Digidexo.com

Aktiv skjoldbruskkjertel Symptomer hos menn

Selv om kvinner opplever skjoldbrusk sykdom med større frekvens enn menn (en i 50 kvinner til en i 500 menn, ifølge en britisk studie ved BUPA), menn kan og vil utvikle skjoldbrusk problemer. Aktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) symptomer hos menn er i hovedsak de samme som de er i kvinner. Siden skjoldbrusk sykdommen er mer utbredt hos kvinner, bør menn som opplever disse symptomene få opp skjoldbrusk sykdom med sine leger, spesielt hvis de har en familiehistorie med skjoldbrusk sykdom

Hud, Nail og Hair Symptomer

Hypertyreose kan føre til mange endringer i hud, negler og hår. Overall, kan huden vises tykkere og fløyelsaktig. Økt pigmentering, spyles ansikter og røde håndflater er også mulig. Huden kan føles varmt å ta på og økt svetting er vanlig, spesielt på håndflatene og føttene. Negler tendens til å vokse svært raskt og håret vil falle ut. I ekstreme tilfeller, pretibial myxedema, en tilstand der forekomster av plakk akkumuleres på leggen forårsaker huden til å vises humpete, kan forekomme. Disse symptomene bør forbedre med behandling.

Systemdrive

En hyperaktiv skjoldbruskkjertelen gir raskere stoffskifte, som har flere konsekvenser. Pasienter med hypertyreose ofte klager over nervøs, irritabel og urolig. De kan også oppleve konsentrasjonsvansker og generell tretthet. Skjelvinger og hjertebank / uregelmessig hjerterytme er også vanlige plager. Intoleranse for varme følger denne "brummer" følelse. Disse symptomene avtar når thyroideafunksjonen normaliserer med behandling.

Vekt Endringer

Fordi hyperaktive thyroids fremskynde metabolisme, vekttap er et svært vanlig symptom. Noen mennesker mister noen få pounds, mens andre mister en betydelig mengde vekt, avhengig av alvorlighetsgraden av skjoldbrusk funksjonsfeil. Den tapte vekt er ofte gjenvant etter behandling når skjoldbruskkjertelen blir returnert til det normale.

Impotens og infertilitet

Impotens er en hann-spesifikke symptom på hypertyreose. Infertilitet følger ofte hypertyreose hos begge kjønn. Disse symptomene bør reversere seg når skjoldbrusk problemet er behandlet.

Struma og Eye Problemer

Hypertyreose kan føre til at fettet bak øynene å hovne opp og presse øyeepler fremover, noe som får dem til å se stakk. Dette symptomet er mest vanlig i hypertyroidisme forårsaket av autoimmune tilstand Graves sykdom. Skjoldbruskkjertelen kan også hovne opp, noe som fører til en struma skal vises. En struma er en klump på halsen som er forårsaket enten ved svelling av hele skjoldbruskkjertelen eller svelling av en liten del av kjertelen. Struma kan gå bort med behandling, men utstående øyne kan vedvare selv når skjoldbruskkjertelen funksjonen returnerer til normalområdet