Digidexo.com

Hvordan å holde en dagbok over spisemønster

Hvordan å holde en dagbok over spisemønster


Kampen mot spiseforstyrrelser kan ta mange måneder og kanskje år å overvinne med riktig hjelp. Opprettholde en dagbok av spiseatferd har vist seg å være en effektiv måte å behandle lidelser som anoreksi og bulimi. Dagboken gir individet en skriftlig og saklig redegjørelse for alle følelser, tanker og aktiviteter rundt spising og spørsmål om vekt. Dele informasjon i dagboken med en profesjonell kan hjelpe den profesjonelle ta de riktige skritt for å behandle pasienten.

Bruksanvisning

Hold en Diary of Eating Behaviors

Sett opp dagbok for å holde orden på viktige faktorer involvert i spise atferd. Lag kolonner på siden for å liste den tiden av dagen, mat og drikke tatt i, hvor spising skjer, binges, utrenskninger eller annen kompensasjon innsats og tanker og følelser under måltider. La plass på siden for generelle tanker og følelser.

Fyll ut kolonnene hver gang du har et måltid. For eksempel "12:15, ett stykke pepperoni pizza, ett glass Diet Coke, skolens kafeteria, følte at jeg satt 5 pounds til kroppen min."

Noter alle dårlige matvaner som hyppig oppkast, spise godteri ofte, spiser for mye på ethvert måltid og andre spisevaner du føler er negativt.

Skriv ned generelle tanker og følelser på slutten av dagen og føler seg fri til å uttrykke deg selv fullt ut i dagboken.

Les gjennom dagboken på en ukentlig basis for å se etter trender i spising, følelser, tanker, kompensasjons innsats og andre aspekter av spiseatferd.

6. Skriv ut trendene du lagt merke til på en side dedikert til en ukentlig wrap-up av å spise hendelser.

Lag et mål å oppnå i neste uke som vil vise positiv forbedring i dine spise atferd, tanker og følelser. Sørg for at målet kan nås, og er ikke så vanskelig.

Hint

  • Kjøp en dagbok med en lås for å holde tidsskriftet personlig slik at yngre familiemedlemmer ikke kan lese boken.
  • Hold dagbok med deg slik at du kan skrive i den etter hvert måltid og når som helst i løpet av dagen.
  • Jobber hardt for å erstatte dårlige matvaner med gode matvaner, som er enklere enn bare prøver å stoppe dårlige matvaner.
  • Vær forberedt på å oppleve et bredt spekter av følelser.
  • Profesjonell hjelp og hjelp fra familie og venner for å overvinne bulimi og anoreksi i de fleste tilfeller.
  • Ikke vent til slutten av dagen for å skrive i dagboken fordi mange viktige detaljer vil bli glemt.