Digidexo.com

Liver & kolon renser

Liver & kolon renser


Kroppen din kan være vertskap for en rekke kjemikalier, parasitter og bakterier som potensielt kan skade deg. Disse produktene er inge hver dag i maten vi spiser og luften vi puster inn. Ettersom disse produktene bygge opp kroppen vår er ikke lenger i stand til å arbeide på sitt fulle potensial. En av de beste måter å gjenopprette kroppens potensiale er å gjøre et organ rens. To av de mest populære organer til å rense er leveren og kolon.

Funksjon

Leveren og kolon begge har spesifikke funksjoner i kroppen når det kommer til avrusning. Tykktarmen er ansvarlig for behandling og utvise maten vi spiser for å gi energi til kroppen og deponering av avfallet som produseres fra å skape den energien. Dersom tykktarmen ikke fungerer som den skal, kan avfallet full av skadelige stoffer sikkerhetskopiere inni den. Hvis venstre der lenge nok, kan dette avfallet føre til fremtidige problemer, fra små problemer som mageproblemer til alvorlige problemer som for eksempel tykktarmskreft. Leveren er også ansvarlig for å avgifte kroppen. Leveren gjør dette ved å eliminere skadelige biokjemikalier (som bilirubin og ammoniakk), samt å filtrere ut skadelige kjemikalier som vi ingest (som alkohol, narkotika og menneskeskapte kjemikalier). Med slike viktige avgift funksjonene som tilbys av begge disse organene, er det viktig å holde dem rene og sunne. En måte å gjøre dette på er gjennom en rens.

Phase One Liver Detox

Leveren fungerer i to ulike faser for å avgifte kroppen din. Som sådan, dele leveren rense opp i to faser vil øke effektiviteten til rens. Fase én av leveren innebærer organ behandle giftstoffer som er i kroppen din, og omforme dem til stoffer som ikke lenger vil skade kroppen. Imidlertid skaper denne prosessen biprodukter som kalles frie radikaler. Disse frie radikaler angriper leveren og kan øke leverskade. Den beste måten å bekjempe disse frie radikalene er gjennom å spise mat med høyt fytokjemikalier og antioksidanter. Disse to stoffene bidrar til å bekjempe frie radikaler som er produsert i løpet av filtreringsprosessen. Foods høy i fytokjemikalier og antioksidanter inkluderer gulrøtter, granatepler, tomater, og de fleste andre frukt, hele korn og grønnsaker.

Fase to Liver Detox

Den andre fasen av leveren rens innebærer å legge stoffer til disse nå ufarlige giftstoffer som forårsaker dem til å bli vannløselige. Når stoffet er vannløselig den kan føres tilbake i fordøyelsessystemet og støtes ut enten gjennom en avføring eller vannlating. Det beste verktøyet for å hjelpe i denne fasen av leveren avrusning er svovel. Du kan fortelle de fleste matvarer som inneholder mye svovel ved måten de lukter når de er kokt. Den vanligste høy i svovel matvarer er kål, egg, brokkoli og blomkål.

Andre Liver-Cleansing Foods

Det finnes en rekke andre matvarer som kan legges til kosthold for å hjelpe rense leveren. Den vanligste av disse matvarene er sitroner, valnøtter og soyabønner. Ifølge mange naturlig mat advokater, fungerer sitron som en naturlig rengjøringsmiddel for hele kroppen. Den høye surhet og bitterhet er ment å bidra til å "reset" din lever prosesser. Valnøtter har vesentlig mer ernæringsmessig støtte som de er høy i arganine, et stoff som er ansvarlig for å bidra til å avgifte ammoniakk som vi inntar. Den nøytraliserte ammoniakk blir deretter utvist når du tisser.

Kolon Rensing Diet

Du kan også rense tykktarmen ved å endre kostholdet. Den beste måten å starte denne rens er ved å bytte til kun rå mat. Rå mat er høy i naturlige vitaminer og mineraler som er redusert når kokt eller behandlet. Mange rå matvarer, som frukt og grønnsaker, også gi den nødvendige naturfiber som kolon må behandle avfallet riktig. Bytte til disse rå matvarer vil hjelpe skrubbe kolon vegger av overflødig plakk, samtidig som det gir helsevitaminer og mineraler som den trenger for å helbrede og arbeide effektivt.

Fasting

Periodisk faste er en av de største måter å rense både leveren og kolon. Fasting bidrar til å rense leveren ved å gi leveren en pause fra avgifte maten du inntaket. Denne pausen kan være en gunstig tid for leveren din til å helbrede. Periodisk faste (for eksempel 12-16 timer en gang i uken) kan gi leverskader den tiden den trenger for å rense, helbrede, og fungerer bedre i løpet av de andre tider av uken der har det til å fungere. Fasting hjelper kolon auto fordøye, eller "self fordøye." Dette betyr at kroppen din blir til å fordøye de uønskede materialer igjen i kroppen siden det ikke er inntak av ny mat. Dette gjør at tykktarmen til å behandle mye av oppbygging som har oppstått i løpet av de mange år med å spise dietter for høy på protein, og ikke høye nok i fiber.

Vann

Vann er det viktigste aspektet ved ethvert rens. Dette er ikke annerledes for en lever eller kolon rens. Vann er det stoff som bidrar til å fortynne de giftstoffer i kroppen, så vel som smører at systemet skal være i stand til å utvise avfall lettere. Jo høyere vanninnhold i kroppen din, jo mer utvannet giftstoffer vil bli. Jo mer utvannet giftstoffer i kroppen din, jo lettere er det for leveren å filtrere giftstoffer ut, og jo lettere er det for din kolon for å behandle og utvise giftstoffer gjennom avfall.