Digidexo.com

Hvordan beregne kalori kvote

Hvordan beregne kalori kvote


Å vite din daglige kalori kvote er nyttig for å opprettholde din nåværende vekt, eller hvis du ønsker å gå ned eller opp i vekt. Du kan beregne kalori kvote med Harris-Benedict ligningen. Denne formelen bruker kjønn, alder, høyde og vekt for å beregne din Basal Metabolic Rate, som er antall kalorier kroppen din trenger for å fungere i løpet av en 24-timers hvileperiode. En beregning som kombinerer energinivået og BMR vil avsløre ditt daglige kalori kvote.

Hvordan beregne kalori kvote

Konverter din høyde til centimeter og vekten til kilo. Beregn din høyde i centimeter ved å ta høyden din i inches og multiplisere det med 2,54. Beregn vekten din i kilo ved å ta vekten din i pounds og dele det med 2,2.

Bruk følgende formel for å finne ut din BMR:

Menn: (5 x høyde i cm) + (13.7 x vekt i kg) - (6,8 x alder i år) + 66

Kvinner: (1,8 x høyde i cm) + (9,6 x vekt i kg) - (4,7 x alder i år) + 655

•  Finne ut hvilket tall tilsvarer det totale daglige energiforbruket. Se på hvor mye trening du får på en ukentlig basis, og at det svarer til følgende liste:

Stillesittende livsstil med lite eller ingen trening: 1.2

Lett aktiv livsstil med en til tre dager med trening per uke: 1.375

Moderat aktiv livsstil med tre til fem dager med trening per uke: 1,55

Veldig aktiv livsstil med seks til syv dager med trening per uke: 1.725

Ekstremt aktiv livsstil med trening to ganger om dagen (profesjonelle idrettsutøvere): 1.9

Multipliser din TDEE av din BMR. Tallet du får er tilsvarende antall kalorier du kan konsumere på daglig basis for å opprettholde din nåværende vekt. Forstå at en idrettsutøver forbrenner mer kalorier enn en person med en stillesittende jobb gjør. Derfor vil deres kalori rasjon på en daglig basis variere betydelig.

Juster din diett og mosjon rutine for å nå målet ditt, enten det er vekt vedlikehold, vekttap eller vektøkning. Redusere kalorier drastisk vil utløse kroppen til å gå inn i survival mode, slik at det holder på til fett i stedet for å brenne den. I stedet trekker 15 til 20 prosent fra ditt daglige kalori ukelønn for å begynne å miste vekt gradvis. Forbruke mer kalorier enn ditt daglige kaloripenger dersom du ønsker å få vekt.