Digidexo.com

Hånd extensor sene Surgery Therapy

Etter det foreskrevne antall fysiske terapitimer, er pasienter både oppmuntret og instruert til å fortsette sine terapeutiske øvelser hjemme for å avansere helbredelsesprosessen. For de som har opplevd en håndskade eller har hatt kirurgi for å reparere noen av flexors og extensors av hånden, grunnleggende øvelser finnes som kan hjelpe til med å få mobilitet tilbake til håndleddet.

Om extensors

Extensor tillate handling ved håndleddet, spesielt bringe hånden oppover og bort fra gulvet når underarmen er i parallell stilling. I kontrast, flexors er på håndflaten siden av underarmen og utføre det motsatt virkning. De ulike ekstensormuskler og relaterte sener og leddbånd kan ta litt tid å helbrede etter skade eller operasjon, slik at de terapeutiske øvelser bør utføres sakte og med en gradvis oppbygging til en normal bevegelsesutslag (ROM).

Extensor Øvelser

Den enkleste øvelsen er "Hi & Bye" bevegelse som både bøyer og strekker håndleddet. Sitt komfortabelt ved et bord og hvile underarmen på bordet hjørne slik at hånden henger over bordet overflate. Bruk et håndkle under armen for komfort hvis nødvendig. Med hånden avslappet (fingrene vil ha en naturlig krumning), langsomt bend oppover ved håndleddet, så langt som den vil tillate håndleddet. Ta hånden tilbake i nøytral (avslappet) posisjon, og hvis det er ønskelig å bøye hånden nedover i samme grad som den extensor bevegelse for å bidra til å avlaste noen muskelspenninger i underarmen. Utføre dette trekket minst 4-5 ganger daglig eller som foreskrevet av fysioterapeut. Når en rettferdig ROM kan oppnås, gi styrke til fleksibiliteten i extensors øvelsen ved å holde vektet gjenstander som suppebokser eller papirvekt. Å bidra til å øke omfanget av bevegelse, utføre aktiv strekk på håndleddet. På samme avslappet stilling ved bordet, grip og holder fingrene på den hånd med den berørte upåvirket hånd. Sakte trekke fingrene ned mot bordet til en strekning er filt. Hold denne posisjonen i fem telling før retur til nøytral. Gjenta denne strekning i samme antall ganger i den ovenfor nevnte oppgave. Det anbefales å strekke før og etter "Hi & Bye" extensor bevegelse.