Digidexo.com

Hva er årsakene til ødem i bena?

Milde Årsaker

Også kjent som ben hevelse, kan en rekke faktorer føre benet ødem, en vanlig tilstand som kan variere fra mild til alvorlig. De fleste årsaker til ødem begynne gjennom enten handlinger eller medisiner som plasserer ekstra press på kapillærene (små blodårene i kroppen). Jo mer trykket på kapillarene, jo mere svelling som fører til.

Aktivitet og medisiner

I milde tilfeller, medvirkende faktorer som graviditet, stående eller sittende i lang tid, eller selv å spise overskytende mengder natrium kan plassere ekstra press på kapillærer.

Leger foreskrive visse medisiner spesielt for å constrict eller forstørre blodkar eller har denne effekten på kroppen din. Disse inkluderer vasodilatorer, som åpner blodårene; kalsiumkanalblokkere; steroide anti-inflammatoriske legemidler; diabetes medisiner (spesielt typer som kalles tiazolidindioner); og østrogener. Hver av disse medikamentene har vært knyttet til deres effekt på kroppens kapillærer.

Effekter på kroppen din

Enten gjennom medisiner eller handlinger, fører til økt press på kapillærene dem til å lekke. Nyrene reagerer på denne lekkasje ved å beholde natrium og væske i blodkar for å kompensere for det økte fluidtapet. Den økte væske setter ytterligere press på kapillærer, som forårsaker enda mer hevelse i kroppen din. Når kapillærer begynner å beholde for mye fluid, dette lekket inn i de omgivende vev, noe som resulterer i svelling.

Årsaker knyttet til medisinsk betingelser

En rekke mer alvorlige forhold har blitt koblet med ødem i bena. Et eksempel er hjertesvikt, som er en tilstand som påvirker ditt hjerte nedre kammer og reduserer hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Hvis blodet sikkerhetskopierer i bena eller føttene, dette resulterer i hevelse.

Skrumplever, som påvirker leveren, fører også til ødem. Leveren er ansvarlig for å regulere væske i kroppen din. Den reduserte evne til å regulere væske årsaker hevelse, samt økt trykk i portvenen, som er en stor blodåre i kroppen din som fører blod til organer i magen.

Sykdommer som påvirker nyrene også kan føre til ødem i bena, fordi nyrene ikke er så effektiv i å eliminere salter og væske i kroppen din. Overflødig væske skaper press på blodårene, forårsaker ødem.

En ekstra leg ødem årsaken er en mer alvorlig form for ødem kalles lymfødem. Denne tilstanden oppstår når kroppens lymfesystemet er skadet, oftest på grunn av kreft behandlinger eller infeksjoner. Lymfesystemet er ansvarlig for å drenere fluid fra vev; derfor, når lymfesystemet blir skadet, oppstår etappe hevelse.