Digidexo.com

Low-Sodium, lav-protein diett

Ifølge Medical College of Wisconsin Division of Nephrology, en lav-protein, er lav-natriumdiett som ofte brukes i behandling av nyresykdommer, som begrenser disse to typer matvarer bidrar til å avlaste nyrene av en del av sitt arbeidsbelastning, hjelpe å forlenge levetiden. Men uansett om du velger å bruke en lav-natrium, lav-protein diett for å bekjempe nyresykdom (eller potensialet for nyresykdom), alt som trengs er noen enkle trinn for å ha deg nedover stien til økt nyre helse.

Moderere proteininntaket

Ifølge informasjon fra The Diet Channel, er preget en lav-protein diett vanligvis ved et kosttilskudd tilnærming som begrenser samlet protein inntaket til mindre enn 10 prosent av totale kalorier. I gjennomsnitt, fungerer dette ut til å være omtrent 40 til 60 gram protein per dag, som tilsvarer bare seks til åtte gram kjøtt - en ganske ubetydelig beløp. For å overholde disse kravene, vil du bli tvunget til å plassere kjøtt på den velkjente iden brenner, behandle det som lite mer enn en siderett eller garnityr. I stedet for å fokusere dine måltider rundt kjøtt, forberede hovedretter som er rik på frukt, grønnsaker og hele korn i stedet. Utover å bekymre kjøttforbruket, er meieri en annen viktig kilde til protein, så du blir nødt til å kraftig begrense forbruket. Husk også at mange andre matvarer inneholder spormengder av protein, så pass på å sjekke de ernæringsmessige etiketter for din favoritt ikke-kjøtt og meieriprodukter for å unngå uhell avvik over din daglige protein grensen.

Moderere saltinntak

Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, er et godt utgangspunkt for å begrense saltinntak å skyte for 1.500mg natrium per dag eller mindre. Dette kan gjøres ved å avslutte bruken av bordsalt, sammen med å unngå matvarer som er sannsynlig å inneholde høye mengder av natrium som behandles eller rask mat, hermetikk og andre elementer som har en forholdsvis lang holdbarhet, som salt er ofte brukes som konserveringsmiddel. Prøv å kjøpe og tilberede maten frisk når det er mulig å minimere inntak av natrium, sammen med å unngå salte snacks som popcorn, pretzels, og potetgull.