Digidexo.com

Galleblæren Post-kirurgi komplikasjoner

Mulige komplikasjoner som kan oppstå etter galleblæreoperasjon kan inkludere blodpropper, hud snitt infeksjoner, peritonitt (dype mageinfeksjon), brokk og blødning. Også, hvis noen skaden skjedde under operasjonen til leveren, galle duct, tarmer, magesekk eller blodkar --- men ble ikke observert på tiden --- det kan føre til komplikasjoner senere.

Galleblæren

Galleblæren ligger på høyre side av kroppen, rett under leveren. Det er en liten organ som kobler til både leveren og tarmene via en gallekanal, som mottar gallen fra leveren og deretter, i sin tur leverer det til tarmene for fordøyelses formål.

Galleblæren kirurgi alternativer

En cholecystektomi (galleblæren kirurgi) kan utføres som en åpen abdominal kirurgi (som kalles en åpen chloecystectomy) eller som en laparoskopisk kirurgi (laparoskopisk cholecystectomy), som er mindre invasiv og har en kortere rekonvalesenstid.

I et åpent chloecystectomy, er store snitt i huden for å tillate legen å fjerne galleblæren gjennom denne åpning i kroppen. Mye mindre snitt er gjort for laparoskopisk cholecystectomy, siden Scopes brukes av kirurgen for fjerning av galleblæren eller enhver leting gjøres inne i kroppen.

Åpne Chloecystectomy Komplikasjoner

Etter denne operasjon innebærer å åpne opp en stor del av bukhulen området, foreligger en øket risiko (under og etter kirurgi) for hud og dyp mageinfeksjon (peritonitis), så vel som blødninger. I tillegg, hvis galleblæren steiner er som det skal søkes etter, eller fjernet under en operasjon på gallegang vil bli åpnet opp også. Åpne opp gallegang kan også føre til postoperative komplikasjoner, siden det må da renne i flere dager eller uker før kirurgiske inngrep kan bli stengt.

Andre Åpne Komplikasjoner

Fortsatt ha et åpent snitt i magen på grunn av gallegang - samt drenering fra mageområdet - i dager eller uker etter operasjonen skaper flere potensielle infeksjonskomplikasjoner. Det øker også risikoen for blodpropp dannelse (og som potensiell fare for død hvis blodpropp når lungene) på grunn av at pasienten har begrensede bevegelsesmuligheter.

Laparoskopisk Chloecystectomy Komplikasjoner

Mens laparoskopisk chloecystectomy har mindre infeksjonsrisiko, siden mindre snitt er gjort i magen, er infeksjon fortsatt en mulig post-kirurgi komplikasjon. Så er blødning, siden leveren, galleveier eller mage kunne ha vært litt skadet under operasjonen, ukjent for kirurgen.

Andre Laparoskopiske Komplikasjoner

I tillegg, på samme måte som med den åpne chloecystectomy kan laparoskopisk kirurgi resulterer i post-kirurgi blod-dannelse av blodpropper i bena. Hvis klumper utvikle, de har potensiale til å være dødelig hvis de gjør det til lungene før den ble oppløst. Derfor er død også en mulig post-kirurgi komplikasjon for denne type kirurgi.

Andre komplikasjoner

Etter gallegang har blitt drenert og Operasjonssnittene stengt, er det fortsatt en mulighet for at den gallegang kan lekke internt. I tillegg kan pankreatitt, lungebetennelse og hjerteproblemer alle være komplikasjoner fra å ha en chloecystectomy, ifølge Mayo Clinic.