Digidexo.com

Hvordan identifisere Cushings syndrom

Cushings syndrom er en forstyrrelse av hormonsystemet som er forårsaket av overskytende nivåer av kortisol i kroppen. Kortisol er et hormon som hjelper kroppen reagerer på stress. Cushings syndrom innebærer binyrene og hypofysen og ofte resultater fra fortsatt bruk av steroider ofte foreskrevet for astma, leddgikt og inflammatorisk tarmsykdom. Cushings syndrom rammer menn og kvinner i alle aldre, men det er mest vanlig hos de mellom 20 og 50. Risiko for Cushings syndrom øker med kjertelsvulster og unormale vekstvilkår samt langvarig bruk av steroid hormon narkotika. Lær å identifisere Cushings syndrom å bidra til å forhindre mulige komplikasjoner som osterporosis, diabetes og bivirkninger av steroider.

Hvordan identifisere Cushings syndrom

•  Se etter hevelse i ansiktet, mest spesielt rundt øynene. Cushings syndrom gir ofte det som er kjent som en "måneansikt" og puffy øyne.

Vær oppmerksom på tegn på lett blåmerker eller hud som river lett. Vekst av ansiktshår er ofte bemerket hos kvinner som lider av denne tilstanden.

Vær på vakt for tegn på uforklarlig vektøkning. De som lider av Cushings syndrom ofte oppleve en rask vektøkning, spesielt i området torso. Strekkmerker kan også nevnes.

Se etter endringer i humør, atferd og følelser. Hormoner er ansvarlige for måten vi reagerer på stress og endringer i vårt daglige miljø. Fordi Cushings syndrom påvirker kjertlene som produserer slike hormoner, er disse symptomene ofte lagt merke til.

Følg med på endringer i blodtrykket, styrke og utholdenhet. De som lider av Cushings syndrom ofte lider av kroniske infeksjoner, og barn kan oppleve bremset vekst og klager over tretthet.

Hint

  • Hypofysen lidelser kan ofte behandles med kirurgi eller strålebehandling. Med tidlig diagnose, til behandlinger lindre symptomer kan produsere lindring innen 2 måneder til 2 år.
  • Steroider forårsake bivirkninger. Dersom foreskrevet med steroider for behandling av leddgikt, astma eller andre medisinske tilstander, be om den laveste dosen mulig for kortest mulig tid.