Digidexo.com

Typer kirurgi for Skiveutglidning

Plater er putene mellom ryggvirvlene i ryggraden. Plater kan bli ødelagt av sykdom, slitasje forbundet med aldring eller skade. En herniated platen er også kalt en sklei eller sprukket plate. Kirurgi for herniated plater er for folk som opplever mye smerter, nerveskader, svakhet, nummenhet og når flere konservative behandlinger har mislyktes.

Laminotomy

Denne typen herniated plate kirurgi er minimal invasiv. En sunn pasienten kan ha denne operasjonen gjøres som en poliklinisk kirurgisk prosedyre, med et opphold på ikke mer enn 24 timer. Under operasjonen, blir et lite innsnitt gjøres i ryggen, og en del av lamina, en bony dekker på nerveroten, er fjernet slik at trykket forårsaket av prolaps. En del av platen kan fjernes også hvis det er nødvendig.

Spinal Fusion

Spinalfusjon blir utført ved poding ben på ryggraden, noe som gir stabilitet til ryggvirvlene. Bruken av skruer og stengene er satt inn for å gis ytterligere støtte til ryggraden. En spinal fusjon er ofte utført sammen med en laminotomy. Spinalfusjon vil ikke begrense fleksibiliteten av ryggraden mye fordi det involverer fusjon av et lite segment.

Korsrygg laminectomy

Korsrygg laminektomi er en operasjon for smerter relatert til herniated plater i nedre eller lumbar, område av ryggraden. En laminectomy avlaster trykket på ryggmargen eller nerver ved å utvide spinalkanalen. Kirurgen fjerner en del av lamina av ryggvirvlene å skape rom for nervene. Dette kan gjøres i forbindelse med en spinalfusjon hvis ytterligere ryggstøtten er nødvendig.

Artificial Disc

Hvis en herniated plate skyldes sykdom, kan ryggvirvlene være for skadet til å fikse med andre kirurgi alternativer. I dette tilfellet, er bruken av en kunstig skiveerstatningskirurgi et alternativ. En kunstig plate replikerer funksjonen av en naturlig plate. Det demper ryggvirvlene, slik at fleksibilitet og mobilitet.

Diskektomi

En diskektomi utføres for å fjerne herniated plate materiale for å avlaste presset på nerver og ryggmargen. I løpet av fremgangsmåten, fjerner kirurgen et lite stykke av bein, kalt lamina, for å vise området for skiveprolaps mer tydelig. Eventuelle løse fragmenter av ben vil også bli fjernet. Denne operasjonen er minimal invasiv og kan gjøres som et poliklinisk prosedyre.