Digidexo.com

Stadier av Mesothelioma

Stadier av Mesothelioma


Kreft er en diagnose som du aldri vil høre, men dessverre vil mange høre diagnosen på grunn av deres eksponering for asbest. Mesothelioma er en direkte følge av eksponering for og innånding av asbest. Fordi mesothelioma tar år å utvikle, folk ofte dø uten noen diagnose. I dag er det medisinske fellesskapet arbeider for å gjøre folk mer oppmerksomme på farene ved asbest og viktigheten av å se en lege hvis du har noen av symptomene.

Identifikasjon

Mesothelioma er en kreftsvulst som ligger i mesothelial vev i lungene og magen. Eksponering for asbest er den eneste kjente årsaken til sykdommen. Asbest er naturlige fibre som motstår varme og ild. Bruk av asbest startet i 1800 i isolasjon, taktekking, brannsikring, tak, gulvfliser, maling, og til og med plast.

Betydning

Folk som jobbet i bransjen produserer produkter laget med asbest eller i fjerning av asbest, pustet inn den giftige støv og partikler. Eksponering for asbest tar 20-50 år å slå inn mesothelioma. Det er vanskelig å diagnostisere, men fordi symptomene ligne andre sykdommer som for eksempel influensa eller lungebetennelse.

Typer

Tre staging systemer er tilgjengelige for å identifisere den fasen av lunge Mesothelioma: Butchart System, TNM System og Brigham System. The Butchart System er den eldste og mest brukte system av leger. Dets identifikasjon er basert på størrelsen av svulstene. Den deler diagnosen inn i fire stadier. TNM-systemet er mer moderne. Det er basert på omfanget av svulsten spredning og involvering av lymfeknuter. Det også, deler diagnose inn i fire stadier. Brigham systemet er avhengig av evnen til å operere samt involvering av lymfeknuter. Fordi mesothelioma er vanligvis ubrukelig i de senere stadier, er Brigham System sjelden brukt.

Time Frame

Den første fasen av Butchart System er infeksjon i en merkbar område i den venstre eller høyre brysthulen og / eller membranen. I det andre trinn, har kreft flyttet inn i hjerte, mage eller spiserør. I den tredje fasen, har mesothelioma nådd bukhulen. I den siste fasen, har kreften nådd organer og blodstrømmen.
Den første fasen av TNM System skjer når mesothelioma er i brysthulen, lungene, og muligens hjertet. I trinn to, har kreft nådd lymfeknute og membranen. I fase tre, den har nådd de vitale organer. I trinn fire, det har spredt seg til begge sider av lungene og eventuelt magen.
I den første fasen av Brigham System, er svulsten operativ. I den andre fasen, er tumor fremdeles kan betjenes, men lymfeknutene er infisert. I den tredje fasen, er svulsten brukes, og kreften har spredd seg til hjertet, brysthulen, eller pessar. I trinn fire, har kreft spredt over hele kroppen.

Effekter

Symptomer på mesothelioma er varierte. En person kan ha en tørr hoste eller kan hoste opp blod. Svelgeproblemer, feber og vekttap er andre symptomer. Noen har en kortpustethet, tretthet og smerter i brystet. Noen kan finne en klump under huden i nærheten brystet området.