Digidexo.com

Cornea dystrofi & Dry Eye Syndrome

Hornhinnen dystrofi er en tilstand som påvirker endotelet. Den endotel er et tynt indre lag av hornhinnen i øyet. Endotelet jobb er å stadig flytte væske for å hjelpe deg å opprettholde klar visjon. Hornhinnen dystrofi fører til tap av celler av endotelet. Da antall celler minsker, er mindre fluid tilgjengelig. Dette fører til at hornhinnen å svelle og dugge, redusere din visjon.

Identifikasjon

Hornhinnen dystrofi er arvelig, og rammer vanligvis de mellom 30 og 40. Det rammer kvinner mer enn menn. Det oppstår vanligvis i begge øynene, og for tiden er det ingen kur. Det finnes flere typer av hornhinnen dystrofi.

Symptomer på Cornea dystrofi

Symptomer på denne tilstanden varierer med type dystrofi du har. De kan inneholde tåkete syn og lysfølsomhet. Øynene kan føle modig. Noen pasienter har ingen visuelle endringer og noen mister synet helt. Noen former kan også skape smerter i øynene.

Behandling av Cornea dystrofi

Denne tilstanden er vanligvis behandles med øyedråper og salver. Målet er å gi væske og redusere hevelsen for å forbedre visjon. I alvorlige tilfeller kan en korneal transplantasjon kirurgi være nødvendig.

Dry Eye Syndrome

Tørre øyne er en tilstand der øynene ikke produserer tårer riktig. Tørt øye i seg selv vanligvis ikke føre til tap av synet. Det er mange grunner til at du kan utvikle tørre øyne, hvorav den ene kan være hornhinnen dystrofi.

Symptomer på tørre øyne

Tørre øyne syndrom kan ha noen av de samme symptomene på hornhinnen dystrofi. Dette inkluderer en modig følelse i øynene, uklart syn og smerter i øyet. Tørre øyne syndrom kan styres gjennom øyedråper.