisartritt er fedme. Derfor opprettholde et sunt kosthold for å nå anbefalt vekt er viktig å holde unødvendig press av leddene.

Spis regelmessig og se porsjonsstørrelsen

Sammen med balanserte kosten valg, bør lider av psoriasisartritt spise regelmessig måltider for å holde energien oppe å bekjempe tretthet forbundet med leddgikt. Store del størrelser bør også unngås. Hold deg til standardkostanbefalinger og prøve å holde seg borte fra høy fett kutt av kjøtt for å unngå vektøkning.

Herbal Behandling for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en smertefull og noen ganger ødeleggende form for leddgikt. Personer som har psoriasis har høy risiko for å pådra psoriasisartritt. Symptomene er smertefulle og hevelse ledd. Det kan ramme alle deler av kroppen din, ifølge Mayo Clinic. Psoriasis og psoriasisartritt har fakkel-ups og perioder med remisjon. Herbal rettsmidler samt kosttilskudd tiltak kan bidra til å lindre mange av de smertefulle symptomer. Til dags dato er det ingen kur for alle forholdene.

Alternatives

Helsepersonell generelt forskrive ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen. Mange kosttilskudd og urter kan brukes sammen med disse over-the-counter narkotika. Glucosamine and chondroitin har blitt funnet nyttig for smertelindring og stivhet. Fiskeoljekapsler brukes til å lindre smerten med sine anti-inflammatoriske egenskaper.

Dietary Tiltak

Spise en diett høy i anti-inflammatoriske matvarer for psoriasisartritt kan lette smerter og stivhet. Spis mye fisk som laks, tunfisk og sardiner som er høy i omega-3 fettsyrer og masse ferske råvarer og hele korn fiber. Mange matvarer forårsake allergiske reaksjoner, for eksempel meieriprodukter, sukker, soya, egg, sitrusfrukter, skalldyr, alkohol og koffein. Prøv disse matvarene en om gangen for å se om du har en negativ reaksjon. Natt skygge grønnsaker kan også opprette en allergisk reaksjon for leddgikt pasienter, som er poteter, tomater, aubergine og paprika.

Urter

Svart cohosh er kjent som en kraftig middel, og kan være nyttig i behandling av leddgikt. Det kan også forbedre fordøyelsessystemet og øke appetitten. Selleri frø brukes som en anti-inflammatorisk og kan redusere svelling. Feverfew har blitt brukt til å behandle smertefulle migrene og vil bidra til å lindre noen av de smertefulle symptomer. Bogbean er også en behandling som brukes for psoriasisartritt som stimulerer fordøyelsessystemet. Sjekk med din helse profesjonell før du tar urter og kosttilskudd for å sikre at de ikke skaper en reaksjon med noen reseptbelagte legemidler du kan ta.

Kinesiske urter

Kinesisk medisin, som er basert på energiflyten i kroppen, inneholder urter, meditasjon, massasje og accupuncture. Noen av de aktuelle urter er nattlysolje, tea tree olje, emu olje og capsaicin, som en ingrediens som finnes i Cayenne Peppers. På nettsiden psoriasis.org noen personer med psoriasisartritt som hadde accupuncture behandlinger funnet noen smertelindring.

Herbal rettsmidler for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en type leddgikt der leddene er hovne, og det er et utslett som speiler psoriasis på stedet av den betente ledd. Behandling omfatter medikamenter og lysterapi. Urter kan brukes i forbindelse med konvensjonelle behandlinger for å gi større lettelse.

Urter

Klaseormedrue er nyttig fordi den slapper muskler og ledd, sammen med blokkerende smertereseptorer. Det kan også stimulere appetitten og er gunstig for nervesystemet. Selleri frø er en anti-revmatiske og krampeløsende. Det har også anti-inflammatorisk egenskaper som kan bidra til å redusere hevelse i ledd. Chapparel lindrer noe av kløe av utslett assosiert med psoriasisartritt når den brukes som et grøtomslag. Feverfew har smertestillende egenskaper. Nettles er nyttig påføres lokalt for utslett eller tatt internt for å lette smerter. Bromelain er et enzym som finnes i ananas som er gunstig for fordøyelsen, men er også brukt på grunn av sin anti-inflammatorisk egenskaper.

Kosttilskudd

Glukosamin, chondroitin, MSM, bor, selen, magnesium, vitamin K-1 og omega-3 fettsyrer er alle gunstig for psoriasisartritt. Disse kosttilskudd er alle avgjørende for dannelsen av friske bein og brusk. Omega-3 fettsyrer har også anti-inflammatorisk egenskaper som kan lette noe av smerten forbundet med psoriasisartritt. Glucosamine, chondroitin og MSM er ofte kombinert i én formel for bekvemmelighet. En typisk dose er 500mgs av glukosamin, 400mgs av chondroitin og 150mgs av MSM tre ganger daglig. Man kan kjøpe glukosamin, kondroitin og MSM som en kapsel, en væske eller en myk-tygge.

Livsstil

I tillegg til urter og kosttilskudd, kan du endre din livsstil for å lette symptomene på psoriasis artritt. Oppnå og opprettholde en sunn kroppsvekt for å redusere betennelse i leddene. Få skånsom mosjon på regelmessig basis, for eksempel yoga eller svømming. Noen mennesker også finne lindring med akupunktur. Varme og kalde omslag, vekslet og anvendt i 10 til 20 minutter om gangen, kan gi lindring av leddsmerter. Psoriasisartritt har en tendens til å tappe din energi, og noen form for leddgikt kan forstyrre mobilitet, så gå sakte og ikke presse deg selv.

Alternative behandlinger for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en kronisk betennelsestilstand som forårsaker leddsmerter og stivhet. Psoriasis er først en hudlidelse, men 30 til 40 prosent av personer med psoriasis ende opp med psoriasisartritt. Hvis ikke behandles, kan det føre til permanent skade på leddene. De fleste leger foreskrive anti-inflammatoriske medisiner som inkluderer reseptbelagte medisiner, for eksempel kortikosteroider, eller over-the-counter medisiner som aspirin, ibuprofen eller naproxen. Alternative behandlinger kan anvendes hånd-i-hånd med disse medikamentene for å lindre enda mer av inflammatorisk smerte.

Stress Release

Stress har en tendens til å utløse betennelse i kroppen vår. Ved lindrende så mye stress som mulig, vil du lindre noe av smerten forårsaket av leddgikt. For å avlaste stress, prøv meditasjon terapi. Når leddene er i minst mulig smerte, prøv yoga kurs eller teknikker som fokuserer på å strekke og puste. Fysisk aktivitet kan også redusere stress, men det bør være begrenset til turgåing, svømming eller bygge muskler med vekter. Terapitimer vil hjelpe med tap av selvtillit og frigjøring av stress.

Mat valg

Visse matvarer kan utløse betennelse i kroppen vår, så ved å finne ut hvilke produkter forstyrre kroppen din, eliminere dem og eliminere ekstra betennelse. For å gjøre dette, eliminere alle mulige skyldige matvarer fra kosten, og gjeninnføre dem en om gangen. Disse inkluderer hvete, melkeprodukter, rå grønnsaker, rå frukt, alkohol og koffein, nøtter og frø, egg og soyaprodukter. Hvis de ikke ser ut til å forårsake en forstyrrelse i kroppen din, holde spise dem, spesielt hvis de er sunne valg.

Kosttilskudd

Visse kosttilskudd og vitaminer kan føre til en positiv reduksjon av betennelse i kroppen din. Disse inkluderer Glucosamine and chondroitin, som til sammen har vist seg å redusere betennelse. Fiskeolje kapsler inneholder omega-3 fettsyrer, også kjent for å redusere betennelse. Spise visse typer fisk, som laks, sverdfisk og ørret, vil gi omega-3 fettsyrer. Probiotika, tatt i pilleform eller spist i visse typer yoghurt, skape gode bakterier i kroppen og kan bidra til å avlaste betennelse. Metylsulfonylmetan (MSM) og S-adenosylmethionine (samme) er to mer effektive, naturlige kosttilskudd i lindre leddsmerter.

Fysiske alternativer

Andre alternative muligheter gi deg den fysiske reduksjon av smerte, som inkluderer massasje som forbedrer sirkulasjonen, akupunktur som slipper flyten av energi gjennom kroppen og kan avlaste inflammatorisk smerte, madrasser som inneholder terapeutiske magneter (for det meste ryggsmerter), ifølge EverydayHealth. com. Terapeutiske magneter kan brukes hvor som helst og i form av bandasjer, bukseseler, wraps og inne sko. Disse alternativer har vist seg å bidra til å artritt smerte, ifølge RevolutionHealth.com, men ikke spesifikt psoriatisk artritt.

Om Psoriasis artritt

Om Psoriasis artritt


Psoriasis artritt er en form for inflammatorisk leddgikt som rammer folk som har psoriasis. Det er ganske uvanlig, og rammer rundt 10 prosent av psoriasispasienter. Psoriasis og psoriasisartritt er autoimmune sykdommer; de er et resultat av kroppens angripe sine egne celler. Verken tilstanden har en kur, selv om mange behandlinger er tilgjengelig som i stor grad kan redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Effekter

Psoriasisartritt forårsaker smertefulle, hovne ledd som kan være varm å ta på. Leddene på én eller begge sider av legemet kan påvirkes; De vanligst, et par ledd på hver side av kroppen blir leddgikt. Nivået av smerte og hevelse opplevd en tendens til å svinge over tid, vanligvis inkludert perioder med remisjon eller i nærheten-remisjon. Psoriasisartritt vanligvis ikke føre til varig skade på leddene.

Identifikasjon

Diagnosen stilles basert på en kombinasjon av symptomer, fysisk undersøkelse og testing. Det finnes ingen spesifikk test for psoriasisartritt; tester er først og fremst brukes til å utelukke andre tilstander som etterligner psoriasisartritt. Vanligvis har en person med psoriasisartritt en historie med psoriasis, hevelse og smerter i flere ledd, en forhøyet "sed rate" (senkning, eller SR), og et negativt resultat fra en revmatoid faktor test. Røntgen og testing av leddvæske kan også bli utført for å se etter tegn på psoriasis artritt og utelukke en diagnose av gikt.

Typer

Psoriatisk artritt er gruppert i flere typer, avhengig av mønsteret av leddene som er involvert og alvorlighetsgraden av sykdommen. Den mildeste og mest vanlige formen av sykdommen er asymmetrisk psoriatisk artritt, noe som påvirker forskjellige ledd på hver side av kroppen. Symmetrisk psoriatisk artritt er assosiert med mer alvorlig psoriasis og påvirker i det minste fire av de samme leddene på begge sider av kroppen. Sjeldne former for psoriasisartritt inkluderer DIP dominerende form, som for det meste rammer de første leddene i fingre og tær, psoriasis spondylitt, som påvirker ryggraden, og leddgikt mutilans som forårsaker progressiv ødeleggelse av ledd og bein i hendene.

Forebygging / løsning

Psoriasis artritt er vanligvis behandles med anti-inflammatorisk og immunmodulerende legemidler. Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen, blir ofte brukt til å redusere hevelse og lindre smerte. Kortikosteroider er ofte foreskrevet for korte perioder av gangen for å behandle akutte anfall av psoriasisartritt. Anti-malaria medikamenter anvendes ofte for behandling av psoriatisk artritt, fordi de er ganske effektive, og har relativt milde bivirkninger. I alvorlige tilfeller kan metotreksat og TNF-alfa inhibitorer anvendes. Disse stoffene er svært effektive, men kan ha alvorlige bivirkninger.

Time Frame

Psoriasisartritt oppstår som oftest hos personer mellom 30 og 50 år gammel. Symptomer på psoriasis vanligvis forut felles smerte og hevelse etter en periode på måneder eller år, men i enkelte tilfeller forekomme samtidig eller symptomene på artritt skjer før psoriasis. Psoriasisartritt, som psoriasis, er en livslang tilstand med symptomer som voks og avta over tid. Fakkel-ups kan vare uker, måneder eller år, og blir etterfulgt av perioder med reduserte symptomer eller ingen symptomer i det hele tatt.

Tegn og symptomer på Juvenile Psoriasis artritt

Tegn og symptomer på Juvenile Psoriasis artritt


Psoriasis artritt er en tilstand der psoriasis - en kronisk inflammatorisk hudsykdom - forekommer sammen med leddbetennelse. Det er ansvarlig for 8-20 prosent av tilfellene av leddgikt hos barn, ifølge WebMD er eMedicine Health nettsted. I mange barn, vil bare ett ledd bli påvirket, men andre tilfeller vil medføre smerte i flere ledd. Juvenile psoriasisartritt kan forårsake bein vekst problemer senere i livet. Det er viktig å lære symptomene på denne sykdommen slik behandling kan starte tidlig.

Hudirritasjon

Psoriasis symptomer oppstår vanligvis før leddgikt symptomer. De omfatter skjellende, rød, irritert hud i hodebunnen, rundt navlen, eller i hudfolder. Disse flekkene også dannes på knær og albuer. Huden påvirkes av psoriasis kan klø eller føler som om det brenner. I noen tilfeller kan flekker av tørr hud sprekke og utvikle pustler. Barn med psoriasis symptomer har vanligvis tynnere, mindre skjellende hud enn voksne, og er mer sannsynlig å ha flareups i ansiktet eller bleie regionen.

Nail Endringer

Juvenile psoriasisartritt ofte oppstår i fingre og tær, angripe ikke bare leddet, men den nærmeste spiker. Fingeren og tåneglene kan bli deformert, pitted, eller løsne. De kan også vise gule flekker eller horisontale gule linjer. Jo større antall groper, jo større er sjansene for at barnet lider av psoriasis. Barn kan ikke være i stand til å se etter dette symptomet på egenhånd. Undersøke barnets fingre og tånegler hvis du mistenker juvenil psoriasisartritt.

Øyesymptomer

Et betydelig antall mennesker som lider av psoriasisartritt også ha øye symptomer, inkludert betennelse i iris og konjunktiva - membranen på den indre delen av øyelokket og øyeeplet. Disse symptomene kan føre til synsproblemer om lov til å utvikle seg ubehandlet. De kan forveksles pinkeye hos små barn. Barn mistenkt for juvenil psoriasisartritt burde se en øyelege årlig.

Leddene

Juvenile psoriasisartritt forårsaker leddsmerter og hevelse. Fingre og tær er vanligvis påvirkes først, og kan vises pølselignende, på grunn av tilbakeholdt fluid. Smerten er vanligvis mildere enn den for reumatoid artritt, psoriatisk artritt og er mindre tilbøyelige til å deformere leddene. På lang sikt kan det føre til alvorlige skader, skjønt. Juvenile psoriasisartritt kan også påvirke sener i hælen og fotsålen, og hofteleddet.

Medisinering for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en slags leddgikt som rammer personer med hud tilstand psoriasis, noe som fører til flassende, oser hudlesjoner. Den inflammasjon som resulterer fra psoriasis ber hevelse, betennelse og stivhet i leddene. Denne tilstanden kan ikke kureres, men bare klarte. Uten riktig behandling, kan psoriasisartritt være invalidiserende. En rekke medisiner er tilgjengelig som behandler mild til alvorlige former. Noen naturlige behandlinger har også vist seg effektiv på å lindre symptomene.

Steroider og NSAIDs

Steroider og NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) er effektive smertestillende midler for mer milde tilfeller av psoriasisartritt.

NSAIDs som aspirin og ibuprofen er vanligvis den første linjen i forsvaret i behandling av smerte, hevelse og stivhet. En lege kan forskrive sterkere doser enn det som er tilgjengelig over-the-counter hvis standarddoser er utilstrekkelige. Denne klassen av narkotika fører til mage og tarm, og hvis de brukes på lang sikt, kan forårsake magesår og mageblødning. Denne behandlingen er vanligvis best for personer med en mindre sak.

Leger også foreskrive kortikosteroider muntlig eller via injeksjon for milde former av sykdommen som forårsaker sporadiske fakkel-ups av leddsmerter. Steroider kan gi umiddelbar lindring og effekten ofte vare i flere måneder av gangen. Steroider, mens ekstremt effektivt for hurtigvirkende lindring, kan ha alvorlige bivirkninger, så de er ikke ideelt for hyppig bruk.

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs)

I motsetning til de ovennevnte behandlinger, dmards ikke bare behandling av smerte, men bidrar til å redusere mengden av leddskade. Disse stoffene har en lengre innsettende effekt, og du kan ikke føle fordelene for uker eller noen måneder. Dette forsinket lettelse vil vanligvis be en lege for å dispensere en smertestillende sammen med medisiner før det tar full effekt.

Immunsuppressiva

Immunsuppressiva er reservert for alvorlige tilfeller av denne tilstanden fordi de kan forårsake farlige bivirkninger som svekke kroppens forsvar mot alvorlig infeksjon og sykdom. Disse stoffene undertrykke immunsystemet, som er ment å skjerme kroppen fra farlige organismer. Men i forhold som psoriasisartritt immunsystem feilaktig angriper friskt vev.

TNF-alfa inhibitorer

Dette er en annen behandling kun benyttes i alvorlige tilfeller. Disse stoffene virker mot et bestemt protein som ber betennelse i flere former for leddgikt. Deres effektivitet på å kontrollere betennelse lindrer symptomene på psoriasis også. TNF-alfa-hemmere er kraftige og bære risikoen for alvorlige, noen ganger livstruende bivirkninger. Denne formen for behandling er bare anbefalt når fordelene oppveier risikoen.

Naturlige behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, flere naturlige stoffer demonstrerte effektivitet mot symptomer på leddgikt. Hvis du velger å bruke supplement, s sørg for å diskutere dette med legen din for å finne passende doser og for å sørge for at de ikke vil samhandle negativt med alle konvensjonelle medisiner du kan ta.

Beta-cryptoxantin, en av karotenoider som er en forløper for vitamin A, sink og ser ut til å virke mot artritt. Rike kilder til beta-cryptoxanthin inkluderer rød paprika, papaya, appelsiner, mais og vannmelon. Sink er rikelig er leveren, sesamfrø og gresskarfrø, yoghurt og reker.

Glucosamine and chondroitin styrke brusk, noe som kan lindre symptomene på leddgikt og bedre utvalg av bevegelse. Chondroitin kan også være gunstig for å behandle psoriasis.

Fiskeolje har blitt studert i stor utstrekning som en behandling for artritt, og har vist seg effektive ved å lindre den tilhørende smerte, opphovning og stivhet. En naturlig anti-inflammatorisk, studier det observert øker effektiviteten av andre anti-inflammatoriske medikamenter slik som ibuprofen, ifølge Mayo Clinic.

Psoriasis artritt & Knee Pain

Psoriasis artritt & Knee Pain


Psoriatisk artritt er en type av leddbetennelse forårsaket av psoriasis. Dersom psoriasisartritt påvirker kneet, kan det føre til smerter i kneet.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hud og neglesykdommer som involverer røde, skjellende utslett og tykke, pitted negler.

Psoriasis artritt

Psoriasisartritt kan oppstå i alt fra 2 til 42 prosent av personer med psoriasis, ifølge University of Maryland Medical Center. Personer med AIDS eller med alvorlig psoriasis har høyere risiko for å utvikle psoriasis artritt.

Forekomst

Selv om psoriasisartritt er mest vanlig i fingre og tær, det kan skje i andre ledd, herunder kneet. Som oftest vil psoriasisartritt påvirker kun det ene kneet.

Behandling

Ifølge Oregon Health and Science University, behandling for psoriasis artritt innebærer vanligvis behandling både hudens tilstand og leddbetennelse. Mulige behandlinger inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, kortikosteroider, lysbehandling, varme og kulde, trening, fysioterapi og dermatologi forvaltning av hudutslett.

Betraktninger

Ifølge University of Maryland Medical Center, personer med psoriasisartritt har ofte milde hudsymptomer, men symptomene er mer sannsynlig å påvirke hele kroppen.

Øvelser for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en kronisk sykdom som kjennetegnes av betennelse i huden og leddene som resulterer i usammenhengende, hevet, røde områder i huden betennelser og skalering. Berørte områdene inkluderer albuer og knær, ankler og ledd i føtter og hender. Betente ledd blir smertefull, hoven, varm og rød, og noen ganger kan føre til hevelse i fingre og tær. Selv om det kan være vanskelig å utføre øvelser hvis du lider av psoriasisartritt, mosjon er gunstig i å få muskelstyrke og felles mobilitet.

Styrketrening

Bortsett fra å styrke muskler, styrke øvelser gjøre leddene mer stabil. Styrketrening inkluderer gjennomføring isometrisk og isotonisk trening ved hjelp av lys, frie vekter med mye repetisjon minst to til tre ganger i uken. For en isometrisk trening, holde en 5-lb. vekt (eller mindre hvis £ 5. er for tung) ut foran kroppen din så lenge du kan. For isotone øvelser, som er øvelser som krever bevegelse, gjøre armhevinger eller leg curls. Styrketrening med frie vekter eller en treningsmaskin er spesielt nyttig å målrette musklene i albuer og knær.

Range-of-motion øvelser

Range-of-motion øvelser går forsiktig strekke leddene så langt du kan i forskjellige retninger for å redusere stivhet. Hvis du har leddgikt på fingrene, for eksempel åpne og lukke hendene sakte og gjenta flere ganger om dagen. Utføres daglig, kan range-of-motion trening hjelpe holde leddene fleksible. Disse typer øvelser er best for å forbedre bevegelsen i leddene som tær og fingre. I tillegg kan gjøre yoga også hjelpe til med å lindre ledd- og muskelsmerter gjennom stretching og avslapning.

Endurance Øvelser

Utholdenhet øvelser kan forbedre din generelle helse, samt symptomene på psoriasis artritt. Slike øvelser inkluderer turgåing, svømming og sykling to eller tre ganger i uken i minst 20 minutter. Turgåing er best for leddgikt smerte i føtter, ankler eller knær. For å unngå å sette stress på nedre leddene imidlertid bruke et ganghjelpemiddel eller skoen setter inn. Svømming er en no-effekt måte å bygge styrke i rygg, skuldre og hofter og hjelpemidler i fleksibilitet. Ved hjelp av en stasjonær sykkel for trening er også nyttig som det er en no-impact aktiviteter som du vanligvis kan gjøre selv om du har vondt i knærne.

Hvordan diagnostisere Psoriasis artritt

Hvordan diagnostisere Psoriasis artritt


Psoriasis artritt er en tilstand som bærer de samme symptomer på både leddgikt og psoriasis. Pasienter som har blitt diagnostisert med psoriasis er i faresonen for å utvikle psoriasis artritt. Du bør gå til en lege for å få en bekreftet diagnose av psoriasisartritt.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du har hudens tilstand psoriasis. Dette er den høyeste risikofaktoren for utvikling av psoriasisartritt. Omtrent 10 prosent av pasienter med psoriasis utvikler psoriasisartritt.

Se på din familiehistorie. Pasienter med slektninger som har hatt psoriasisartritt er mer sannsynlig å utvikle sykdommen.

Legg merke noen smerter og stivhet i leddene. Hvis du har typiske artritt symptomer sammen med psoriasis, så er du sannsynligvis lider av psoriasisartritt. Du kan legge merke til at leddsmerter oppstår bare på den ene siden av kroppen.

Besøk en radiolog å få x-stråler. Etter å ha besøkt en lege om din mulige psoriasisartritt, vil han sannsynligvis vil du få en rekke røntgenbilder gjort. Et røntgenbilde kan vise eventuelle forandringer i leddene i kroppen.

Få en leddvæske test. Legen din kan ønske å fjerne væske fra leddene, og har sendt den til laboratoriet for analyse. Resultatene kan tyde på hvis du lider av psoriasisartritt.

Tips og advarsler

  • Du er mer sannsynlig å utvikle symptomer på psoriasisartritt etter at du har opplevd symptomer på psoriasis. I sjeldne tilfeller vil du ha leddsmerter deretter utvikle psoriasis på huden din.
  • Psoriasis symptomer inkluderer røde flekker som vises på ulike områder av kroppen.

Hvordan gjenkjenne Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en type leddgikt, eller betennelse i leddene, som er preget av hovne, smertefulle eller ømme ledd, et begrenset utvalg av bevegelse, og stivhet, samt symptomer som påvirker negler og øyne. Psoriasis er en autoimmun sykdom der fortykket hud, tørre skalaer og sår vises på huden og hodebunnen. Personer som lider av psoriasis kan utvikle psoriasis artritt også. Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere, ifølge National Psoriasis Foundation. Å diagnostisere psoriasisartritt, leger stole på sine pasienters beskrivelse av symptomene, samt tester for å utelukke andre medisinske tilstander.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med symptomer på psoriasisartritt. Personer som lider av denne typen leddgikt erfaring leddsmerter, hevelse og stivhet som er karakteristisk for mange typer leddgikt, men de kan også føle seg sliten og har ryggsmerter og andre lokalisert ømhet i muskler og sener. Nail pitting, negle som ser ut som en infeksjon, og pinkeye kan også følge psoriasis leddsmerter, ifølge National Psoriasis Foundation.

gjennomgå en fullstendig fysisk undersøkelse. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med psoriasis i huden eller hodebunnen, la legen få vite om din leddsmerter. The National Psoriasis Foundation forklarer at i de fleste (85 prosent) som har både psoriasis og psoriasisartritt, utvikler leddgikt etter utbruddet av psoriasis.

Gjennomgå imaging studier for å utelukke andre former for leddgikt. Under opparbeidelse for psoriasisartritt, kan legen din ta røntgenbilder for å se på dine bein og ledd. Skader som er tilstede fra revmatoid artritt, for eksempel, ikke kan se det samme som forverring som kommer fra psoriasisartritt, ifølge Mayo Clinic.

Be legen om å teste din revmatoid faktor, urinsyre, og SR (eller sed) hastighet gjennom blodtesting. Dine sed renteøkninger i reaksjon på betennelser, og er et verktøy for diagnostisering av inflammatorisk leddsykdom. Urinsyre er et avfallsprodukt som vil bli forhøyet hvis du har en form for leddgikt kalles gikt. Reumatoid faktor er en type protein som er tilstede i blodet hos personer med revmatoid artritt. Igjen, kan utelukker andre former for leddgikt hjelpe legen diagnostisere psoriasis leddsmerter.

Urter for Psoriasis artritt

Urter for Psoriasis artritt


Psoriasis artritt er en type inflammatorisk leddgikt som rammer et sted mellom 10 og 30 prosent av psoriasis lider. De vanligste behandlingene håndtere en kombinasjon av behandling av hudens tilstand psoriasis og med samme midler du ville bruke til å behandle leddgikt og betennelser. Her er noen urtemedisiner som kan hjelpe.

Urter for Psoriasis

Juniper (Juniperus communis) har vært brukt i folk rettsmidler for mange ulike formål, inkludert fordøyelsesbesvær, nyresykdom, og hudsykdommer som eksem og psoriasis. Den essensielle olje form kan bli gnidd inn leddgikt ledd samt å avlaste achiness. Yellow Dock (Rumex crispus) har vært brukt i mange ulike hudsykdommer som nesle utslett, byller, og psoriasis. Kjøp de myke bladene av urten, damp dem, og deretter sette dem direkte på huden irritasjon. Du kan også drikke et avkok av Yellow Dock blandet med leverrensemidler som Milk Thistle for å fjerne giftstoffer fra kroppen din og forbedre hudens evne til å helbrede.

Urter for leddgikt

Katteklo er et populært naturlegemiddel i Sør-Amerika som har blitt brukt som et alternativ behandling for kreft, HIV, og leddgikt. Ta en 250 milligram dose av standardisert ekstrakt av Katteklo to ganger om dagen mellom måltidene i form av en tablett. Dette vil bidra til å redusere både betennelse og smerter. Ingefær kan ha lignende effekter i form av en te eller en 100 milligram tablett tre ganger per dag. Smerte kan bringes under kontroll med en aktuell krem ​​laget av Cayenne. Cayenne er laget av den tropiske pepper og kan forårsake en mild brennende følelse når den er brukt. Unngå å berøre øynene etter påføring. Boswellia (Virak) er en indisk urt som brukes i ayurvedisk medisin som kan lindre betennelser av leddgikt. Ta en 150 milligram dose boswellic syre tre ganger om dagen for å redusere betennelse.

Urter for Betennelse

Betennelse kan bli løst ved enten å legge anti-inflammatoriske urter til problematisk område eller ved å bruke urter som vil øke sirkulasjonen i den posisjonen. En kombinasjon av bakken bukkehornkløver og melk kan lette noe av denne betennelsen ved bruk av den første metoden. De steroide saponiner i Bukkehornkløver målrette betennelser og redusere den. Tumeric som ofte brukes i Indian urtemedisin inneholder stoffet curcumin, et kjent anti-inflammatorisk. Du kan finne denne urten i aktuell kremer eller i tablettform som curcumin ekstrakt. Bruk kremen på betennelse eller ta en 400 milligram dose tre ganger om dagen. Lag en urte te å øke sirkulasjonen med følgende urter: kjerringrokk, burdock, centaury, og yucca. Bland dem sammen og tilsett en teskje av blandingen til en kokende kopp vann. La det siver i femten minutter, sil urter, og nyte te tre ganger om dagen.

Ansvarsfraskrivelse

Urtemedisiner kan forårsake allergiske reaksjoner eller de kan samhandle med noen medisiner du kan allerede være tatt. Konsultere legen din eller en integrert lege for å gi deg råd om urter som er best for deg med din tilstand.

Hvor kjøpe

Du kan kjøpe de fleste av disse rettsmidler på Internett eller på en naturlig mat butikk som Whole Foods. Det anbefales at du går til en butikk i person til å sørge for at du vet nøyaktig hva du får. Du kan også være i stand til å stille eventuelle spørsmål du har til en kunnskapsrik medarbeider.

En diett for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en betennelsestilstand i leddene som kan påvirke folk med psoriasis. Begge forholdene er knyttet til autoimmune systemet og innebærer en immunrespons som skader friske celler og vev. Genetikk kan spille en betydelig rolle i utviklingen av begge lidelsene, men en viss protein som kalles TNF er også tenkt å bidra til betennelse i leddene. Selv om det ikke er en kur for psoriasis artritt, kan riktig kosthold kan hjelpe din tilstand.

Variety

Å spise et bredt utvalg av matvarer er en av de beste valgene du kan gjøre for din psoriasisartritt. Dette betyr ikke at chips, kaker, kjeks og andre svært bearbeidet mat - sørg for at kostholdet ditt er godt balansert med frisk frukt og grønnsaker, hele korn, magre meieriprodukter og magert kjøtt. Du vil ha en god blanding av karbohydrater, proteiner, fiber, fett (flerumettet og enumettet), vitaminer og mineraler.

Prøv å innlemme en rekke farger når du velger frukt og grønnsaker. Se etter dype greener, lyse røde, levende appelsiner og levende gult. Ved å spise et mylder av farger, vil du forbruke mer mangfoldig utvalg av vitaminer og mineraler.

Når du velger kjøtt, velg fjærfe, magert rødt kjøtt og fisk. Kaldt vann fisk er noe av det beste, siden de er rike på omega-3 fettsyrer, så spiser laks, tunfisk, makrell og sardiner. Med meieri, drikke skummet melk og spise fettfattig ost og yoghurt, men bruker selv disse meieriprodukter i moderate mengder. Og unngå eggeplommer hvis det er mulig. Du ønsker å begrense både mettet fett og kolesterol.

Salt

For mye salt kan forverre psoriasisartritt, så sørg for å begrense inntak av natrium. Prepackaged måltider, hermetisert supper, hermetiske grønnsaker og frosne matvarer er alle fylt med salt, så prøv å unngå dem. Vurdere å fjerne saltbøsse fra middagsbordet, spesielt hvis du har en tendens til salt maten ut av vane.

Sukker

Det er viktig å begrense sukkerinntak, spesielt raffinert sukker. Søtet frokostblandinger, kjeks og bakevarer er høy i sukker, så bruk holdenhet når du spiser denne type produkter.

Regelmessige måltider

Med psoriasisartritt, må du spise på en jevnlig basis, selv om du prøver å slippe noen pounds. Sørg for å spise frokost, lunsj og middag samt sunn snacks mellom måltidene. Ved å spise regelmessig, vil du ikke bare unngå overspising, men også holde energinivået opp.

Psoriasis artritt hos barn

Psoriatisk artritt er en sykdom karakterisert ved symptomer på både psoriasis og artritt. Psoriasis artritt er også karakterisert som en spondyloartropatier. Symptomer på psoriasis artritt kan presentere hos personer i alle aldre. Forekomster hos barn er ikke uvanlig, men kan gå oversett og ubehandlet.

Skjemaer

Det er fem kjente former for leddgikt som anses psoriasisartritt. De fem formene er: leddgikt påvirker de små leddene i kroppen, symmetrisk leddgikt, asymmetrisk leddgikt, leddgikt som påvirker sacroiliac sac og leddgikt mutilans.

Symptomer

Barn berørt av psoriasisartritt vil hver oppleve forskjellige symptomer. Vanlige symptomer er: sunkne-in negler på både hender og føtter, deformerte ledd fra betennelse, rødlig hud eller utslett over infiserte ledd og smertefulle, hovne ledd. Et barn kan presentere symptomer på psoriasis før eller etter å presentere symptomene på leddgikt. Psoriasis symptomer resultere i skjellende røde flekker på kjøttet i ulike områder av kroppen. Disse kan gå ubemerket hvis det finnes i navlen, mellom rumpeballene eller i hodebunnen etter håret.

Diagnose

Skulle de ovennevnte symptomer til stede sammen, eller bør man symptom til stede med en familiehistorie med psoriasis eller leddgikt, da en lege vil utføre tester for å avgjøre om et barn har psoriasisartritt. Testing vil inneholde en fysisk undersøkelse, vurdering av barnets familie historie for enten sykdom, laboratorieblodprøver og røntgen. Den blodprøver kan avsløre at barnet har gener for sykdommer, og en X-ray bilde kan vise tegn på leddgikt i leddene i barnet.

Behandling

Behandling for psoriasisartritt er avhengig av mange faktorer, inkludert den grad til hvilken tilstand har påvirket barnet, barnets toleranse overfor medikamenter og fremgangsmåter som kreves for behandling, forventet resultat av tilstanden og barnets generelle helse bortsett fra tilstanden, samt preferanser hos barnets foreldre. Behandlinger inkluderer det meste medisiner for å lindre symptomer, langsom progresjon av sykdommen og undertrykke betennelser og utslett. Barn med psoriasis artritt kan også bli nødt til å ta steroider for en periode, ha kirurgi for å reparere skadede ledd eller delta i fysioterapi.

Årsaker

Årsaken til psoriasis artritt er ikke bestemt; Imidlertid er det antatt at i tillegg til genetikk, kan et barns miljø og immunitet mot sykdommer også spille en rolle i den begynnende tilstanden.

Natural Cures for Psoriasis artritt

Naturlige botemidler for psoriasisartritt bidra til å redusere symptomer uten uønskede bivirkninger av mer konvensjonelle behandlinger. Naturlige behandlinger som forbedrer psoriasis også bidra til å redusere leddbetennelse av psoriasisartritt.

Probiotika for Psoriasis artritt

Dårlig fordøyelse og bakteriell forstyrret balanse i magesekken og tarmene er knyttet til psoriasis. Tar en probiotiske supplement å fylle sunne bakterier kan bidra til å gjenopprette de riktige nivåer av tarmfloraen. Også prøve yoghurt med tilsatt L. acidophilus kulturer.

Kosthold og psoriasis

Kosthold er en viktig komponent for behandling av psoriasis naturlig. Unngå bearbeidet mat som inneholder mel og sukker. Stick med en hel mat diett. Mange personer med psoriasis lider av lekk tarm syndrom. Fasting i flere dager og så gradvis innføre matvarer flere dagers mellomrom kan hjelpe deg med å identifisere hvilke matvarer som kan være årsaken problemer. Tygg maten grundig for å hjelpe riktig fordøyelse.

Akupunktur

Akupunktur er en type Øst-medisin som blir stadig mer akseptert for mange forhold, blant annet å redusere leddgikt smerte. Hvis du er ukomfortabel med en alternativ utøver, oppsøke en MD som tilbyr akupunktur.

Flere metoder

Ingen enkelt naturlig middel vil helt kurere psoriasisartritt. Holistisk metoder fungerer vanligvis som en del av et større, mer balansert tilnærming. Man ofte behov for å kombinere flere metoder som diett modifikasjon og anvendelse av kosttilskudd sammen med andre modaliteter som akupunktur. Det tar også lengre tid å merke en forbedring med naturpreparater. Tålmodighet er viktig.

Advarsel

Eliminere alkoholforbruk. Selv ett glass vin kan øke psoriasis symptomer. I tillegg kan en pålagt tunge leveren forverre psoriasis symptomer.

Alternativ medisin for Psoriasis artritt

I mange tilfeller kan hudens tilstand psoriasis føre til en form for artritt kalt psoriasisartritt. De vanligste symptomer assosiert med psoriatisk artritt er hevelse, stivhet og smerte i ledd i tillegg til den skjellete, tørr hud som vises med tradisjonell psoriasis. Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer på psoriasisartritt variere fra mild til alvorlig. Akkurat som huden komponent av sykdom, smerte vil ikke være konstant, men vil presentere som fakkel-ups.

Kosttilskudd

Selv om årsaken til psoriasis artritt er ikke kjent, forskere tror det kan stamme fra genetiske og miljømessige årsaker, ifølge Mayo Clinic. Mens det er ingen kur for psoriasis artritt, er det mange medisiner tilgjengelig for å hjelpe behandle symptomer. Men ulike alternative og naturlige løsninger finnes for de ønsker ikke å ta eller ikke kan tolerere medisin.

Studier av Mayo Clinic har vist at enkelte vitaminer og mineraler kan bidra til å dempe symptomene. For eksempel vil spise visse grønnsaker som inneholder karotenoid-beta cryptoxantin resultere i kroppens produksjon av en form av vitamin A, som bidrar til å undertrykke betennelse. Matvarer som inneholder en beta-cryptoxanthin inkluderer mais, papaya og vannmelon. Sink er en annen nyttig mineral, som det reduserer leddgikt og hjelpemidler i generelle helse. Sink finnes i matvarer som lever, reker, yoghurt og sesamfrø eller via kosttilskudd. Før du begynner på diett av vitaminer eller mineraler er det viktig å snakke med legen din om riktig dosering.

Fish Oil

Tar fiskeolje kosttilskudd rikt med omega-3 fettsyrer kan redusere smerte og hevelse assosiert med leddgikt. På samme tid, omega-3 syrer også forbedre effektiviteten av anti-inflammatoriske medikamenter. Andre helsemessige fordeler av fiskeolje inkluderer en reduksjon i kolesterol som kan bidra til å kutte ned risikoen for hjertesykdom.

Glucosamine

Det har vært mye debatt om effekten av forbindelser Glucosamine and chondroitin og om de hjelper med leddgikt symptomer. Men basert på studier utført av National Institute of Health, disse forbindelsene er effektive med å reparere brusk som har blitt skadet av leddgikt. Chondroitin og glukosamin er vanligvis selges sammen som kosttilskudd i helsekostbutikker. En ekstra fordel med kondroitin er at den er også antatt å hjelpe til ved behandling av symptomene forbundet med psoriasis.

Hvordan avlaste Psoriasis artritt Pain

Psoriasis artritt oppstår når du har to medisinske tilstander samtidig: psoriasis og leddgikt. I de fleste tilfeller vil pasienten ha psoriasis og deretter utvikle leddgikt symptomer. Symptomer på psoriasisartritt inkluderer smerte og hevelse i leddene, hudlesjoner og varme opplevelser i leddene i kroppen. For å behandle smerte symptomer på psoriasisartritt, vil du trenger for å gjøre en avtale med legen din.

Bruksanvisning

Hold vekten under kontroll. Hvis du er overvektig, du kommer til å legge mer press på leddene. Spør legen din om en lav-fett diett er gunstig. Legen din kan også informere deg om de riktige øvelser for å lindre smerte.

Numb smerten med is. Plasser en ispose på de berørte ledd for 15 til 20 minutter. Gjenta hele dagen etter behov.

Tenk varme terapi for å lindre smerten. Varme bad og varmeputer kan slappe av felles og redusere smerte. Du kan også utsette felles å varme i 15- til 20-minutters intervaller.

Ta en over disk smertestillende. Å kvitte seg med hevelse og smerter i leddene, legen din vil sannsynligvis anbefale bruk av aspirin eller ibuprofen. Han kan la deg bruke disse medikamentene som trengs, eller du må følge bestemte doseringsveiledning.

Forespør om injeksjoner kan anvendes for å lindre smerte forårsaket av denne type artritt. Kortikosteroider kan injiseres direkte inn i det berørte området. Kortikosteroider er også tilgjengelig som muntlig medisiner.

opereres hvis andre behandlinger er ineffektivt å lindre smerte. Legen kan anbefale operasjon på de berørte ledd for å stoppe smerten og redusert bevegelighet som følge av de alvorlige former av sykdommen.

Natural Cure for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en type leddgikt der leddene og brusk degenerert over tid, og et utslett som ligner psoriasis skjemaer på huden over skjøten. Konvensjonelle behandlinger inkluderer medisiner og Plantevern. Naturmidler og endringer i livsstil kan brukes sammen med tradisjonelle medisinske protokoller for å gi større lindring av symptomene.

Livsstilsendringer

For å lette symptomer på leddgikt, bør du opprettholde en sunn vekt. Regelmessig, skånsom trening er viktig for å opprettholde mobilitet, som leddgikt tendens til å påvirke. Yoga, tai chi og svømming er alle ideelle idrett for lider av psoriasisartritt. Når smerte fakler, prøv å bruke varme og kalde omslag, vekslet og anvendt i 10 til 20 minutter om gangen. Ikke overdriv noen aktivitet, fordi overanstrengelse kan forverre symptomene på psoriasis artritt.

Akupunktur og akupressur

Akupunktur og akupressur er basert på ideen om at våre kropper er omgitt av et energifelt, kalt qi. Både akupunktur og akupressur søke å påvirke den energien som strømmer gjennom oss til å forbedre balansen og fjerne hindringer som kan blokkere energiflyten. Akupunktur og akupressur kan både være nyttig for psoriasisartritt, fordi de kan redusere smerte, styrke immunforsvaret og lette søvnløshet. Personer med psoriasisartritt har ofte en undertrykt immunsystem, og kan ha problemer med å sove, sammen med smerte fra leddbetennelse.

Kosttilskudd

Flere kosttilskudd kan lette bivirkninger av psoriasisartritt. Chondroitin, glukosamin og MSM er alle nødvendige for å reparere og gjenoppbygge brusk og bein. Omega-3 fettsyrer fungere som en anti-inflammatorisk for å redusere smerte og hevelse. Omega-3 fettsyrer finnes i fisk og fiskeoljekapsler. Boron, selen og vitamin K-1 er også nyttig for brusk og bein helse.

Aktuelt Urter

Topikalt urter, brukes i et omslag, salve eller krem, kan gi lindring fra kløe og brennende utslett assosiert med psoriasisartritt. Brennesle og chaparral er oftest anvendes for dette formål, og kan kombineres eller anvendes separat.

Andre urter

Når det tas internt, kan brennesle også redusere betennelse. Nettles inneholder kalsium jern, svovel, natrium og kalium, noe som gjør nesler ideelt for flere forhold og generelt god helse. Andre gunstige urter for psoriasisartritt inkluderer klaseormedrue, bromelain, feverfew og selleri frø. Klaseormedrue er en anti-krampaktig som slapper muskler og ledd, samtidig som blokkerer smertereseptorer. Både bromelain og feverfew er anti-inflammatorisk urter som bidrar til å redusere hevelse og dempe smerter. Selleri frø er en anti-revmatisk urt som bringer tellere betennelser og muskelkramper.

Psoriasis artritt og Crohns sykdom

Psoriasisartritt og Crohns sykdom er auto-immune sykdommer som hver påvirker ulike deler av kroppen din. Selv om det ikke er kjent hva som direkte forårsaker enten sykdom, de begge oppstår når immunforsvaret begynner å angripe friske vevet. I tilfelle av psoriatisk artritt, angriper immunsystemet friske hudceller og felles vev, forårsaker betennelser og smerter. Med Crohns sykdom, immunsystem feil sunne bakterier eller mat i fordøyelseskanalen som utenlandske inntrengere. Selv om disse sykdommene ikke har en kur, kan du styre både godt med medisiner, og begge har vanligvis perioder med remisjon.

Psoriasisartritt Basics

Foruten smertefulle ledd, folk med psoriasis artritt har også psoriasis, en hud tilstand. Psoriasis er en immunrespons som fører til en opphoping av grove, tørre, døde hudceller. Disse oppdateringene deretter danne tykke skjell som vanligvis konsentrert i hodebunnen, albuene eller knærne.

Den artritt og psoriasis vanligvis ikke forekommer samtidig. Hos de fleste mennesker kommer psoriasis først, etterfulgt av leddgikt symptomer, noen ganger år senere. Imidlertid kan leddgikt vises før noen symptomer på psoriasis oppstår.

Årsaker

Det er ikke kjent hva som direkte fører til at immunsystemet til å begynne å angripe friske vevet, men forskerne peker på genetiske faktorer som en mulig årsak. Personer med en forelder eller søsken med sykdommen er mer sannsynlig å utvikle psoriasisartritt. Hvis noen har en arvelig tilbøyelighet til sykdommen, en miljøfaktoren som bakterier eller virus kan utløses psoriatisk artritt. Sykdommen rammer menn og kvinner likt. Selv om hvem som helst kan få sykdommen, det forekommer vanligvis hos voksne mellom 30 og 50.

Symptomer og behandling

De vanligste symptomene på psoriasis artritt er smertefulle og hovne ledd, samt røde, kløende flekker som vises på steder som hodebunnen, knær eller albuer. Selv om dette er en kronisk sykdom, pasienten vanligvis vil gå gjennom perioder med remisjon, der symptomene på leddgikt og psoriasis, reduseres eller forsvinne.

Behandling
Selv om det er ingen kur for sykdommen, kan det bli kontrollert med medisiner. Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen og aspirin, bidra til å redusere smerte og hevelse i hele kroppen. Folk kan bruke kortikosteroider i milde former av sykdommen for sjeldne leddsmerter. Disse stoffene, som prednison, gi umiddelbar smertelindring. Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler også bidra til å redusere smerter og betennelser, samt hindre ytterligere permanent leddskade.

Crohns sykdom Basics

Psoriasisartritt, oppstår Crohns sykdom når immunsystemet feil friske celler for utenlandske inntrengere. Dette fører til betennelser i mage-tarmkanalen eller fordøyelseskanal, vanligvis i tynntarmen eller kolon. Crohns er merket som en inflammatorisk tarmsykdom. Det er nært knyttet til en sykdom kalt ulcerøs kolitt, men Crohns er begrenset til tykktarmen.

Årsaker

Selv om forskerne ikke vet sikkert hva som forårsaker Crohns sykdom, mest sannsynlig innebærer svaret immunsystemet. En teori er at i immunsystemet til en person med Crohns, ting som bakterier og mat er forvekslet med fremmedlegemer. Etter immunforsvaret identifiserer disse objektene som "inntrengere", eller antigener, hvite blodlegemer akkumuleres i fordøyelseskanalen, som fører til betennelse.

Denne immunsystemrespons kan være en genetisk respons, et problem i immunsystemet, eller fra miljømessige faktorer slik som et virus som utløser sykdommen.

Symptomer og behandling

De vanligste symptomene på Crohns sykdom er magesmerter og diaré. Andre mulige symptomer er vekttap, leddgikt, feber eller tap av appetitt. Dette er en kronisk sykdom og pasienten kan gå gjennom perioder når sykdommen er i remisjon.

Det finnes ingen kur for Crohns, men det kan kontrolleres med medisiner. Legen din kan forskrive aminosalisylater, som er anti-inflammatoriske medisiner som behandler milde til moderate symptomer. Hun kan også foreskrive kortikosteroider for en kort periode for å undertrykke immunsystemet, for å kontrollere symptomene. En nyere behandling er biologisk preparater. Disse medikamentene blokkere tumornekrosefaktor, eller TNF, som forårsaker betennelse i kroppen.

Definisjon av Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er leddsmerter, stivhet og hevelse noen mennesker med hudens tilstand psoriasis opplevelse. Dette muligens ødeleggende tilstanden kan oppstå før eller etter psoriasis er diagnostisert.

Risikofaktorer

En av de viktigste risikofaktorene hvis utvikle psoriasisartritt er å ha psoriasis, spesielt på neglene. Andre faktorer er familiens historie og være mellom 30 og 50 år gammel.

Årsak

Både psoriasis og leddgikt er autoimmune sykdommer, som er når kroppens eget immunsystem begynner å angripe og ødelegge friske celler og vev. Genetikk, som for eksempel å ha et nært familiemedlem med tilstanden, kan spille en rolle i utviklingen av psoriasisartritt.

Symptomer

Psoriasisartritt har en tendens til å forverres over tid, selv om det kan være tider når symptomene forsvinner eller blir verre. Vanlige symptomer er lik vanlig leddgikt, slik som smertefulle, hovne ledd som føles varm.

Diagnose

Siden leddsmerter kunne tilskrives ulike forhold, kan legen kjøre tester for å skille psoriasisartritt fra noe annet. Disse testene inkluderer røntgen, en leddvæske test og testing for et antistoff kalt revmatoid faktor.

Behandling

Det finnes ingen kur for psoriasis artritt, slik behandling består av å kontrollere symptomene forbundet med tilstanden. Medisiner som anti-inflammatoriske medisiner og kortikosteroider kan være foreskrevet for å kontrollere hevelse og smerte.